Asosyallikten sıkılmak

Ev hanımlarını artık daha iyi anlıyorum. En azından onların komşuları var, bizim o da yok. Bir de sınavlara çalışmaya başlamam gerek. Çok sıkıntılı bir dönem. Normalde bizim okul haftaya pazartesi açılacaktı. Yurtları açsalardı gitmeyi istiyordum ancak açmadılar. Tam kiralık ev arıyorken üniversitelerin açılışı ekime ertelenince biz de eve mahkum kaldık. Başa gelen çekilir, yapacak bir şey yok.
Aga be yanımızda bir dostumuz yok ki geçsin vakit.
Asosyallik o değil bence, o arkadaşlar ile görüşememekten o düzene sahip olduğunuzdan dolayı sıkıntılar yaşamaktır. Ben hiç bir zaman öyle sorun yaşamadım, arkadaş olarakta kimseyede ihtiyaç duymadım. Bundan artık zararda görmüyorum, Corona'dan dolayı yapıcak bir şey yok dediğiniz gibi evde kalmaktan başka.
Arkadaşlarımla görüşmek sosyallikse görüşememek sosyalliğin karşıtı asosyal bir durum olur. Hastalık olarak asosyal değilim ama pandemide asosyal olmak mecburiyetindeyim eskiden sosyal biriydim.
Kendi başıma vaktimi geçirebiliyorum ama şuanki durumda hayatın hiç zevki yok ve hayat çok bunaltıcı.
[/QUOTE="DonanımsızAdam, post: 6713549, member: 358615"]
Bana göre de böyle, sanki hayatımın bir amacı yokmuş gibi hissediyorum bazen. Ama kendinize işkence etmeyin işte. Eninde sonunda bitecek. Arkadaşlarınızla sosyal mecralardan görüşmelerinize devam edin. Sevgilinize de gereken vakti mutlaka ayırın. İyi geceler...
[/QUOTE]
Size de iyi geceler dostum umarım bu süreç biter de hepimiz sokaklarımıza dağılırız.

Arkadaşlar, başlıkta göründüğü üzere asosyal bir hayata sahip olmak zorunda kaldım şu korona gündeminden dolayı. 6 aydır arkadaşlarımı üniversitedeki göremedim. Lisedekilerle de pek görüşemiyorum, eve kapandım kaldım. İmdat. Bu durum cidden bende ağır bir stres oluşturdu. Bu stresi hiçbir şekilde atamıyorum. Oyunların tadı tuzu yok, kız arkadaşımı deli gibi özlüyorum, arkadaşlarımla kadıköy'de çekirdek kola yapmak istiyorum ama Antalya'dayım. Çok mu şey istiyorum ben ya? Gitar çalıyorum, ders çalışıyorum, her gün 10 km bisiklet sürüyorum, müzik dinliyorum ama hiçbiri insanlarla beraberkenki olan zevki vermiyor. Hatta hiç zevk vermiyor bile. Cidden çok bunaldım. Bana beni bu durumdan kurtaracak farklı bir şey önerin.

Haxball oynayabilirsin :D.

Uzun süredir yakın arkadaşlarım dışında birileriyle muhabbet etmiyorum, aslında istemiyorum. Bazen insan kendi içine kapanabilir veya kapanması gerekebilir. Bu durumda asosyal mı olmuş oluyor, asosyalleşiyor mu; hayır. Sadece yalnızlığı tercih etmiş oluyor. Yalnız olmak istiyor ki kendi içindeki soruları yanıtlayabilsin, kendine vakit ayırabilsin vs. Belki sosyal hayatın kendi içindeki sorunlarını örtbas ediyor olabilir. Ben bu yüzden biraz bu şekildeyim, hala bir sonuca varabilmiş değilim ama çözebileceğimi düşünüyorum. Tabi karantina dönemi zorunlu bir süreçti ama krizi fırsata çevirmek bu bahsettiklerimden başlıyor.

Yani şu an yalnızken kendine biraz soru sor, kendinle biraz muhabbet et. Belki soruna istediğin bir cevap olmadı ama belki içindeki seni biraz daha tanımana yardımcı olur. En azından normalleşene kadar (ya da diğer adıyla "yeni normal") oyalanmış olursun. Bu arada Dying Light oynamadıysan kesinlikle tavsiye ederim, özellikle şu sıralar ilaç gibi gelebilir. Ayrıca Enhanced Edition paketi 90 TL'den 30 TL gibi bir fiyata düştü.

Uzun süredir yakın arkadaşlarım dışında birileriyle muhabbet etmiyorum, aslında istemiyorum. Bazen insan kendi içine kapanabilir veya kapanması gerekebilir. Bu durumda asosyal mı olmuş oluyor, asosyalleşiyor mu; hayır. Sadece yalnızlığı tercih etmiş oluyor. Yalnız olmak istiyor ki kendi içindeki soruları yanıtlayabilsin, kendine vakit ayırabilsin vs. Belki sosyal hayatın kendi içindeki sorunlarını örtbas ediyor olabilir. Ben bu yüzden biraz bu şekildeyim, hala bir sonuca varabilmiş değilim ama çözebileceğimi düşünüyorum. Tabi karantina dönemi zorunlu bir süreçti ama krizi fırsata çevirmek bu bahsettiklerimden başlıyor.

Yani şu an yalnızken kendine biraz soru sor, kendinle biraz muhabbet et. Belki soruna istediğin bir cevap olmadı ama belki içindeki seni biraz daha tanımana yardımcı olur. En azından normalleşene kadar (ya da diğer adıyla "yeni normal") oyalanmış olursun. Bu arada Dying Light oynamadıysan kesinlikle tavsiye ederim, özellikle şu sıralar ilaç gibi gelebilir. Ayrıca Enhanced Edition paketi 90 TL'den 30 TL gibi bir fiyata düştü.
Dostum evde toplam 26 tl var çok pahalı. :D

Arkadaşlar, başlıkta göründüğü üzere asosyal bir hayata sahip olmak zorunda kaldım şu korona gündeminden dolayı. 6 aydır arkadaşlarımı üniversitedeki göremedim. Lisedekilerle de pek görüşemiyorum, eve kapandım kaldım. İmdat. Bu durum cidden bende ağır bir stres oluşturdu. Bu stresi hiçbir şekilde atamıyorum. Oyunların tadı tuzu yok, kız arkadaşımı deli gibi özlüyorum, arkadaşlarımla kadıköy'de çekirdek kola yapmak istiyorum ama Antalya'dayım. Çok mu şey istiyorum ben ya? Gitar çalıyorum, ders çalışıyorum, her gün 10 km bisiklet sürüyorum, müzik dinliyorum ama hiçbiri insanlarla beraberkenki olan zevki vermiyor. Hatta hiç zevk vermiyor bile. Cidden çok bunaldım. Bana beni bu durumdan kurtaracak farklı bir şey önerin.

Sen asosyal değil tersine sosyalsin.
İçinde bulunduğumuz durumun benzerini yurt dışı da yıllardır yaşayan insanlar vardı.
Tabi pandemi kadar olmasa da Japonya'da şahit olduklarımız bana ülkemi çok daha fazla önemsememi sağladığı.
Sana şöyle izah edeyim;
Pandemiden önce şahit olduğumuzda amerikan filmi vs sandık.
Adamlarda teknoloji gani, alım gücü limit ama huzur yok.
Manava gidersin domates elma pahallının yanı sıra dokunamıyorsun. Adamlar yıllar evvelden başlarına gelenlerden ders çıkarmış. Misal, herkes japonlar deprem için yaptıkları ile daha fazla bilinir ama adamların paket hijyen işine gösterdikleri çok daha fazla. Emin ol robotla veya şişme bebekle ilişki yaşayıp hayatını yalnız bitirenlerin olduğunu bizi ağırlayanlardan öğrendik. Tabi sosyallik zamana ve mekana göre değişir. Adamlar 150 metrede halı sahada top oynuyor.
Araç buluşmaları yapılıyor sıklıkla ve yasal çün ki başka alternatifleri yok. Ev sahibimiz geleneklerine bağlı bir aile olduğundan ailesinden eski japon adabını aldıklar için çok fazla zorlanmadım ama şehirde arkadaşları ile tanışınca insanların içinin boşalğını gördük.
Tavsiyem;
Kitap okumaya odaklanın. Müzikten anlıyorsanız kayıt alın ve kendinizi geliştirin.
Sanal ortamlarda misal buradan kayıtları paylaşın biz de size destek olmaya çalışalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı