ASUS DSL AC51 CRC hataları

ferdinec

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2013
Mesajlar
28
Merhabalar, her yolu denedim. İç tesisattan tut modem FW güncellemelerine kadar... Bir türlü CRC hatalarından kaynaklanan kopma sorunundan kurtulamadım. En son modemimle ilgili kendi otomatik güncellemede ve kendi sitesinde gözükmeyen bir FW buldum, bu güvenilir mi? Benzer linki Recep bey de vermiş, bilgisi olan var mı? Bu yazılımı indireyim mi?
https://www.asuswebstorage.com/navigate/a/#/s/51D1F1C4F97E4F3DB68A23654F9ED5FAY
Hep denir ya güncel yazılım iyidir fakat ASUS'un web sitesinde yok.
 

Dosya Ekleri

  • ASUS CRC HATASI TÜRKNETE BİLDİRİM.JPG
    ASUS CRC HATASI TÜRKNETE BİLDİRİM.JPG
    94,2 KB · Görüntüleme: 415
  • ASUS 858 CRC SORUNU.JPG
    ASUS 858 CRC SORUNU.JPG
    114,8 KB · Görüntüleme: 358
18 saatte 333 CRC hatası son derece normaldir. Hele ki 100 Mbps tanımlı iken. Bu tarz yüksek hızlarda ister istemez CRC hatası olur, saniyede binlerce olmadığı sürece bir sorun yoktur.

Değerlerde hiçbir sorun yok. O kadar süreler içinde gerçekleşen CRC hatalarını farkedemezsiniz. Kopma olmaması lazım bu değerlere göre.
 
Kopacağı zaman CRC anormal yükselip kopuyor yani bazen bir gün bazen ikin günde oluyor kopma daha önceleri pek olmazdı son bir yıldır var bezende günde
Dört defa kopardı TurkNet'e bildirdim bayağı uğraşıldı port değişikliği oldu kopma azaldı ama CRC devam ediyor.
 

Dosya Ekleri

  • CRC ÇOĞALMASI.JPG
    CRC ÇOĞALMASI.JPG
    100,2 KB · Görüntüleme: 223
Kopacağı zaman CRC anormal yükselip kopuyor yani bazen bir gün bazen ikin günde oluyor kopma daha önceleri pek olmazdı son bir yıldır var bezende günde
Dört defa kopardı TurkNet'e bildirdim bayağı uğraşıldı port değişikliği oldu kopma azaldı ama CRC devam ediyor.
CRC hatalarının en büyük nedeni ekli kablolar veya paslanmış kablolar, priz veya RJ-11 bağlantısı olabiliyor. Özellikle dandik RJ11 ve keystone olmayan prizler CRC'ye neden olabilir. Son bir ihtimal kontrol etmenizi öneririm.
 
Bina yeni ve VIKO marka priz takılı ayrıca Philips akım korumalı prizle de koruyordum sizin dediğiniz gibi ki herkes bir şey söyledi sanki saha dolabına eksiz geliyor VIKO da bu işi bilmiyor TSE önermiyor illaki direk modeme hat çekilecek üşenmedim yapayım dedim komple hattı söktüm uğraşarak elektrikten anlarım bana saçma gelse de çünkü kablo yeni ise gelişi güzel bağlanmadı ise ek bir kabloya gerek yok ama bir deneyim merak ettim yıldım çünkü çok şey söyleyen oldu hatta TT sorun yok hata müşteri kaynaklı iç tesisat sorunlu dedi CAT6 kabloyu bina ankestrasına çakarak doğruca modeme RJ-11 le bağladım değişen bir şey olmadı pişmanda oldum çünkü akım korumalı prize takınca örneğin line attenuation daha iyileşiyor 3.3'e geliyor takmaz isem 6 ya çıkıyor anladım kadarıyla hat zayıflaması değerleri düşükse iyi yüksekse kötü kısaca iç tesisat sorun yok tek denemediğim yukarıda verdiğim adresteki yazılım güvenilir mi bilmiyorum ASUS'a bu hatayı anlatamam zaten dikkate de almazlar benim gibi sorunla karşılaşıp çözüme kavuşan varsa bildirsin lütfen.
 
Son düzenleme:
Dostum bende bu modem de aynı sorunu yaşıyorum. Sorun tamamen modemden kaynaklı. TPLİNK TD-W9970 Modem var benim yedekte. Ne bir hata ne bir kopma yok. Ayrıca kablolarımda ek yok. Kanaatim tamamen modem kaynaklı olduğu yönünde. Servise verdim. Sürüm düşürüp yolladılar. Aynı problemler devam ediyor.
 
aynı sorun bendede mevcut 2 günde 1.052.895 crc hatası :( bir çözüm bulunabildi mi?
Ben aylardır her şeyi denedim ve çözemedim. Modemi değiştirdim artık kafam rahat :)
Sorun Asus marka modemde. Zaten bu sorunu tamamen çözdüm kurtuldum diyen biri varsa bilin ki kendini kandırıyordur.
 

Geri
Yukarı