ASRock B450M Pro4 İnceleme

Bende Asrock H110M DGS R3 gibi giriş seviyesi bir anakartı kullanmaktayım ve yalan yok hiç bir sıkıntısını görmedim. Ama kafamdaki tek soru işareti ses yongası. Yani tamam belki günlük kullanımda MSI ve ya Asus gibi rakiplerinden pek bir farkı yoktur ama oyunlarda ses kasma gibi işlerde bir fark var mıdır diye merak ediyorum açıkçası.

Aynı anakartı bir seneye yakın süredir ben de kullanıyorum. Teknobiyotik üzerinden 530 TL'ye almıştım. Fiyatına göre VRM kalitesi olarak ortalamanın üzerinde bir anakart. Araştırısanız göreceksiniz. Memnunum hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. R5 2600 + Crucial Ballistix 2x8GB RAM ve ASUS RX 580 4 GB Dual OC ile kullanıyorum. İşlemciye stok soğutucu ile çok hafif bir OC yapmaya çalıştığımda sorun yaşadım. Galiba benim işlemci takoz çıktı. Aynı anakart ile sağlam OC yapanlar var çünkü.

Stok soğutucu yüzünden overclock yapamamışsınız. İyi bir kule tipi soğutucu alır iseniz sorununuzu çözebilirsiniz.
Şu anda anakarttan çok memnunum, birçok özelliği otomatik ayarlamışlar ve bulmak için çabalamam gerekmiyor. Klasör olarak açmaları da ne kadar kaliteli olduklarını gösterir, markayı bilmeden atıp tutanlara çok aldırış etmemek gerekiyor ASRock şu anda anakart konusunda tek tercihim olacak diyebilirim. İleride sistemi yenileyeceğim zaman dahi yine ASRock tercih edeceğim.

ASUS ile hiçbir alakası yok desem yeridir. Pegatron ile ortak çalışıyor diye biliyorum, zaten Pegatron firmasını bilmeyen yoktur. ASRock hiçbir şeyden kısmamış, BIOS o kadar çeşitli ki nasıl yapacağımı bilmiyorum. Adamlar resmen kullanıcıyı serbest bırakmış, daha önce hiç görmediğim değerler ve sekmeler gördüm. Buradan MSI ve ASUS'a sesleniyorum, isteseydiniz daha iyisini yapardınız ancak işinize gelmiyor. Ek olarak servisleri tamamen berbattır, hiç bulaşılmaması gerekir. Adamlar tespit için bile 180 TL istiyor, utanmadan eğer ödeme yapmaz iseniz geri göndeririz dediler ve gönderttim. Şimdi Vatan'dan almaya çalışıyorum, hele açılsın alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…