ASUS 27" TUF Gaming VG27AQZ monitör alınır mı?

Hocam monitörde FPS oyunları oynarken büyüklük hissi veriyor mu? Büyük geliyor mu? Eğer bu monitör sizde varsa.
Olumsuz manada bir etkisini görmedim, aksine 27'' 'te oynamak gayet güzel. Ama 27'' 'ten sonrası fps için bence pek sağlıklı değil.

Büyük ihtimalle sorun değildir, pek alakalı olmasa da ben de 3 4 gün önce bu monitörü yeni kurduktan sonra ölü piksel, ghosting testleri yaptım ve sorunsuz çıktı ve buna rağmen HDR'siz iken dahi ben de sağ altta ısınma fark ettiysem bence bu bir sorun değildir, asıl sorunu ışık sızması ve belirttiğim diğer ögelerde ara derim ve zannedersem bunlar da sende yok, takılma kullanmana bak, HDR ile birkaç saat oynayıp senin için sağ alta dokunup sonucu yazacağım.

Gaming Mode'u açıp deneyin özellikle. Geri dönüşünüzü bekliyor olacağım.

Olumsuz manada bir etkisini görmedim, aksine 27'' 'te oynamak gayet güzel. Ama 27'' 'ten sonrası fps için bence pek sağlıklı değil.

Gaming Mode'u açıp deneyin özellikle. Geri dönüşünüzü bekliyor olacağım.
Dostum aklımdaydı ancak denemeyi unutmuşum ve monitörü iade ettim sonra tekrar aklıma geldi iş güç yorgunluğu da var kusura bakma mahcubum sana karşı, renklerine ve kontrastına dayanamadım ben, daha iyi bir monitör alacağım 😊

Dostum aklımdaydı ancak denemeyi unutmuşum ve monitörü iade ettim sonra tekrar aklıma geldi iş güç yorgunluğu da var kusura bakma mahcubum sana karşı, renklerine ve kontrastına dayanamadım ben, daha iyi bir monitör alacağım 😊

Estağfirullah. Renk ve kontrastında sizin beğenmediğiniz nedir?

HDR'yi kapatınca görüntü hoş olmuyor ama HDR açınca gayet güzel bende.

Estağfirullah. Renk ve kontrastında sizin beğenmediğiniz nedir?

HDR'yi kapatınca görüntü hoş olmuyor ama HDR açınca gayet güzel bende.
Genel olarak renk doğruluğu olmaması ve kontrastın düşük olması bunalttı beni, çok şans vermeye çalıştım ancak bilmiyorum bu monitörün görüntüsünden verim alamadım paketledim en sonunda, genelde insanlar HDR sini beğenmiyor ama siz beğendiyseniz ne mutlu. Beni tatmin etmedi ve yapabiliceğim hiçbir şey yoktu bundan sonra ne yapıcağımı düşünüyorum 🤔

Genel olarak renk doğruluğu olmaması ve kontrastın düşük olması bunalttı beni, çok şans vermeye çalıştım ancak bilmiyorum bu monitörün görüntüsünden verim alamadım paketledim en sonunda, genelde insanlar HDR'sini beğenmiyor ama siz beğendiyseniz ne mutlu. Beni tatmin etmedi ve yapabileceğim hiçbir şey yoktu bundan sonra ne yapacağımı düşünüyorum 🤔

Ben ne olur ne olmaz bu firma beni mağdur eder diye ki etti, cayma hakkımı kullandım lakin İtopya firması bana dönüş yapma zahmetinde bile bulunmadı. Ben de THH'ye müracaat ettim. Lehime karar çıkacak %100 zaten. Karar çıktığı tarihte para iadesi 7 bin TL olacak. 7 bin TL'ye o tarihte ne alınır bir fikrim yok. Monitörün sağ alt tarafındaki ısınma aklımı sürekli kurcalıyor, şimdi sorun olmasa bile ileride sorun çıkartacak gibi bir hissiyat var. Paranın enflasyonda erimesi ve bu iş bilmez firmalar yüzünden THH'den lehimize karar çıksa bile misli ile değişimden başka bir seçeneği seçemiyoruz. Gerçekten 7 bin TL'ye 1 ay sonra ne alabilirim ki?

Ben ne olur ne olmaz bu firma beni mağdur eder diye ki etti, cayma hakkımı kullandım lakin İtopya firması bana dönüş yapma zahmetinde bile bulunmadı. Ben de THH'ye müracaat ettim. Lehime karar çıkacak %100 zaten. Karar çıktığı tarihte para iadesi 7 bin TL olacak. 7 bin TL'ye o tarihte ne alınır bir fikrim yok. Monitörün sağ alt tarafındaki ısınma aklımı sürekli kurcalıyor, şimdi sorun olmasa bile ileride sorun çıkartacak gibi bir hissiyat var. Paranın enflasyonda erimesi ve bu iş bilmez firmalar yüzünden THH'den lehimize karar çıksa bile misli ile değişimden başka bir seçeneği seçemiyoruz. Gerçekten 7 bin TL'ye 1 ay sonra ne alabilirim ki?
Ben arkadaşımla en son İtopya da monitörlere baktığımda da iade koşullarını konuştuğumda hiç cana yakın konuşmadılar, hemen bu konuyu açınca umursamaz tavır takındıklarını düşünüyorum, ben de güvenmiyorum. Bence de değiştir, yapmak için yapılmış bir 2K monitör %100. Aslında almadan önce sezdim iade ediceğimi ama gittim yine de şans verdim bende de kabahat. Sonuçtan sonra ekonomik durumlar ne olur bilmiyorum ama daha biriktirip 9-10 K - 15 K arasına bir 2K al derim, anlaşılan o ki bu bütçeden aşağısına iyi 2K monitör yok ben daha önce almamıştım. Ben en az 9-10K olarak araştıracağım yarından itibaren.

Ben arkadaşımla en son İtopya da monitörlere baktığımda da iade koşullarını konuştuğumda hiç cana yakın konuşmadılar, hemen bu konuyu açınca umursamaz tavır takındıklarını düşünüyorum, ben de güvenmiyorum. Bence de değiştir, yapmak için yapılmış bir 2K monitör %100. Aslında almadan önce sezdim iade ediceğimi ama gittim yine de şans verdim bende de kabahat. Sonuçtan sonra ekonomik durumlar ne olur bilmiyorum ama daha biriktirip 9-10 K - 15 K arasına bir 2K al derim, anlaşılan o ki bu bütçeden aşağısına iyi monitör yok. Ben en az 9-10K olarak araştıracağım yarından itibaren.
Dediğiniz de mantıklı. 7 bin iade alsam üstüne 2-3 bin eklemek koymaz insana gibi. 9-10 bin TL'ye eli ayağı düzgün bir şey alınabilir. ASUS dedik adı var dedik de sanki dediğiniz gibi yapmak için yapılmış bir monitör gibi.

Tavsiyeniz feci yattı aklıma. Hâlihazırda şıklar var bu şu an kafanızda?

@Specialagent58 özellikle Gaming HDR modunda yarım saat oynadıktan sonra monitörün görece diğer yerlere kıyasla sağ alt tarafında ısınma oluyor. Aman aman bir ısınma değil; tahminimce bu denli ısınma normal dahi görülebilir; lakin bu denli fiyatlara bu ürünler alındığı için kusursuz ürün mü aldık kusurlu ürün mü aldık diye kafamızda soru işareti oluyor ve bu forumda siz değerli kişilere soru-cevap tarzında gönderilerle kafamızdaki müşkülatı gidermeye çalışıyoruz.
Aman aman ısınma değilse sıkıntı değil hocam zaten HDR modu monitörün max parlaklıkta çalışmasını sağladığı için o kadar ısınma normal.

Tavsiyeniz feci yattı aklıma. Hâlihazırda şıklar var bu şu an kafanızda?

Dell S2721DGFA ve BenQ EX2710Q fiyatını haketmeyen modeller, önermiyorum.

Aman aman ısınma değilse sıkıntı değil hocam zaten HDR modu monitörün max parlaklıkta çalışmasını sağladığı için o kadar ısınma normal.

Dell S2721DGFA ve BenQ EX2710Q fiyatını haketmeyen modeller, önermiyorum.
Anlaşılan ya AQZ ya da 10K+ bir monitör lazım 2K için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı