ASUS PG249QNR vs AOC AG254FG vs ViewSonic XG251G

649222

Centipat

Açıkçası en ucuzu olduğu için gönlüm ViewSonic'ten yana. Lakin meseleyi abartıyor muyum sorusunu da sormadan edemiyorum kendime. RTX4060 ile kullanmayı düşünüyorum ama 360 FPS'lere çıkabilir miyim bilmiyorum. Bu monitörlerin arasında kalmamın sebebi, G-Sync, NVIDIA Reflex, 1080p olmaları. ASUS'a o kadar parayı vermeye gerek var mı sizce? En mantıklısı hangisi olur?

Sizce NVIDIA Reflex o kadar gerekli mi? Çok FPS oyunu oynayan biri değilim. Genellikle sadece MOBA oyunları oynuyorum. Kafamda biraz Curved modeller de var ama onlara bütçem yeter mi bilmiyorum. Bunu araştırabildim:

Son düzenleyen: Moderatör:
7500F ile Valorant gibi oyunlarda 360'ı aşağı yukarı tuttursunuz da diğer oyunlarda imkansız. Sadece Valorant oynasaniz değer derdim ama çok fazla rekabetçi FPS oynamadığınızı söylemişsiniz.

Kıssadan hisse; Rekabetçi FPS oynamıyorsanız overkill olur.

7500F ile Valorant gibi oyunlarda 360'ı aşağı yukarı tuttursunuz da diğer oyunlarda imkansız. Sadece Valorant oynasaniz değer derdim ama çok fazla rekabetçi FPS oynamadığınızı söylemişsiniz.

Kıssadan hisse; Rekabetçi FPS oynamıyorsanız overkill olur.
Peki sizce g-sync veya freesync gerekli bir teknoloji mi? Düşününce moba oyunları oynuyorum sadece. Bazen de hikayeli oyunlar. 21:9 alacağım eğer dediğiniz gibiyse. Asus rog strix'e 20k vermenin bir anlamı var mı sadece 220 hz refresh rate ve g-sync için? Akakçeden baktığım kadarıyla 5 adet model var strixten daha ucuz olan. 144 ve 165 dolaylarında geziniyorlar. Nolur nolmaz diye linkleyeyim.

21:9 ve ortalama bir yenileme hızı arıyorum. Daha düşük tepkime süresine sahip monitörler var ama 35kdan başlıyorlar, bütçemi çok aşıyor.

Edit: https://www.akakce.com/monitor/en-u...el-genis-quad-hd-siyah-fiyati,1963706614.html

Bu üründe var ama 4 ms olduğu için çekiniyorum.

Edit 2: 24 inç veya 27 inç olarak ne önerirdiniz?

İlgimi çekti lakin 24 inç veya 27 inç bu kadar paralar vermeye gerek var mı? Ayrıca moba oynayan biri için 380 refresh rate gerekli mi?

Son düzenleme:
Peki sizce g-sync veya freesync gerekli bir teknoloji mi? Düşününce moba oyunları oynuyorum sadece. Bazen de hikayeli oyunlar. 21:9 alacağım eğer dediğiniz gibiyse. Asus rog strix'e 20k vermenin bir anlamı var mı sadece 220 hz refresh rate ve g-sync için? Akakçeden baktığım kadarıyla 5 adet model var strixten daha ucuz olan. 144 ve 165 dolaylarında geziniyorlar. Nolur nolmaz diye linkleyeyim.

21:9 ve ortalama bir yenileme hızı arıyorum. Daha düşük tepkime süresine sahip monitörler var ama 35kdan başlıyorlar, bütçemi çok aşıyor.

Edit: https://www.akakce.com/monitor/en-u...el-genis-quad-hd-siyah-fiyati,1963706614.html

Bu üründe var ama 4 ms olduğu için çekiniyorum.

Edit 2: 24 inç veya 27 inç olarak ne önerirdiniz?

İlgimi çekti lakin 24 inç veya 27 inç bu kadar paralar vermeye gerek var mı? Ayrıca moba oynayan biri için 380 refresh rate gerekli mi?

Sorularınızın hepsine tek bir cevap olarak şunu söyleyebilirim hocam, eğer sisteminizi upgrade etmek gibi bir niyetiniz yoksa ve işlemci olarak high-end bir şey kullanmıyorsaniz 4060 için optimum monitör 1080P, IPS ve 144-165hz arası. FPS oynamadığınız için daha yüksek tazeleme hızlarına ihtiyacınız var mı pek emin değilim. FPS olsaydı daha yüksek tazeleme hızı ve daha düşük ınput Lag her zaman önemlidir ama konu MOBA olduğunda konunun uzmanı değilim. MS olarak baktığınızda en üst seviye IPS paneller genel olarak gray-to-gray'de 2.3 civarı gezerler. 1ms işin kozmetiği ve satış stratejisi genelde bu değerler MPRT için geçerlidir.

Maalesef Ultrawide hiçbir monitör incelemedim, bakmadım. Bu konuda yardımcı olamayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı