Asosyallik nasıl aşılır?

zeynepeee

Femtopat
Daha fazla  
20 yıldır asosyal bir insanim. Ortaokulda iki üç tane arkadaşım vardı ama sonra onlarda diğer bütün sınıfın yaptığı zorbalamalari yapti. Dört yıldır ortaokulda zorbalik gördüm. Lisede de aynıydı taki pandemi olana kadar. Pandemiden sonra okuluma devam ettim. Sonra bana kafayı takan erkek oldu. Çok rahatsız oldum. Aşırı bir şekilde rahatsızlık verdi. En son hastalandım. Okuldan oldum. Şu an ilk defa üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bana yardım eder misiniz? Sıkıntıları kafaya çok takıyorum. Üniversiteye gidince düzelir miyim? Şu an çok asosyalim. O kadar konuşmaya ihtiyacım var ki. Canlı olacak bu. Çünkü telefondan konuşmak hiçbir şey katmiyor bana. Bir kızla canli 10 dk konuştum dışarıda. O kadar iyi geldi ki. Üç beş kelime biriyle konuşmak bile bana çok iyi geliyor.

Hiçbir hobim yok. Ders dışında aktivite de yok.

Zorbalanma nedenlerini aşmaya çalışabilirsin. Ben küçükken zorbalandığımda o konulardaki farklılıklarımı kötü bir şey sanıyordum. Şuan ise umursamıyorum hatta zorbalanacak bir şey olmadığını da biliyorum. Sıcak kanlı bir kadın psikologun da çok yardımı dokunacaktır sana. Üniversitede herşey düzelebilir. Hatta üniversiteye bile gerek yok. Sadece zamana bırakmanı tavsiye ederim üniversitede düzelip düzelmeyeceği konusunu. Hobi olarak da izlediğin reels YouTube vs gibi videolardaki konular hobini bulmanda yardımcı olabilir. Üniversitede hobini bulmak için daha fazla olanağın olur. Motivasyon olması açısından diyorum.

Zorbalanma nedenlerini aşmaya çalışabilirsin. Ben küçükken zorbalandığımda o konulardaki farklılıklarımı kötü bir şey sanıyordum. Şu an ise umursamıyorum hatta zorbalanacak bir şey olmadığını da biliyorum. sıcak kanlı bir kadın psikologun da çok yardımı dokunacaktır sana. Üniversitede her şey düzelebilir. Hatta üniversiteye bile gerek yok. Sadece zamana bırakmanı tavsiye ederim üniversitede düzelip düzelmeyeceği konusunu. Hobi olarak da izlediğin Reels YouTube vs gibi videolardaki konular hobini bulmanda yardımcı olabilir. Üniversitede hobini bulmak için daha fazla olanağın olur. Motivasyon olması açısından diyorum.

O kadar sorunum yoktu. Sessiz olduğum ve sönük durduğum için benimle uğraşıyorlardi. Kendimi ifade edemiyorum. Ve şu an bile insanlar beni saf salak olarak görüyor.

Asosyalliğiniz kendiniz ne ile alakalandırıyorsunuz? Yani bir toplum korkusu mu, fıtrat olarak mı introvertsiniz ve vs? Bence ilk önce bunu kendiniz odaklanıp bir sonuca varıp ona göre bir çözüm aramalısınız. Hoşunuza giden şeylerde hemfikiriniz birileri ile tanışmaya çalışın.

20 yıldır asosyal bir insanim. Ortaokulda iki üç tane arkadaşım vardı ama sonra onlarda diğer bütün sınıfın yaptığı zorbalamalari yapti. Dört yıldır ortaokulda zorbalik gördüm. Lisede de aynıydı taki pandemi olana kadar. Pandemiden sonra okuluma devam ettim. Sonra bana kafayı takan erkek oldu. Çok rahatsız oldum. Aşırı bir şekilde rahatsızlık verdi. En son hastalandım. Okuldan oldum. Şu an ilk defa üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bana yardım eder misiniz? Sıkıntıları kafaya çok takıyorum. Üniversiteye gidince düzelir miyim? Şu an çok asosyalim. O kadar konuşmaya ihtiyacım var ki. Canlı olacak bu. Çünkü telefondan konuşmak hiçbir şey katmiyor bana. Bir kızla canli 10 dk konuştum dışarıda. O kadar iyi geldi ki. Üç beş kelime biriyle konuşmak bile bana çok iyi geliyor.

Hiçbir hobim yok. Ders dışında aktivite de yok.
Kendimi bildim bileli ben de öyleyim hocam. İnsanlarla sırf asosyal/çekimser davrandığım için kaçırdığım o kadar çok şey oldu ki artık elimden geldiğince tam tersine zorluyorum kendimi. Üniversitede bence rahatlarsınız lise falan hâlâ insanın kendini pek oturtamadığı bir ortam olabiliyor. Zorbalık konusunda pek diyebileceğim bir şey yok, geçmiş olsun. Onun dışında kalıcı bir çözüm sunamam. Fazla arkadaşınız olmasına da gerek yok şartlamayın kendinizi. Her insan bir değil. Birkaç tane kafa dengi arkadaş elbet bulursunuz. En başında onlarla kendinizi açtıktan sonra elbet gerisi gelir diye düşünüyorum. İyi günler.

Asosyalliğiniz kendiniz ne ile alakalandırıyorsunuz? Yani bir toplum korkusu mu, fıtrat olarak mı introvertsiniz ve vs? Bence ilk önce bunu kendiniz odaklanıp bir sonuca varıp ona göre bir çözüm arala mısınız? Hoşunuza giden şeylerde hemfikiriniz birileri ile tanışmaya çalışın.
Katılıyorum.

Asosyal misiniz, sosyal fobiniz mi var? Orada bir ayrım yapılması lazım, sosyalleşmek size çok zor geliyorsa, insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, o sıra kötü hisler yaşıyorsanız sosyal fobi. Ama bunlardan yana sorun yok, sadece yeterince sosyalleşecek alanınız yoksa, çevreniz yoksa bu durum farklı.

Eğer ki arkadaş nasıl edinirim diye soruyorsanız bence yüzme vb bir spora başlayın, yks hazırlanıyorsanız kütüphaneye gidin, orada insanlarla sosyalleşebilirsiniz.

Sosyal fobiniz varsa da destek almanızı tavsiye ederim.

Asosyal misiniz, sosyal fobiniz mi var? Orada bir ayrım yapılması lazım, sosyalleşmek size çok zor geliyorsa, insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, o sıra kötü hisler yaşıyorsanız sosyal fobi. Ama bunlardan yana sorun yok, sadece yeterince sosyalleşecek alanınız yoksa, çevreniz yoksa bu durum farklı.

Eğer ki arkadaş nasıl edinirim diye soruyorsanız bence yüzme vb bir spora başlayın, yks hazırlanıyorsanız kütüphaneye gidin, orada insanlarla sosyalleşebilirsiniz.

Sosyal fobiniz varsa da destek almanızı tavsiye ederim.
Sosyal fobi oluyor galiba.

Sosyal anksiyete, sosyal fobi gibi hastalıklar, ilaçlarla çözülebilir hastalıklar. Bir doktora gidip danışın. Clonazepam gibi Benzodiazepin, direkt olarak bu fobiyi hedef alabiliyor eğer gerçekten fobiniz varsa. İlaç kullanmak istemiyorsanız yine de gidin danışın, ilaç istemediğinizi ancak hastalığınız varsa ilaç istediğinizi söyleyin.

Kendi isteğinizle asosyal olmak ayrı bir şey, gerçekten sosyal fobi olması apayrı bir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı