Asus H110M-D mi, MSI B150M BAZOOKA mı?

i3 6100 için hangi anakart daha performanslı

• Asus H110M-D Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 Micro-ATX Anakart

Oy: 14 30,4%
  • MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart

Oy: 32 69,6%

• Oy verenlerin toplamı
    46
@Silinen üye Ben ilerde uprage düşünüyorum işlemciyi i5 yaparım ekran kartını atıyorum GTX 1060 falan yaparım, anakartı da H110m alcam nolcak ki? H110m kaldıramicak mı yakacak mı sistemi nolcak. Tamam bütçe varsa B150 daha uygun olur ama H110m de üzmez. Ayrıca şuan güncel konu MSI H110M-VD mi Asus H110m mi. Biri Asus ses olarak 1 tık daha iyi demiş diğeri yazılım olarak MSI falan demiş tereddütte kalıyor insan.

Ben MSI H110M PRO-VD ile i5 6500'le sorun yaşadım fakat servise verip iade aldım. Geri aynı anakartı aldım. Sorun azaldı. MSI markası tercih edilmeli. Servisi çok iyi. ServisPoint MSI markasına bakarken EndeksBilişim gibi bakkal bir şirket Asus markasına bakıyor.

@Beratttss Dostum gerçekten herkes MSI servisini övüyor bende o zaman MSI aliyim senin gibi kullanan kişilerin yorumlarına ihtiyacım var ona göre hareket ediyorum çünkü. Bu arada sorunum azaldı dedin yani bu tam bitmeyen sorun nedir?

i5 6500'le anlamadığım bir cızırtı geliyor anakarttan. Kulak verdiğinizde anlıyorsunuz ancak. Ama C-states denilen olayı kapatınca -Biostan- sorun kalmıyor. C-states denilen olay şu işe yarıyor ; İşlemci sürekli yüksek frekans çalışmıyor da gerektiğinde indiriyor frekansı (amacı güç tasarufuymuş ne gerek var ise ). Bu frekans dalgalanmaları yüzünden ses çıkıyor. Kondansatörlerden geliyor büyük ihtimal. Fakat şöyle bir olay var benim elektrik sistemimden de olabilir. Topraksız elektrik var malesef.

Akım koruyucu priz kullanıyorum yine aynı sonuç. Fakat bu sorun almaman için bir engel değil.

@Beratttss Prizden olacağını sanmıyorum çünkü anakartta zaten Akım koruyucu var dalgalanmalara izin vermez fakat emin değilim. Aynı anakart kullanan yada daha düşük yonga da anakart kullanan biri sizin prizden denese sorun belli olur. Eğer cızırtı değiştirdiğiniz halde geçmiyorsa işlemcide birşey olabilir mi acaba, karamsar olma genede benim dandik pc var şuan o kadar çok şeye katlanıyorum ki bir bilsen :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı