Asus Dual RX580 4GB OC Edition Overclock

Herhangi bir donanımsal zararı olmaz. Görkem'in dediği gibi yavaş yavaş ilerleyin veya direkt 2000'e çekip stabil değilse azaltın. Size kalmış. 25MHz'lik kademeler iyidir.

Herhangi bir donanımsal zararı olmaz. Görkem'in dediği gibi yavaş yavaş ilerleyin veya direkt 2000'e çekip stabil değilse azaltın. Size kalmış. 25MHz'lik kademeler iyidir.
Hocam bende HWiNFO64 seçeneği yok.

bandicam 2020-01-21 02-25-05-374.jpg

@MuhammedSC O farklı bir program. Hata takibi için önerdim. P2'deki frekansı 2000'e çekip restart atın. Ardından HWiNFO64'ü açarken sensors tikini işaretle ve programı başlat. Arka planda açık kalsın program. Eğer oyundan atarsa veya renklenmeler olursa stabil değildir. Eğer herhangi bir şey görmezsen 5 dakika sonra programdan hata sayısına bak. 1-2 falansa takılmaya gerek yok. Yüzlerce veya binlerce ise frekans düşürün.

@MuhammedSC O farklı bir program. Hata takibi için önerdim. P2'deki frekansı 2000'e çekip restart atın. Ardından HWiNFO64'ü açarken sensors tikini işaretle ve programı başlat. Arka planda açık kalsın program. Eğer oyundan atarsa veya renklenmeler olursa stabil değildir. Eğer herhangi bir şey görmezsen 5 dakika sonra programdan hata sayısına bak. 1-2 falansa takılmaya gerek yok. Yüzlerce veya binlerce ise frekans düşürün.
Hata sayısı az veya hiç yoksa daha üste çıkmayı önerir misiniz?

@MuhammedSC Sana kalmış. Uğraşırım dersen deneyebilirsin. HWiNFO64 sağ olsun frekans ve gecikme değişiklikleri uygulanmıyor açıldıktan sonra. O yüzden sürekli restart öneriyorum. SSD varsa sıkıntı olmayacaktır tabii :D

@MuhammedSC Sana kalmış. Uğraşırım dersen deneyebilirsin. HWiNFO64 sağ olsun frekans ve gecikme değişiklikleri uygulanmıyor açıldıktan sonra. O yüzden sürekli restart öneriyorum. SSD varsa sıkıntı olmayacaktır tabii :D
Ben dediğiniz ayarı değiştirince 7000'li bir değer görmedim ve değişmedi başka bir şey. :D Bu arada 2000 yapıp yeniden başlatınca masaüstünde yeşil noktalar çıktı ve PC dondu. Sonra kendi kendine düzeldi, şu an baktığımda tekrar 1750MHz'ye almış.

@MuhammedSC 1900 deneyin isterseniz. 1900 girin, Timing Level'i 2'ye çekin ve restart atın. Sonra üstte yazdığım taktikle test edebilirsiniz. 2000MHz efektif olarak 8000MHz olarak çalışır. Girdiğiniz değeri 4 ile çarpın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı