Astral seyahat gerçek mi?

Olur kardeşim merak ettim.
Allah, (ölen) insanların ruhlarını öldüklerinde, ölmeyenlerinkini de uykularında alır. Ölümüne hükmettiklerinin ruhlarını tutar, diğerlerini belli bir süreye (ömürlerinin sonuna) kadar bırakır. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. zümer 42
 
Allah, (ölen) insanların ruhlarını öldüklerinde, ölmeyenlerinkini de uykularında alır. Ölümüne hükmettiklerinin ruhlarını tutar, diğerlerini belli bir süreye (ömürlerinin sonuna) kadar bırakır. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. Zümer 42

O ayette ruhlarını alırdan kasıt bedenden çıkartır değil. Tefsirini okumanı tavsiye ederim.
 
Ruhun bedenden ayrılıp ayrılmamasını nasıl ölçüyorsun veya karar veriyorsun?
Dinin gereği istediğine inanmakta özgürsün ancak bilimsel camiada ne ruh ne de astral seyahat diye bir şey vardır. Bu nedenle bedenden bir şeyin ayrıldığı falan yok, sadece lüsid rüya görüyorsun ve bunu astral seyahat sanıyorsun o kadar.
 
O ayette ruhlarını alırdan kasıt bedenden çıkartır değil. Tefsirini okumanı tavsiye ederim.

Ölurken de mi bedenden çıkartmıyor? Uyku ve ölüm için kullandığı kelime aynı kelime dikkatini çekerim. Eğer uyku ile ölümü ayırsaydı aynı kelimeyi kullanmazdı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnanç, tanımı gereği, bir kanıta ihtiyaç duymadan duyulan güven ve bağlılıktır. Dini inançlar, bir kanıt gerektirmez. Bize bir kanıt sunmazlar. Dinler ve inanç sistemleri insanların, hem kendi varlıklarına, hem kaynaklarına hem de iddia ettiklerine koşulsuz, sorgusuzca güven duymasını beklerler.
 

Geri
Yukarı