ASUS Dual RTX 3070 sistem aniden kapanıyor

Keksizadam

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2020
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem;
GPU: ASUS Dual RTX 3070.
CPU: AMD Ryzen 5 3600X(soğutucu: Arctic Freezer 34 e-Sports Duo)
Motherboard: Gigabyte B550M S2H.
RAM: XPG Gammix D30 2x8GB 3200MHz.
SSD: Samsung EVO 960 500GB M.2 SSD.
PSU: High Power 750W 80+ Gold.
Monitör: ViewSonic 2kpmhd.

8-9 ay önce kendim toplamış olduğum sistemim, önceleri bilgisayarı açtığımda kasa çalışıyor fanlar dönüyor ama monitöre sinyal gitmiyordu. Ara sıra olduğundan çok önemsememiştim. Şimdi ise bilgisayar aniden kapanıyor. Dün saat 14.00 17.00 arası PC'yi sorunsuz kullandım ve kapanmadı. Bu gece saat 22.30-23.30 arası henüz PC'yi açtığıma 1 saat kadar olmuşken aniden kapandı ve bu 4 ya da 5. oluşu. Bu saatlerde apartmanda elektriğe çok yüklenildiğinden kapanıyor olabilir mi? Elektrik arızasından şüphelendiğimden farklı bir prizden güç çektim ama sonuç aynı. Eski bir bina da oturuyorum. Voltaj dalgalanması bu soruna neden olabilir mi? Olabilirse ne yapmam gerek. Bir keresinde de sadece monitör kapandı ve kasa çalışıyordu.

İlk kapandığında sistemin fazla ısınıyor sandım ve AIDA64 ile tüm parçaları 10 dk boyunca stres testi yaptım. İşlemcim Max 87 dereceyi ekran kartım Max 67 dereceyi gördüler ve sıcaklık değerlerinin normal olduğunu düşündüm. İşlemcinin termal macununu 2 ay önce yenilenmiştim. Sorunun ne olduğunu anlayabilirsem arızalı donanımı garantiye göndereceğim. İstanbul içi arıza tespiti yapan bir yere de götürebilirim güvenilir bir yer biliyorsanız. Kapandığı zaman oyun oynuyor ve yatın yapıyordum.

Önerilerinizi ve tahminlerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bu arada önüne gelene Gold sertifika veriliyor falan gibi bişy yok denenmiş testlerden geçmiş bir PSU hangi marka alırsan al Gold al.

Yine High Power Gold alacağım sanırım 750W
Tekrar aynı psu dan satın aldım ve kullandığım prizi değiştirdim. Eski prizde yine aynı sorunu yaşadım. Sorunun prizden kaynaklandığına emin oldum. Konu kilit.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı