ASUS DSL-AC51 download hız aşırtma testleri

Makaleler
24
Yer
Kars
ASUS DSL-AC51 ile, önce hız aşırtma olmadan (Kararlılık ayarı) Ookla SpeedTest uygulaması üzerinden hız testi gerçekleştirdim. Daha sonra ise, hız aşırttım yani kararlılık ayarından olabilecek iyi ayara ayarladım. (7 dB) (DLA Özelliği etkin) olacak şekilde ayarladım.

Bu arada, internet hattımın türü ADSL2+ (AnnexA) oluyor. Ev ile santral arası mesafe ise 1600 metre.

Hız aşırtma olmadan, hattımın doğal değerleri (Kararlılık ayarı olmadan):

9.32 Mbos Download.png

Hız aşırtmalı hali (Kararlılık ayarıyla birlikte) (7 dB + DLA Etkin):
12.16 Mbps Download.png

Hattımın doğal haliyle Steam'da yaptığım Download hızı testi (9.32 Mbps):
Önce.png

Hattıma hız aşırtma (Kararlılık ayarı) (7 dB + DLA) uyguladıktan sonraki Steam'da yaptığım Download hızı testi (12.16 Mbps):
Sonra.png

Görmüş olduğunuz üzere hattımdaki Download hızını, 2-3 Mbps daha fazla arttırdığımı görebilirsiniz.

Bu testte Steam üzerinden Download yapmak için kullandığım oyun "RaceRoom Racing Experience" oluyor.

Peki hattımın doğal hızıyla, hattımın hız aşırtılmış haliyle karşılaştırdığımızda, oyunumuzun indirme süresi ne kadar kısaldı? Karşılaştıralım.

Hattımın doğal haliyle (9.32 Mbps): 7 Saat 32 Dakika
Hattımın hız aşırtılmış haliyle (12.16 Mbps): 5 Saat 40 Dakika

Gördüğünüz gibi, aslında arada önemli denilebilecek bir fark söz konusu. Bu arada, Türk Telekom saha ekipleri maalesef benim hat kalitemi düşürmüştü. Yani, normalde 1 sene önce ASUS DSL-AC51 modemim yoktu ve kararlılık ayarı gibi hızı arttıran özellikli olmayan modemimle, eskiden 13500-14000 Kbps Download hızı alırdım ve SNR 13.1 dB arasıydı. Artık 14000 Kbps ve üzeri değerleri ancak ve ancak ASUS DSL-AC51'in kararlılık ayarı sayesinde alabiliyorum. Normalde saha ekipleri üşenmeyip, hat sağlığımı arttırsa, ASUS modemim ile çok daha iyi hız aşırtma sonuçları elde edebilirdim.

Dosya Ekleri

• 12.16 Mbps Download.png
    12.16 Mbps Download.png
    60,6 KB · Görüntüleme: 268
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz kararlılık modu nasıl açılıyor? Bende seçenek yok. Paylaşımınız için teşekkürler. Ayarı buldum.

Dosya Ekleri

• Adsız 3.png
    Adsız 3.png
    53,2 KB · Görüntüleme: 281
Son düzenleme:
Merhaba bende aldım modemi eski 50tllik tp link modemimde download 13.8mbps upload 0.78mbps di bunu taktım kurdum internetim çok yavaşladı 0.47 download 0 da upload çıktı napmam gerekiyor satıcı firmaya söyledim gönderin değişim yapalım dediler gönderdim eğer yeni gelendede böyle olursa bi ayar falanmı yapmam gerekiyor.

Bahsettiğiniz kararlılık modu nasıl açılıyor? Bende seçenek yok. Paylaşımınız için teşekkürler. Ayarı buldum.
"DLA" Özelliğini devredışı bırakın.
Merhaba bende aldım modemi eski 50tllik tp link modemimde download 13.8mbps upload 0.78mbps di bunu taktım kurdum internetim çok yavaşladı 0.47 download 0 da upload çıktı napmam gerekiyor satıcı firmaya söyledim gönderin değişim yapalım dediler gönderdim eğer yeni gelendede böyle olursa bi ayar falanmı yapmam gerekiyor.
Yeni gelende bu tür bir sorun yaşamayacaksınız muhtemelen. O kadar hız düşüşü olduysa muhtemelen ürün fabrikasyon olarak arızalıdır. Yenisi geldiğinde sonuçları bizlerle paylaşın, ilgilenelim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı