ASUS B550-F anakartta nasıl RAID 0 yapılır?

Makaleler
3
Bir önceki sistemin yine ASUS'ta, aynı BIOS olmasına rağmen Intel işlemcili, anakartlı sistem vardı. Şimdi B550-F ile AMD anakartta geçtim. Lakin önemli bir sorun var, aynı şekilde RAID 0 SSD denemesi yapmama rağmen olmuyor, RAID0 panele giriş yazıları çıkmıyor, sistem hata veriyor. BIOS'tan mıdır başka bir şeyden midir anlamadım. İlgili yerden RAID seçinde SSD'ler gördüğünüz gibi kayboluyor. Bunun sebebi nedir, nasıl RAID 0 yapacağız burada?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios sürümünden diyeceğimde en güncel olan sürümü kullanıyorum, anlamadım valla nasıl olacak..

Dosya Ekleri

• DSC_0099.JPG
    DSC_0099.JPG
    167,4 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme:
Nasıl hallettiğinizi ben de merak ettim şimdi. :) Rica ederim. Böyle durumlarda insan öyle çok şey deniyor ki eğer not almadıysa her şey birbirine giriyor. Neyse... Hallolmasına sevindim.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Valla orasını bende anlamadım, denerken denerken Windows kurulum ekranında 240Gb görünce yapıştırdım, daha
da kurcalamadım. :)

@BamTeli. Raidxpert2 yeri bende çıkmıyor ve mk_1 mk_2 seçme slotları da çıkmıyor, ne yapmam gerek, konu açtım ama kimse yardım etmedi.
Vallahi orasını bende anlamadım, denerken denerken Windows kurulum ekranında 240GB görünce yapıştırdım, daha.
Da kurcalamadım. :)

Dostum bende yapamıyorum, yardımcı olur musun?

Dosya Ekleri

• IMG_20220405_213244.jpg
    IMG_20220405_213244.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
@BamTeli. Raidxpert2 yeri bende çıkmıyor ve mk_1 mk_2 seçme slotları da çıkmıyor, ne yapmam gerek, konu açtım ama kimse yardım etmedi.

Dostum bende yapamıyorum, yardımcı olur musun?
Bıraktım hocam bu ayarları, default çalıştırıyorum. Öyle daha stabil oluyor.

O değil hocam. Bakın, bunlardan biri AMD RAID Driver biri de AMD RAIDXpert2 Utility diye geçiyor. AMD RAID Driver olarak geçen sürücüyü arşivden çıkararak USB belleğe atıp Windows kurulumunda kullanacaksınız. AMD RAIDXpert2 Utility olarak geçen yazılımı ise Windows'u kurduktan sonra Windows üzerine kurarak kullanacaksınız.
Nasıl olacak?
Buradan
ZIP dosyası içerisindeki RAID sürücüsünü indirin. Ardından USB bellekte bir klasör oluşturun ve ZIP arşivini açmış olduğunuz klasöre ayıklayın. Unutmayın, bu sürücü paketinde Setup.exe gibi bir dosya yok. Bunu Windows kurulum ekranında RAID yaptığımız diski görebilmek için kullanacağız.
Sistemi RAID için ayarladıktan sonra Windows kurulumuna başlayacaksınız ve kurulum için disk seçim ekranına kadar ilerleyeceksiniz. Bu ekranda muhtemelen kurulum yapabileceğiniz hiçbir disk göremeyeceksiniz. Şimdi, işte bu USB belleğe attığınız sürücüyü kullanacağız. Kurulum ekranındaki "Sürücü yükle..." butonuna basacağız ve USB belleğin içerisindeki klasörü göstererek "Tamam" butonuna tıklayacağız. RAID sürücüsü yüklendikten sonra Windows kurulumu yapabileceğiniz diski görebileceksiniz. Windows kurulumunu normal şekilde tamamladıktan sonra
buradan
AMD RAIDXpert2 Utility yazılımını indirerek kuracaksınız ve mutlu son.
Eğer USB belleğe atmış olduğunuz AMD RAID Driver dosyalarını Windows kurulumuna göstermezseniz Windows kurulumu yapacağınız RAID diskini göremezsiniz.
Kolay gelsin.
Selamlar hocam, nasılsınız? Bugünlerde pcye windows 11 kurmak istedim ama aynı raid0 olayında yattık malesef. Raid0 kurulumunu biostan yapıyorum, sıkıntı yok. Lakin formatlama aşamasında windows 11 raid0 görmüyor. Orada usbye attığınız dosyaların windows 11 için olanını bulabilir miyiz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı