Asus P5G41T-M LX Intel Core 2 Quad Q9400 2.66Ghz Overclock

Hedefleme stabilize mi, paralel port devrede mi? Teğmen Zurka, bütün kalkanları indirin!

RealTemp indir, kur ve işlemcinin VID değerini öğren.

Executable bit haricinde BIOS'taki bütün CPU özelliklerini kapat.
PCI/CPU Spread Spectrum ayarını Disable yap.
PCIe frekansını 100Mhz'e sabitle.
vCore ayarını VID'ye göre ayarla.
RAM frekansını 1066 MHz yap.

Ayarları kaydet, bilgisayarı aç ve RealTemp ile ısıları kontrol et.

Şimdi BIOS'a gir ve FSb ayarını (15/20) Windows açılmayana kadar yükselt.
Ardından vCore ayarını Windows açılana kadar kadaeme kademe yükselt.
Prime95'i aç ve 15 dakka test et. PC kapanırsa vCore'u bir tık daha yükset ve yine 15 dakka test et. Prime95 15 dk sorunsuz çalışana kadar vCore ayarını yükselt.

Bu işlemlerden sonra istediğin hıza ulaşana kadar tekrar FSB'yi artırmaya devam edebilirsin. Tabi sıcaklıkların da çok yükselmediğine dikkat et.
Bu aşamada menun isen bırakabilir ya da çarpanı düşürerek FSB'yi daha da artırma yoluna gidebilirsin. Bu işlem sana uzun gelebilir fakat stabil OC böyle olur ve ancak bu yöntem işlemci ve anakartının çıkabileceği gerçek değeri ölçer.

İşlemcinin tam yük altında 70c'den yukarı çıkmadığına emin ol ve sakın işlemciye 1.45V'tan fazla verme. Yoksa senin evde mangal partisi yapabiliriz. 45nm yongalar için en fazla CPU Voltajı 1.45 olabilir.

Bu esnada bilmen gereken bazı terimler:

VDrop: BIOS'ta ayarlanan voltaj ve işlemciye ulaşan voltajın farkı. Anakartın üzerindeki dirençlerden dolayı voltaj işlemciye ulaşana kadar biraz kaybolacaktır.

VDroop: İşlemcinin boşta ve yükte aldığı Voltaj farkı. (Ör. Boşta: 1.34V, Yükte 1.28V)

Bu bağlamda BIOS'tan 1.37V ayarlanır, CPU-Z 1.35V boşta ve 1.32V yükte gösterir. Yükteki voltaj değeri önemlidir zira işlemci bu esnada çalışıyordur. Boştaki Voltaj da kontrol edilmelidir zira sistemi ısıtan da budur.

Minnettarım Recep abi. Çok detaylı bir açıklama olmuş. Şu an da arkadaşımın evindeyim dönünce hemen deneyeceğim. Şu anda bilgisayarım 397 FSB'ye sahip; voltajsız çıkabileceği son noktada ve entresan olan saatlerce WoW oynadım hiç mavi ekran vermedi. 3 gündür bu şekilde kullanıyorum bilgisayarı, overclock başarılı olmuş olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan merhaba. İşlemcimin Overclock'ı 3.15GHz olmasına rağmen 3DMARK11 ile test ettiğimde aşağıdaki oran çıkıyor. Neden olur? Nasıl 3.15GHz'de çalışması sağlanır?

ekranalntsll.png

Bulamıyorum ki abi dediklerini. Bir bulsam yapacağımda.

- - - Güncellendi - - -

Özür diliyorum, bulamıyorum deyip de geçilmemeliymiş. Aradım ve buldum ilk mesajında söylediğin hariç, C1E Support'a kadar hepsini kapattım. Şuan da stabil çalışıyor, 3155MHz. Voltaj vermeden bu değerdeyim. Test yapıcam sorun olursa dediklerinin hepsini teker teker uygulayıp doğru değerleri bulacağım.

- - - Güncellendi - - -

Recep abi son olarak eklemek istiyorum;

Executable bit haricinde herşeyi kapattım BIOS'ta sanırım sadece SpeedStep stabil çalışmasını sağlıyor. Şuan da voltajsız Overclock yaptığım için diğerlerini kapatmamın bir sakıncası olabilir mi ? Sadece SpeedStep mi kapatayım yoksa dediklerinin hepsini kapatayım mı ?

Recep abi, şimdilik senin anlattığın şekilde ki OC'yi yapmadım. Yani voltajsız şuan da 3155MHz'de, sadece dediklerini kapattım. Voltaj vermeden dediklerinin hepsini kapattım, sorun teşkil eder mi demiştim ama, yoksa sadece SpeedStep mi kapatayım? Buda son sorum çok yordum biliyorum.

Aşağıya inmiş konuyu tekrar canlandıracağım ama kusura bakmayın, çıldırmak üzereyim. Recep Abi bu konuyla tekrar ilgilenmeni istiyorum, kusura bakma. Ne dediysen yaptım her ne dediysen. VID değerini anlamadım bir tek, dediğini indirdim fakat anlamadım ne yapmam gerektiğini. "PCI/CPU Spread Spectrum" dediğin ayar BIOS'ta hiç bir yerde yok malesef. Abi VTT Voltage, NB Voltage kırmızı seviyeye bile geldi ama sistem açılmıyor malesef. Vcore zaten 3 kademeli 50, 100, 150 başkada yok. RAM MHz'i 1066 yapamıyorum FSB ne kadar artarsa oda artıyor. 400FSB de 1066'ya en yakın değer 960 ve 1280. Ne olursun yardım ette yapalım şu Overclock'ı resimleride atıyorum. BIOS'umda bulunan CPU ile ilgili olanlar bunlar sanırım.

20130202015421.jpg
20130202015430.jpg
20130202015503.jpg

Aşağıda ki resimdeki gibi değer veriliyor.

20130202015600.jpg

20130202015522.jpg

Abi sistemi normal olarak açıyorum zaten. Ama Overclock yapamıyorum işte. Overclock'lı şekilde sistem açılmıyor. Ne yaparsam yapayım Overclock edemiyorum sistemi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı