ASUS mu, MSI mi ? (Anakart ve Ekran kartı Seçimi)

gamingr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhabalar foruma yeni katıldım. Yakın zamanda sistem toplayacağım ve marka olarak MSI ve ASUS arasında kaldım. Ekran kartını GTX 970 alacağım. Anakart ise ya MSI Z97 gaming 5 ya da Asus Z97-AR.
Bazı sorular saçma olacak fakat :) Sorularım şunlar:
1- GTX 970 te ASUS ve MSI arasında fark olmadığını öğrendim fakat marka olarak hangisi tercih edilmeli ?
2- Asus GTX 970 alırsam Asus Z97-AR anakart alacağım MSI alırsam Gamin 5 anakart sizce hangisini tercih edeyim ?
3- Genel olarak markada Asus mu MSI mı iyidir ?
4- AOC e235phz monitörüm var monitör değiştirip masrafa girmeme gerek var mıdır ?
@Recep Baltaş abi özellikle marka olarak senin yorumunu bekliyorum :)

1- Anakartını belirlemek için "işlemcinin modeli" gerek. Cevap Gaming 5 yine de.
2- MSI seçmelisin. Daha doğrusu, hangisi stokta daha rahat bulunuyorsa onu al.
3- Ne türden sordun bunu? Anakart dersen MSI, ekran kartı dersen yine MSI derim. Military Class'ın rakibi hiçbir zaman yok.
4- Bütçen olduğu zaman o riske gir.

Arkadaşlar nedenleriyle birlikte yazarsanız daha açık olur :) @team4sed neden Asus'u tercih ederdiniz, ne artısı var MSI'dan ?

Amacım daha çok ekran kartını karşılaştırmak, ekran kartı Asus mu MSI mı anlamında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında MSI'ı seçerdim çünkü TwinFrozr5'in tasarımını çok beğeniyorum ve beraberinde gelen yazılımlar çok hoşuma gidiyor. Anakart konusunda ise, yine tercihim MSİ'dan yana olurdu çünkü, aralarında zaten çok büyük farklar yok. Ayrıca yine tasarımı çok güzel ve yazılımlarını yine daha başarılı buluyorum.

MSI derim her iki soru içinde. Ekran kartındaki tasarımını ve soğutma sistemini çok beğeniyorum. Yanında gelen yazılımlarda çok güzel ve kullanışlı. Anakarta gelecek olursak Military Class bir kart ve çok kolay OC yapılabiliyor Gaming 5'te. Bütçen uygunsa Gaming 5 tercih et.

Ekran kartında, özellikle 9 serisinde MSI Asus'dan hem daha serin, hem de daha sessiz.
Ancak, Gigabyte MSI'dan da birkaç derece daha serin. Bu da bir gerçek. MSI ve Asus'un fanlarının belirli bir sıcaklıkta durma özelliği var. Bu bildiğim kadarıyla Gigabyte G1 Gaming kartında yok. Ancak hem yük altında, hem de boşta en soğuk kart Gigabyte G1 Gaming. Yani sıralama olarak Gigabyte G1 Gaming > MSI Twin Frozr V > Asus Strix
Anakartlarda ise, Giga Asus ve MSI'ın biraz daha gerisinde kalıyor.
1.png
11.png
2.png
22.png
3.png
33.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı