Asosyal miyim?

Geliştirici

Decipat
Katılım
31 Temmuz 2021
Mesajlar
1.014
Makaleler
1
Çözümler
1
Herkese selam! Birkaç aydır aklıma takılan beni sinir eden bir soru var konu başlığında da görüldüğü üzere. Okul ortamında biraz havalı kızlara diğer bir tabir ile cool gözükmek istiyorum. Ama bunu başaramıyor muyum yoksa öz güvenim mi yok bunu bir türlü beceremiyorum. Bir türlü düzgün arkadaş ortamı kuramıyorum. Ne yapmam lazım? Fazla arkadaşa gerek de yok zaten. Sınıftaki çoğu erkeğin temel yapısı basit, kız meraklısı, küçük düşünceli tipler. Ne yapmam gerek sizce önerileriniz nedir? İyi sosyaller!
 
Yazındaki özeninden, üslubundan "boş" biri olmadığın belli. Kendin gibi olman, kasmaman yeterli olacaktır. Cool görünmeye çalışılarak cool olunamaz, kısa süreli sağlansa da sürdürülemez. Olduğunu sananlar uzaktan ne kadar komik göründüğünü farketmeyenlerdir. Asosyallik de eğer insanlarla temel ilişkilerini sürdürmene engel olmuyorsa, problem değil bir kişilik özelliğidir. Zamanla taşlar yerine oturacak.
 
Verebileceğim en büyük tavsiye arkadaş ortamın her daim geniş olsun. Tanımadığın birine, sanki 40 yıllık arkadaşınmış gibi samimi davran. Samimi davranayım derken de ölçüyü kaçırma. En değişik kişiyle bile olabildiğince tanışmaya çalış. Hevesli gözükme tabii ki. Ayrıca her zaman kendin ol, rahat ol.
 
Asosyal değilsin ama asosyal insanlar gibi yalnızsın. Asosyaller halinden memnundur, sen memnun değilsin. Asosyaller kızlara havalı görünmek için şekilden şekile girmez, birçoğu kızlarla konuşmaz bile.
 
Cool olabilmen için kendi şekilden şekile sokmak yerine bir duruşun olmalı.
Duruşu olan adam hem cool, hem de sosyal olur.
Ne kadar çok insanlarla konuşursan, o kadar çok sosyal olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı