Asus K56C Windows 10 Formatta Siyah Ekran Sorunu

WildCat

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar, iyi akşamlar. Bugün öğlen eniştemin Asus K56C serisi, 3. nesil i3, GT740M bilgisayarına format atacaktım tam Windows 10 64 bit işletim sistemini Rufus'la "MBR Bölüm Düzeni: BIOS ya da UEFI için" kısmını seçerek USB belleği hazırladım.

Cihazı boot edip C diskini sıfırladım yeni bir bölüm oluşturayım dedim karşıma "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenir." hatası çıktı. Forumda araştırdım ve bir sürü yönteme ulaştım fakat çalıştığım için gitmişim bana en uymayacak yönteme yönelmişim. O da Legacy USB Support seçeneğini değiştirmem oldu.

Değiştirdim ayarları kaydettim çıktım bu sefer ise siyah ekran geldi karşıma, fakat bu ekran bilgisayarı çalıştırdığım andan itibaren çıkıyor ne bir uyarı ne de bir yazı yazıyor. Dedim yarın ola hayrola gider tanıdık bir bilgisayarcı var malum burası da küçük yer ona götüreyim o halleder hem bilgisayarı yarın öğlen teslim etmem lazım ama yarın Pazar günü olduğu için buradaki bilgisayarcıların hepsi malumunuz kapalı.

Şimdi 2 problemim var, birincisi siyah ekrandan kurtulup format kısmına geçmek, ikincisi D diskini sıfırlamadan C diskini oluşturup bilgisayara format atmak.

Siyah ekran için ise uyguladığım yöntem bilgisayarı komple söküp BIOS pilini 15 dakika boşta bıraktım ama BIOS sıfırlanmadı, güncellemek istedim ama bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

@Recep Baltaş , @MF , @Ali Güngör , @Murat5038 , @Burak Alkan , @THE_MILLER , @BilgisayarKurdu , @er36po

@Recep Baltaş , @MF , @Ali Güngör , @Murat5038 , @Burak Alkan , @THE_MILLER , @BilgisayarKurdu , @er36po

Sorun halen çözülemedi, bilgisayar bilgisayarcıdan geri geldi problem çözülememiş. Sorun bios gibi gözüküyor diyorlar bu konuda yardımcı olabilecek yok mu? @Recep Baltaş

@Ali Güngör

Yaptığım işlemler; batarya ve şarj aletini çıkarttım, harici bir bağlantı yok bilgisayarda, 15-20 saniye power tuşuna bastım, sonra batarya ve şarj aletini tekrar taktım power tuşuna bastım sonuç yine aynı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı