ASUS K56CB Mac OS X Yosemite Dual Boot Kurulumu

Ethernet bağlantısı ile ağ görmüyor. Ne yapmam lazım? Driver kurmam için internet olması lazım. Yardımcı olur musunuz?

Mac açtığım zaman sadece mavericks yüklü. HDD görünüyor. Diğer HDD görünmüyor. Disk izlemesinden masaüstüne bağla dediğim zaman olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ethernet kartım Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)PCI. Bu arada fakesmc.pkg dosyasını nerden bulabilirim? Bir de diğer HDD görmüyor ne yapmam lazım? Tekrar mı sıfırdan kurulum yapmam gerekiyor? Ben bu arada tek HDD kullanıyorum, acaba o yüzden olabilir mi? Rehberlerde hep 2.SSD veya ayrı HDD kurulum yapılmaktaydı.

Merhaba arkadaşlar. PC'ye MAC kurmak için bir yola çıktım. 3 başarısız kurulum ve hatalar vs...
Dün gece tekrar sıfırdan bir kurulum yaptım Mavericks 10.9.5 (Bu arada bu kurulumları tek HDD içine yapıyorum, yani Windows yüklü tek HDD) neyse güvenli modda kurulumu gerçekleştirdim. Ethernet görmedi, Wi-Fi görmedi (wifi kartı uyumlu değilmiş öğrendim) ama benim sorunum kextlerin ve clover configurator setup dosyasının bulunduğu harici USB bellek taktığım zaman görmüyor. Rehber videosunda @Recep Baltaş USB takınca direkt açıyor ama bir türlü kurulum yapmak istediğim dosyalara erişemiyorum. Dolayısıyla ne ekran kartı, ne ethernet kartı ne de Wi-Fi driver kuramıyorum. BOOT seçeneğini de ayarlayamadım. Disk izlencelerine girdiğim zaman PC'deki diğer bölümler gözüküyor ama soluk renkte. Mesela Windows kurulu diski masaüstüne bağla dediğim zaman hata verip, bu disk bağlanamaz yardıma bakın diyor. Ne yapacağımı şaşırdım bana biri yardım etsin lütfen. Benim ne yapmam gerekiyor? Kurulum yaparken hangi yolları izlemem gerek ha? Diyeceksin hali hazırda zaten kurulum videoları mevcut ve forumda defalarca verildi bu konular diyeceksiniz. PC modelime uygun video sadece Rus sitelerinde buldum. Rusçam olmadığı için hiç anlayamadım.

PC modelim:
ASUS K56cB i5-3317u
Intel HD4000+Nvidia GeForce 740M

Artık burada bir çözüm bulamazsam MAC OS X serüvenine elveda :D İyi günler, saygılar...

@montezuma Çok teşekkür ederim ilgin için. Bu verdiğin dosyaları sürükle bırak yöntemiyle mi kopyalayacağım?
Yani kopyala yapıştır öyle mi? Şu an işyerindeyim, akşama mutlaka deneyeceğim ve sonucu buraya yazacağım. İlgin alakan için tekrar teşekkürler. İyi günler, kolay gelsin.

Merhabalar,
Öncelikle bir kaç başarısız denemeden dolayı vazgeçmeyin, bende Lenovo G570 için günlerce uğraşmıştım ilk başlarda sonra ilk başarılı kurulum sonrası zaten makinanız için nelere ihtiyacınız olduğunu az çok öğrenmiş oluyorsunuz. En son uzun bir aradan sonra Yosemite kurayım dedim bu forumu bulana kadar yine 3 gün dolaştım nette ve şu an bende 1 haftadır dual boot için uğraşıyorum ama sistemim UEFI olmadığından şu ana kadar okuduğum hiç bir yöntem işime yaramadı ve USB ile idare ediyorum.

Senn duruma gelince, Mavericks 10.9.1 tekrar kurup çalıştırın. Wifi kartınızı araştırdım malesef Mac OS X tarafından desteklenmiyormuş uygun harici bir aygıt kullanabilirsiniz. docs.google.com: WiFi adresindeki liste işinize yarayabilir. -x komutu ile başlattığınızda Windows taki güvenli mod gibi bir çok kext devre dışı bırakıldığından sorunsuzda olsa ekran kartı, ethernet, USB fare ve klavye vb aygıtlarınızda çalışmayabilir (ilk Hackintosh denemelerimde çokça yaşamıştım) sıkıntı etmeyin sisteminize uygun boot komut dizisini bulduğunuzda o şekilde sabitleyebilirsinizde.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı