Atakan Barış
Hectopat
Yaklaşık 1.5-2 ay önce Windows 8 Asus N56VZ model bilgisayar aldım. 1 ay hiçbir sıkıntı göstermeden güzelce çalıştı 1 ay sonra bir kaç mavi ekran hatası verdi.
Bunlar;

Recovery yaptım, formatladım lakin sonuç vermedi. Üstüne ekran kartını (GT 650m) güncellediğim zaman masaüstünü açtığımda yanıp sönen siyah bir ekran ve Win8 arayüzüne geri dönüş alıyordum.
Asus Teknik Servise götürdüm. Yazılımsal bir problemi varmış. Format atıldı vga driver'ı güncellendi dediler. (Yanlış hatırlamıyorsam.) 2 gün boyunca gayet güzel çalıştı lakin bu akşam oyun oynarken gene DPC hatasını verdi. Net üzerinden fazlaca bakındım ama bu konular üzerinde çok bilgili olmadığım için anlaşılabilir bir kaynak bulamadım çözümü hakkında. Tekrar ekran kartını güncelleyeceğim ama korkuyorum gene siyah ekran alıp arayüze dönme hatasını alacak olmamdan.
Çözümlerinizi acilen bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bunlar;
		Kod:

DPC_WATCHDOG_VIOLATION
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (nvlddmkm.sys)
DRİVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATIONRecovery yaptım, formatladım lakin sonuç vermedi. Üstüne ekran kartını (GT 650m) güncellediğim zaman masaüstünü açtığımda yanıp sönen siyah bir ekran ve Win8 arayüzüne geri dönüş alıyordum.
Asus Teknik Servise götürdüm. Yazılımsal bir problemi varmış. Format atıldı vga driver'ı güncellendi dediler. (Yanlış hatırlamıyorsam.) 2 gün boyunca gayet güzel çalıştı lakin bu akşam oyun oynarken gene DPC hatasını verdi. Net üzerinden fazlaca bakındım ama bu konular üzerinde çok bilgili olmadığım için anlaşılabilir bir kaynak bulamadım çözümü hakkında. Tekrar ekran kartını güncelleyeceğim ama korkuyorum gene siyah ekran alıp arayüze dönme hatasını alacak olmamdan.
Çözümlerinizi acilen bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.