ASUS DSL AC750 sürekli internet kopuyor

dopeboy

Kilopat
Katılım
24 Ağustos 2016
Mesajlar
418
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 2.5 seneden beri aktif olarak kullanıyorum ve genelde çok nadir kapatıp açıyorum. Son birkaç aydır yaşadığım sorunu kısaca özetlemek istiyorum. Modemi her zamanki gibi normal kullanıyorum. Download, upload veya pingimde bir anormallik yok. Her şey normal. Fakat durup dururken bir anda internetim gidiyor. Garip olan kısmı ise DSL ve ınternet ışığı hala yanıyor. Yani modemin üstüne baktığımda herhangi bir olumsuz durum yok her şey normal gözüküyor. Ethernet kablosuyla bağlı olduğum bilgisayara da internet gelmiyor Wi-Fi ile bağlı olduğum telefona da. Tek çözümü modemi kapatıp açmak oluyor. O şekilde düzeliyor fakat tekrardan ne zaman kopacağı belli olmuyor. Bazen 3 saat bazen 5 saat bazen de 15 dakika sonra aynı problem yaşanabiliyor. Başta modemi sıfırladım, ASUS panele girip sıfırdan kurulum yaptım ve Firmware yazılımı son sürümüne yükselttim fakat herhangi bir sonuç alamadım. Ürünün garantisi hala devam ediyor. Geçen hafta garantiye götürdüm ve aynı bu yazdıklarımı bir kağıda yazıp garantiye bıraktım. Bugün modemi teslim aldım ve yine aynı sorunu yaşadım. Garantideyken modem sıfırlanmış sıfırdan yazılım atılmış fakat hala sorun devam ediyor. Şu anda ne yapmam gerekiyor hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilir misiniz lütfen? Neyde sorun yaşıyorum sizce? Adaptörle mi ilgili acaba diyeceğim de öyle olsa bile orijinal adaptör bulamam. Çok arada kaldım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürler.
 
Sorun çözümünü buldum. Modemde sorun yok bilginize.
Bende de aynı sorun vardı. Çözümünü buldum. 1-2 aydır gitmıyor artık. Modemde sıkıntı yok. Yalandan garanti vs. ile uğraşmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus müşteri hizmetlerını aradım ve modemın son sürümünü yüklemememi söyledi. Ttnet kullandığım için bana 2019 yılındaki Sürüm 1.1.2.3_552 sürümünü önerdi ve onu yükledım sorun düzeldi.
 
ASUS AC750 kullanıcısıyım. Daha önce Ankara'nın Batıkent semtinde yasıyordum. Turkcell Superonline kullanıyordum ve modemimde herhangi bir sorun yaşamamıştım. Etimesgut'a taşındım Turkcell'den devam ettim, sorun yoktu ama TurkNet'e geçer geçmez modemim de durduk yere internet kopmaları meydana geldi. Modemde herhangi bir anormal bir şey yoktu yani ışıkların hepsi sürekli yanıyordu ve internet alt yapısında da sorun olmadığını gözlemledik durduk yere net gidiyor ama modemde internet ve diğer ışıklar yanıyor. Sanırım bu modem TurkNet'le uygun randıman vermiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı