ASUS 27" TUF Gaming VG27AQZ monitör alınır mı?

3 Vatana o monitörü almaya gittim topkapı bostancı ve piazza topkapıda 1 stok vardı actilar ışık sızması hediye ceki verdiler bostancıya gittim 2 cihaz vardı 2 side ışık sızması vardı test ederken en son pizzada 2 adet vardı 2 sindede cıktı gittim lg gp 750 b aldım bu sebeble öyle yazmıştım bukadarı sans olamaz galiba :)
Hocam durum şu ki; IPS tarafında da sık sık önerdiğim VG27AQZ ve VG27AQ1A iyi modeller olsa da maalesef ki ASUS, kalite kontrol açısından sıkıntılı bir marka olduğu için beklenmedik durumlar ortaya çıkıyor fakat ışık sızması kronik bir sorun olamaz çünkü her monitörün panel teknolojisine göre panel düzeni ve arka aydınlatma düzeni aynı.

Hocam durum şu ki; IPS tarafında da sık sık önerdiğim VG27AQZ ve VG27AQ1A iyi modeller olsa da maalesef ki ASUS, kalite kontrol açısından sıkıntılı bir marka olduğu için beklenmedik durumlar ortaya çıkıyor fakat ışık sızması kronik bir sorun olamaz çünkü her monitörün panel teknolojisine göre panel düzeni ve arka aydınlatma düzeni aynı.
İşte aynen kalite kontrol yok ışık sızmasi olabilir ama asus nezaman almaya niyetlensem ışıkta bile görülen bulutlanmalar cikiyor onun icin asusa ekranda cok bulasmiyorum artık

İşte aynen kalite kontrol yok ışık sızmasi olabilir ama asus nezaman almaya niyetlensem ışıkta bile görülen bulutlanmalar cikiyor onun icin asusa ekranda cok bulasmiyorum artık
Bulutlanmadan kastınız inverse ghosting sanırım. Onu düşürmek için overdrive ayarını düşürebilirdiniz hocam.

Yok hocam onla alakasi yok bildigin sizma siyahda olur bunda rengin icinde vardı asusun mallarını severim kasam asusdur powerim asusdur ama ips ekraninda dusunurum
Ben ASUS'u hiç sevmem hocam. Çok sıkıntı çıkartan bir marka. Sadece modelleri diğer modellerden daha fiyat performans diye öneriyorum, o kadar.

Ben ASUS'u hiç sevmem hocam. Çok sıkıntı çıkartan bir marka. Sadece modelleri diğer modellerden daha fiyat performans diye öneriyorum, o kadar.
Fiyat performans ama iste nedeyim sıkıntı olduktan sonra takılmalar yüzünden yeni anakart iade ettim asusun msi de takılma yok bu is böyle

Fiyat performans ama iste nedeyim sıkıntı olduktan sonra takılmalar yüzünden yeni anakart iade ettim asusun msi de takılma yok bu is böyle
Maalesef ki monitörde bu işler böyle değil çünkü monitörlerde mevcut piyasa çok dengesiz hele 1440p kategorisinde acayip dengesiz ve ben sırf sıkıntı yaşanmaması için 2000 TL daha verilip Dell S2721DGFA alınmasına karşıyım çünkü ASUS TUF VG27AQZ, VG27AQ1A modellerinden daha kötü bir görüntü kalitesi var. Bu yüzden ASUS modellerine bir şans verilmesi taraftarıyım.

Hocam durum şu ki kontrast ve parlaklığı çok arttırdığınızı söylemişsiniz ama yanlış bir hareket çünkü onları kendi göz zevkinize göre ayarlamanız gerekirdi. Ayrıca VG27AQZ modeli renkleri doğru veremiyorsa (ki ayarlarını doğru yaparsanız veriyor) S2721DGFA ve EX2710Q hiç vermez çünkü S2721DGFA zaten uniforrmity konusunda sıkıntı yaşayan bir monitör, EX2710Q da gama anormallikleri olan bir monitör. Üstelik, ikisinin de kontrast performansı VG27AQZ'den düşük.

Eğer VG27AQZ veya onun seviyesinde bir monitör almak istemiyorsanız bir sonraki seviyeye geçmek için 12500 TL ödemeniz gerekiyor... monitör piyasası maalesef uçtu.
Hocam gerekirse vereceğim aşağı da çeksem bana hitap etmedi. Attığınız monitör güzel geldi o Porsche Design modelinde renk aralığı 10 bit (8 Bit +FRC) yazıyor bunun normal 10 Bit den farkı nedir, 8 Bit olan AQZ den ne kadar renkleri iyi verir ve normal 10 Bit alsam daha mı iyi bu konuda bilgi verirseniz iyi olur.

Ve HDR, GSYNC var mı yoksa sadece Gsync compatible mi bu monitör, VG27AQZ de compatible olarak GSYNC idi, çok da sıkıntı olmaz bana direk GSYNC olan IPS modeller çok pahalı sanırım.

Son düzenleme:
Hocam gerekirse vereceğim aşağı da çeksem bana hitap etmedi. Attığınız monitör güzel geldi o Porsche Design modelinde renk aralığı 10 bit (8 Bit +FRC) yazıyor bunun normal 10 Bit den farkı nedir, 8 Bit olan AQZ den ne kadar renkleri iyi verir ve normal 10 Bit alsam daha mı iyi bu konuda bilgi verirseniz iyi olur.
Ona takılmayın hocam çünkü FRC metoduyla 10-bit olan monitörlerin tek yapacağı şey color bandingi azaltmak olacaktır. True 10-bit monitörler gibi renkler açısından bir etkisi olmayacak.
Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arada hiçbir fark yok.

Tabiki, gerçek 10-bit gerektiren durumlar da vardır. Üst düzey bir Hollywood rötuş stüdyosunda veya tek tek piksellerin %500'den fazla yakınlaştırıldığı rötuşta çalışıyorsanız 10-bit renk derinliğine ihtiyacınız olacaktır.
Ve HDR, GSYNC var mı yoksa sadece Gsync compatible mi bu monitör, VG27AQZ de compatible olarak GSYNC idi, çok da sıkıntı olmaz bana direk GSYNC olan IPS modeller çok pahalı sanırım.
Yok hocam sadece G-Sync compatible. Neden sıkıntı olsun ki? G-Sync Ultimate olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok ve en önemli G-Sync işlemlerini G-Sync uyumlu monitörler de yapabiliyor.

Ona takılmayın hocam çünkü FRC metoduyla 10-bit olan monitörlerin tek yapacağı şey color bandingi azaltmak olacaktır. True 10-bit monitörler gibi renkler açısından bir etkisi olmayacak.
Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arada hiçbir fark yok.

Tabiki, gerçek 10-bit gerektiren durumlar da vardır. Üst düzey bir Hollywood rötuş stüdyosunda veya tek tek piksellerin %500'den fazla yakınlaştırıldığı rötuşta çalışıyorsanız 10-bit renk derinliğine ihtiyacınız olacaktır.

Yok hocam sadece G-Sync compatible. Neden sıkıntı olsun ki? G-Sync Ultimate olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok ve en önemli G-Sync işlemlerini G-Sync uyumlu monitörler de yapabiliyor.

Tamamdır hocam onu alabilirim daha ucuza yakın model yok sanırım umarım indirime girer bir ara 11.000 miş biraz beklesem daha iyi olabilir. Mağazalarda var mıdır acaba bu model gidip görüp almış olurdum daha mantıklı olurdu 🤔

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı