Akın Bağbaşı
Centipat

Başlıkta da belirttiğim gibi acaba UV'yi nasıl yapacağım denediğim kadarıyla hep crash yedim stabil halini bilen yazarsa sevinirim.

Sorunum ayarların sıfırlanması değildi. Ayarların olmasına rağmen kartın stok ayarlardaymış gibi davranmasıydı.Hızlı başlat ayarı kapalı olmasına rağmen bilgisayarı direkt fişi çekip kapatmak, güç düğmesinden kapatmak, yeniden başlatma tuşu ile yeniden başlatınca ve elektrikler gittiği vakit bende de ayarlar sıfırlanıyor. Sadece bilgisayar üzerinden kapatıp veya yeniden başlatınca sıfırlanmıyor. Sırf Radeon programı üzerinden stabil bir ayar bulduğum için kullanıyorum açıkçası. Ne olur ne olmaz diye zaten yaptığım ayarlarında profilini kaydettim. Sanırım MSI programında ayar sıfırlanması yok diye biliyorum. Eğer MSI Afterburner programı üzerinden stabil bir ayar yakalarsa Radeon programıyla uğraşmaya değmez zaten.
Sizinle aynı kart aynı model kullanan başka kullanıcıların ayarlarını bulursanız deneyebilirsiniz ama pek tavsiye etmem bu durumu da açıkçası. Çünkü ilk başta da dediğim gibi aynı kart aynı model dahi olsa aynı ayarlarda stabil değerler alamayabilirsiniz. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan en stabil ayarları bulmanız gerekli. Zaten undervolt mantığı da bir bakıma budur. Performans düşüşü olmadan stabil bir undervolt ayarı ile ekran kartının güç tüketimini azaltıp buna bağlı olarak da sıcaklığını da düşürmek. Tercihe bağlı olarak birde fan ayarı yaparsanız sıcaklık değerleri daha da düşecektir.
frekans ayarlarını neye dayanarak yapmalıyım?Hızlı başlat ayarı kapalı olmasına rağmen bilgisayarı direkt fişi çekip kapatmak, güç düğmesinden kapatmak, yeniden başlatma tuşu ile yeniden başlatınca ve elektrikler gittiği vakit bende de ayarlar sıfırlanıyor. Sadece bilgisayar üzerinden kapatıp veya yeniden başlatınca sıfırlanmıyor. Sırf Radeon programı üzerinden stabil bir ayar bulduğum için kullanıyorum açıkçası. Ne olur ne olmaz diye zaten yaptığım ayarlarında profilini kaydettim. Sanırım MSI programında ayar sıfırlanması yok diye biliyorum. Eğer MSI Afterburner programı üzerinden stabil bir ayar yakalarsa Radeon programıyla uğraşmaya değmez zaten.
Sizinle aynı kart aynı model kullanan başka kullanıcıların ayarlarını bulursanız deneyebilirsiniz ama pek tavsiye etmem bu durumu da açıkçası. Çünkü ilk başta da dediğim gibi aynı kart aynı model dahi olsa aynı ayarlarda stabil değerler alamayabilirsiniz. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan en stabil ayarları bulmanız gerekli. Zaten undervolt mantığı da bir bakıma budur. Performans düşüşü olmadan stabil bir undervolt ayarı ile ekran kartının güç tüketimini azaltıp buna bağlı olarak da sıcaklığını da düşürmek. Tercihe bağlı olarak birde fan ayarı yaparsanız sıcaklık değerleri daha da düşecektir.
Mesela voltaj değerini 100 değer düşürdüğün zaman crash aldıysan Frekans Mhz değerini de 100 değer düşürüp deneyebilirsin. Güç limiti ayarıyla da oynayabilirsin. Yalnız güç limitini -10 değerden fazla düşürmek FPS düşmesine yol açıyor. Yani sana tam olarak değer veremediğim için yine başta dediğim gibi deneme yanılma yöntemi ile bulman gerekiyor. Kendimden örnek vereyim. -90 Frekans Mhz, -5 Güç Limiti, -110 Voltaj ve %85 fan ayarı mevcut bende. XFX RX 590 gibi alev topunu anca soğutuyor.frekans ayarlarını neye dayanarak yapmalıyım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.