Asus DSL-N16 Düşük Hız Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T7 V20.5.6 -
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin
Nvidia RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 192-Bit
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
1TB PCIe M.2 2280 3.0 x4
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır bu modemi kullanmaktayım. Önceden aldırış etmediğim ama artık kafayı yedirtecek bir duruma getiren sıkıntım var. Türk Telekom 16 Mbps'e kadar internetim var. Elbette 16 Mbps internet beklemiyorum ama normal olarak 11-12 Mbps internet kullanıyorken son 1 yılda 9-8-7 derken 6.8 Mbps'e kadar düştü bu hız. Modeme her reset attığımda hız değişiyor.

Adsız.png

Upload kısmında hiç sıkıntı yok. Fakat Download gördüğünüz gibi sıkıntılı. Yani ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Not: Modem yazılım sürümü günceldir. ADSL kullanıyorum.

Kablolar yolcu olmuşa benziyor ya da bağlantıyı ters bağlamışsın, ters bağlayınca her reset de farklı hız çıkabiliyor.

Aslına bakarsan hat kablosunun modeme giriş ucu pekte iyi durumda değil. Ama hep iyi durumda değildi eski evden kalma.

9b6480f1-6e44-4839-95ad-83cd81d73be9.jpg

Modemle alakası yok hattın stabil değildir. ISS'le görüşüp panonun kontrol edilmesini iste.

İnternet annemin üstüne. Ben konuşabilir miyim Müşteri Hizmetleri ile?

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Modemle alakası varmış :D. Türk Telekom'a arıza kaydı açtırmıştım, 2 gün sonra evime geldiler. Gelen adam elindeki cihaza hat kablosunu bağladı ve hızın normal olduğunu söyledi. Modemde sıkıntı var dedi. Bende araştırdım. Asus modemlerle ilgili olan stabilite ayarları diye bir konu gözüme çarptı. Ayarları yaptım ve sorunum düzeldi. Modeme gelen bağlantıda stabilite olmadığından ve modem ayarlarıda bunu gördüğünde hızı düşürdüğünden böyle bir sorun yaşamışım. Asus modemler ile ilgili konuyu sizlerle de paylaşayım. : TR'NİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ - AC51, N17U, N16, AC55U, AC68U, AC88U vs. » Sayfa 1 - 422
Sorun çözülmüştür ve şuan 15 Mbit hız alıyorum. İyi forumlar dilerim.

Asus DSL-N16 düşük hız sorununun aynısını ben de yaşamaktayım .Türk Telekom 16 Mbps'e kadar internetim var, en çok alabildiğim 3.7 Mbps... Modemde nasıl bir ayar yaptınız acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı