ASRock B450M PRO 4 vs MSI Tomahawk Max

İyi değil mi? Giriş seviyesi X570 anakartlar kötü diyenlere bakmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Test sonuçlarından görüleceği gibi fiyatına göre gayet iyi bir anakart.

Önemli değil 😂 Peki öneriniz ne? Tomahawk Max'deki ARGB eksiğini Deepcool Converter kapatır mı?

Ben sana sunu soyleyim, benim sistemim su sekilde.

RTX 2070
R7 2700X
ASUS TUF B450M PRO GAMING
16GM Steel Patriot 3200MHz 16CL

Ben kendime bu sistemi kurdum SSD HDD muhabbetine girmedim onemi olmadigi icin, ama 480GB SSD ve 1TB HDD var. Ben bu sistemi 7500TL'ye yurt disinda topladim, topluyorum daha kargoda olan parcalar var :D Bende cok arastirdim MSI B450M Tomahawk gerek port girisleri olsun gerek sogutma olarak ASRock'dan ustte kalan bir anakart, fakat benim oldugum ulkede ne yazik ki MSI B450 Tomahawk bulamadigim icin ASUS TUF B450M PRO GAMING siparis ettim.

Ben sana sunu soyleyim, benim sistemim su sekilde.

RTX 2070
R7 2700X
ASUS TUF B450M PRO GAMING
16GM Steel Patriot 3200MHz 16CL

Ben kendime bu sistemi kurdum SSD HDD muhabbetine girmedim onemi olmadigi icin, ama 480GB SSD ve 1TB HDD var. Ben bu sistemi 7500TL'ye yurt disinda topladim, topluyorum daha kargoda olan parcalar var :D Bende cok arastirdim MSI B450M Tomahawk gerek port girisleri olsun gerek sogutma olarak ASRock'dan ustte kalan bir anakart, fakat benim oldugum ulkede ne yazik ki MSI B450 Tomahawk bulamadigim icin ASUS TUF B450M PRO GAMING siparis ettim.
Argb nasıl yaparız peki

Bende Ryzen 3600 işlemci var ve Gigabyte B450 Pro kullanıyorum. Kesinlikle de tavsiye ederim. Tabi bütçen varsa X570 alman daha doğru ama yoksa 1000 lira civarında alınabilecek en iyi kart bu.

ARGB nasıl yaparız peki

RGB zevk isidir ve illa bilgisayar ekipmanlarinda sabit halde olmasina gerek yoktur, eger isiklari seviyorsan RGB LED seritler ile kasanin icine yapistirarak isiklandirabilirsin veya RAM olur fan olur bunlari RGB alirsan zaten yeterince isik elde etmis olursun. Genelde anakart ustunde ki RGB ayditlatma zaten fan ve RAM gibi parcalarda ki isiklar tarafindan cevrelendigi icin pek dikkat cekmiyor o yuzden anakartta ki RGB isiginin olup olmamasini cok dert etme derim, sogutma anakartlarda daha oncelikli olmalidir cunku isinan bir anakart ekran karti, RAM, M.2 SSD, islemci yani kisaca hepsinin performans kaybetmesine sebep olur.

RGB zevk isidir ve illa bilgisayar ekipmanlarinda sabit halde olmasina gerek yoktur, eger isiklari seviyorsan RGB LED seritler ile kasanin icine yapistirarak isiklandirabilirsin veya RAM olur fan olur bunlari RGB alirsan zaten yeterince isik elde etmis olursun. Genelde anakart ustunde ki RGB ayditlatma zaten fan ve RAM gibi parcalarda ki isiklar tarafindan cevrelendigi icin pek dikkat cekmiyor o yuzden anakartta ki RGB isiginin olup olmamasini cok dert etme derim, sogutma anakartlarda daha oncelikli olmalidir cunku isinan bir anakart ekran karti, RAM, M.2 SSD, islemci yani kisaca hepsinin performans kaybetmesine sebep olur.
Anladım asrockda bu sorunu yaşarım yani.
Kafa fanlarını reset tuşu üzerinden ram anakartın kendi ısığı ve ekran kartını msi kendi programından ayarlıyorum ama kasayı bağlayamadım ondan
Anladım asrockda vrm nasıl bilemedim sorun yaşarım yani onu mu demek istediniz.
Kafa fanlarını reset tuşu üzerinden ram anakartın kendi ısığı ve ekran kartını msi kendi programından ayarlıyorum ama kasayı bağlayamadım ondan kasaya extra fanda ekleyecem hepsi aynı takım halinde ayarlayım diye

Anladım ASRock'da bu sorunu yaşarım yani.
Kafa fanlarını reset tuşu üzerinden RAM anakartın kendi ısığı ve ekran kartını MSI kendi programından ayarlıyorum ama kasayı bağlayamadım ondan

Yasarsin demek tam dogru olmaz aslinda, cunku ASRock markasininda guzel anakartlari var ama B450 baz alacak olursak ayni fiyat segmentinde ne yazik ki MSI ile rekabete giremez. Bende kendi sistemim icin ASRock almayi dusunuyordum, ilk basta isikli falan gorunce hosuma gitmisti fakat daha sonra benim icin anakartin isigi degil sogutma performansinin ve RAM hizi desteginin daha onemli olduguna karar verdim.

Yasarsin demek tam dogru olmaz aslinda, cunku ASRock markasininda guzel anakartlari var ama B450 baz alacak olursak ayni fiyat segmentinde ne yazik ki MSI ile rekabete giremez. Bende kendi sistemim icin ASRock almayi dusunuyordum, ilk basta isikli falan gorunce hosuma gitmisti fakat daha sonra benim icin anakartin isigi degil sogutma performansinin ve RAM hizi desteginin daha onemli olduguna karar verdim.
Peki işlemci soğutucu olarak ne önerirsin oc için
Deepcool converter alırım ilerleyen zamanda

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı