Astra vs golf vs polp

Golf diğer iki araca da saplar.

Bende o görüşteyim km konusunda 250k biraz fazla ama motorda üfleme yağ yakma vs yoksa alınabilir diye düşünüyorum tabii alınır mı? Alınmaz mı önerilerinize açığım.

O zaman en sağlıklı olan polo sanırım. İlk sahibinden ve aile arabası olarak kullanılmış fazla hırplandığını düşünmüyorum.

Evet oyle ama benzinli motor kullaniyor motor omru hakkinda bilgimiz yok hor kullanilmissa yeterli performans vermeyebilir dizel motorlar daha dayaniklidir ve 260000km yapmis
Motor ömrünü sadece benzinliye bağlamak saçma. Dizelin ölüsü daha tehlikeli. 1.2 tdi 2013 model polo 180.000'de turbo yedi. :)
de o görüşteyim km konusunda 250k biraz fazla ama motorda üfleme yağ yakma
Gidiş ve zevk istiyorsanız Golf aralarında en iyisi. İlla bu araba olsun demiyorum, ilanlarda farklı model bir Golf'te alabilirsiniz.

Motor ömrünü sadece benzinliye bağlamak saçma. Dizelin ölüsü daha tehlikeli. 1.2 TDI 2013 model polo 180.000'de Turbo yedi. :)

Gidiş ve zevk istiyorsanız golf aralarında en iyisi. İlla bu araba olsun demiyorum, ilanlarda farklı model bir Golf'te alabilirsiniz.

Benim de düşüncem bu yanda aslında dizel araba tamam daha sağlam ama sorun çıkarmaya başlarsa önü alınmıyor masrafı çok ve bakım maliyetleride yüksek golf konusundada bölgemde çok seçenek yok elimde şu anlık sadece bu var fakat araştırmaya devam ediyorum experede sokucam exprede motorun durumu çıkmıyor mu zaten.

Benim de düşüncem bu yanda aslında dizel araba tamam daha sağlam ama sorun çıkarmaya başlarsa önü alınmıyor masrafı çok ve bakım maliyetleride yüksek golf konusundada bölgemde çok seçenek yok elimde şu anlık sadece bu var fakat araştırmaya devam ediyorum experede sokucam exprede motorun durumu çıkmıyor mu zaten.

Evet cikacaktir motor omru yuzde biciminde.

@Esquareone golfü alın hocam Astra da iyi ama sizi tatmin etmeyebilir. Polo da Astra'yla güç olarak neredeyse aynı ama sonrasında yüklerseniz iş değişir.

Peki Astra'yı almak istesem araçta kaplama var adam kaplama öncesi Exper raporu var demiş sizce alınır mı?

Evet cikacaktir motor omru yuzde biciminde.

Bende öyle diye biliyordum ama yine de sormak istedim yani buna güvenerek golfü seçenekler arasına sokmuştum.

Experde motorun orijinal gücüyle tekere verdiği gücün orantısı yapılır. 100 beygir araba 90 beygir veriyorsa motor %90 çıkar. Bunun motorun ömrüyle bir alakası yok. Motorun gerçek sağlığını üst kapağı açmadan bilemezsiniz. Kapalı kutu alıyorsunuz yani.

Exper'de motorun orijinal gücüyle tekere verdiği gücün orantısı yapılır. 100 beygir araba 90 beygir veriyorsa motor %90 çıkar. Bunun motorun ömrüyle bir alakası yok. Motorun gerçek sağlığını üst kapağı açmadan bilemezsiniz. Kapalı kutu alıyorsunuz yani.

Yine de bu bana kılavuz olamaz mı?

Peki diyelim ki bu aracı aldım ve motor problem yaşattı rektefiyesi ortalama ne tutar.

Yine de bu bana kılavuz olamaz mı?
Hayır hocam. İşin içinden birisi olarak sizlere şöyle önerilerim olur. Ömrü biten, hor kullanılmış arabanın motorunda yağ kaçağı olur. Yağ kaçağı varsa uzak durun. Araç sahibi direksiyon pompasından vs. derlerse inanmayın. Sadece experin söylediğine inanın. Dizel araç alıyorsanız sesinden kendini belli eder zaten. Yorgun dizel motoru gürültülü çalışır. Eğer etrafınızda örnek olması açısından yorgun/yeni dizel kullanan araç sahipleri varsa iki aracı yan yana getirip motoru dinlediğinizde dediğim farkı görürsünüz.

Araç önünüze geldiğinde yağ durumuna bakın. Fakat yağ bakımıyla ilgili bir şey sormayın. Sadece bakın. Eğer fullse bilin ki o araç yağ yakıyor/kaçırıyor. Araç sahibi, sorun yaşamamak adına yağı fulleyip gelmiş. Gündelik arabaların hepsi belirli bir miktar yağ erittiği/yaktığı için full olarak kalmaz yağ. Fakat ömrü biten motorlar 500kmde bile yarım litre yağ yakabildiği için haftada bir yağ fuller sahipleri.

Aracın motor ömrünü size düzgünce söyleyecek bir test varsa sanırım o da kompresyon testidir. Ama bu atmosferik araçlarda bile %80 net bilgi sağlıyor turboda nasıl etki eder bilemiyorum.

Hayır hocam. İşin içinden birisi olarak sizlere şöyle önerilerim olur. Ömrü biten, hor kullanılmış arabanın motorunda yağ kaçağı olur. Yağ kaçağı varsa uzak durun. Araç sahibi direksiyon pompasından vs. derlerse inanmayın. Sadece Exper'in söylediğine inanın. Dizel araç alıyorsanız sesinden kendini belli eder zaten. Yorgun dizel motoru gürültülü çalışır. Eğer etrafınızda örnek olması açısından yorgun/yeni dizel kullanan araç sahipleri varsa iki aracı yan yana getirip motoru dinlediğinizde dediğim farkı görürsünüz.

Araç önünüze geldiğinde yağ durumuna bakın. Fakat yağ bakımıyla ilgili bir şey sormayın. Sadece bakın. Eğer fullse bilin ki o araç yağ yakıyor/kaçırıyor. araç sahibi, sorun yaşamamak adına yağı fulleyip gelmiş. Gündelik arabaların hepsi belirli bir miktar yağ erittiği/yaktığı için Full olarak kalmaz yağ. Fakat ömrü biten motorlar 500kmde bile yarım litre yağ yakabildiği için haftada bir yağ fuller sahipleri.

Aracın motor ömrünü size düzgünce söyleyecek bir test varsa sanırım o da kompresyon testidir. Ama bu atmosferik araçlarda bile %80 net bilgi sağlıyor Turbo'da nasıl etki eder bilemiyorum.

Sağ olun hocam hangi aracı alıcağıma karar verdiğimde söyeldiklerinizi dikkate alacağım.

Peki bana sorun çıkarmayacak başka seçenekler var mı 600 bin bandında.

Elimde bir de böyle bir ilan var yaşı çok ama vti uzun zamandır hoşuma giden araçlardan fakat 600 bin olduğu için çok sıcak bakmıyordum.

Ya da Peugeot 208 1.6 hdi 92 HP nasıl olur?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı