Asus H110M-D mi, MSI B150M BAZOOKA mı?

i3 6100 için hangi anakart daha performanslı

• Asus H110M-D Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 Micro-ATX Anakart

Oy: 14 30,4%
  • MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart

Oy: 32 69,6%

• Oy verenlerin toplamı
    46
@Silinen üye Ben ilerde uprage düşünüyorum işlemciyi i5 yaparım ekran kartını atıyorum GTX 1060 falan yaparım, anakartı da H110m alcam nolcak ki? H110m kaldıramicak mı yakacak mı sistemi nolcak. Tamam bütçe varsa B150 daha uygun olur ama H110m de üzmez. Ayrıca şuan güncel konu MSI H110M-VD mi Asus H110m mi. Biri Asus ses olarak 1 tık daha iyi demiş diğeri yazılım olarak MSI falan demiş tereddütte kalıyor insan.

Hocam şöyle bir durum var. H110M Anakart ile GTX 1060 & i5 6xxx'li bir sürü video var youtube üzerinde, kullanan çok. Elbet problemler yaşayan olacaktır. Problemsiz olmaz ki zaten? Doğanın kanunu bu. Bu muhabbete girdik mi sabaha kadar çıkamayız, tekniksel terimlerden. Her Anakart'ın belli bir özellikleri var, aktarım hızı v.s...
Anakart, bilgisayarın bileşenlerinin ana parçası, şu zamanlarda Intel i5 6xxx üstü işlemcilerde B150M chipsetli Anakart tavsiye ediliyor. Forumda bu konu hakkında bir sürü konu var. H110M alıp ilerde i5 6xxx'de alabilirsin kullanırsın ama özelliklerinden kırpılmış bir Anakart ile i5 6xxx kullanman mantıksız. B150M alıp kafan rahat olmasını mı istersin, H110M alıp her an bir problem olacak gibi mi hissetmenizi istersiniz ?

Ben burada normal bir açıklama yaptım, teknik detay ezberimde değil fakat her 2 Anakart arasında belli bazı farklar var haliyle fiyat farkı da var :)

Ayrıca güncel konu olayına gelirsek hangisi ucuzsa onu tercih et, bana göre.

@Silinen üye Dostum ben MSI H110m-VD yerine B150 nin en ucuz olan sade modelini seçmeyi düşünüyordum fakat bir arkadaş dedi alacaksan Asrock, Boozuka veya Gaming modellerinden birini al yoksa B150 nin sade modeli ile H110m arasında pek fark yok boşuna 100 lira fazla verme dedi. En kötü Gaming serisini alsam 150 lira fazla vermem lazım fakat bütçemi geçiyor az buz bir miktar değil sonuçta. Dediğim B150 linkte veriyorum, sen ne düşünüyorsun arkadaş doğru mu demiş. Ayriyetten şöyle bir soru da sorayım, B150 nin en sade versiyonu mu yoksa H110m nin en iyi yani Gaming versiyonu mu?

B150: MSI B150M PRO-VDH DDR4 2133MHz 1151p

H110 ile B150 arasındaki farki son kullanıcı olarak hiçbir zaman anlayamazsın. Sadece senin anlayabileceğin desteği fazla . :) Doğal olarak buradan yürüyebilirsin. Arkadaş "Ne farkı yok be ! Bir kere çipset farkı var o yeter. Ram slotu farkı var o yeter" demiş ve ezbere konuştuğunu fazlasıyla belli etmiş. :) Ortada onlarca fiziksel testler var. :) Z170, H170 üstündeki bileşenleri biraz daha geliştirilmiş ve üstündeki slotları fazladır. B150 ile H110 arasında ise sadece port ve bellek yuvası farkı vardır. Ha kağıt üstünde veri yolu hızı farkı var ama bunu son kullanıcı asla hissetmez.

@dgknovck Senin yorumların içime su serpiyor açıkcası, büyük ihtimal H110m alacağım fazladan Portun ve Ram slotunun olması benim için birşey değiştirmez çünkü. Yeni konu açtım bakalım daha çok kişiden yorum ve fikir bekliyorum hem benim gibi tereddütte kalanlara da faydası olur konunun.

@Sinan05 Ne demek kardeşim araştırıyorum, buluyorum elimden geldiğince doğruyu aktarmaya çalışıyorum. Araştırıp buluyorum ki çoğu kişi doğru bildiği yanlıştan dönsün diye. :) Eğer Gaming serisi bir anakart istiyorsan bunu ya H170 ya da Z170 yongalarına sahip bir karttan al. Çünkü büyük yatırımlar bu yongalara yapılıyor. İncelemelerde zaten bariz görünüyor. :D

@Beratttss Normal H110m-VD almayı düşünüyorum ortalama 200 lira civarı, boşuna dışı boyatılan Gaming serisini almam, Gaming almak yerine 10-20 daha verip B150 alırdım tabi.

@dgknovck Dostum sen ne kullanıyorsun sistem olarak peki.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı