Asus N56VZ DPC_WATCHDOG_VIOLATION Mavi Ekran Hatası

Atakan Barış

Hectopat
Yaklaşık 1.5-2 ay önce Windows 8 Asus N56VZ model bilgisayar aldım. 1 ay hiçbir sıkıntı göstermeden güzelce çalıştı 1 ay sonra bir kaç mavi ekran hatası verdi.

Bunlar;
Kod:
DPC_WATCHDOG_VIOLATION
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (nvlddmkm.sys)
DRİVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION

Recovery yaptım, formatladım lakin sonuç vermedi. Üstüne ekran kartını (GT 650m) güncellediğim zaman masaüstünü açtığımda yanıp sönen siyah bir ekran ve Win8 arayüzüne geri dönüş alıyordum.

Asus Teknik Servise götürdüm. Yazılımsal bir problemi varmış. Format atıldı vga driver'ı güncellendi dediler. (Yanlış hatırlamıyorsam.) 2 gün boyunca gayet güzel çalıştı lakin bu akşam oyun oynarken gene DPC hatasını verdi. Net üzerinden fazlaca bakındım ama bu konular üzerinde çok bilgili olmadığım için anlaşılabilir bir kaynak bulamadım çözümü hakkında. Tekrar ekran kartını güncelleyeceğim ama korkuyorum gene siyah ekran alıp arayüze dönme hatasını alacak olmamdan.

Çözümlerinizi acilen bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bu sürüm ile masaüstündeyken siyah ekran sorunu gitti. Yalnız dota 2'yi açmaya denediğimde kernel mode driver 314.21 çalışmayı durdurdu hatasını verdi verdi gene. Farklı bir kaç oyun ile deneyip tekrar yazacağım.

Gene verdi dpc_watchdog_violation hatasını Dosya.tc - minidump klasörünü de burada. Bu sorunların Windows 8 yeni bir işletim sistemi olması ile alakası var mıdır ?

10 dakika öncesinde ise SYSYEM_SERVICE_EXCEPTION (win32k.sys) hatasını verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesini yaptınız mı, yapmadınız mı? Bana bunu söyleyin. BIOS güncellemesi yaptığınız halde sorun devam ediyorsa ürün servise yollayın, grafik işlemci bozuk...

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: rdbss.sys

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x00000133 (0x0000000000000000, 0x0000000000000281, 0x0000000000000280, 
0x0000000000000000)

*** rdbss.sys - Address 0xfffff880050af95b base at 0xfffff880046c1000 DateStamp 
0x5010aab5

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı