ASUS Prime X570-P sistem görüntü vermiyor

umcopodearroz

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5 3600x
Merhaba benim ASUS Prime X570-P bir anakartım vardı ve arada bir ekran gidince kapanmalar olsa da bir süredir düzgün bir biçimde kullanıyordum. Sonrasında sıvı soğutmanın fanlarının yerini değiştirmek için bilgisayarın içini açıp düzenledim sonrasında bilgisayarı çalıştırmaya çalıştığım sırada bilgisayar bir anda daha boot logosu gelmedin kendine reset attı. Sonrasında açılırken boot logosunda kaldı ve bir süre beklememe rağmen tepki vermeyince ben de bilgisayarı tamamen kapattım ve kapatış o kapatış bir daha bilgisayarı açtığım sırada hiç görüntü gelmedi. Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

İşlemciyi soketten çıkardınız mı temizlerken? RAM'ların yerini değiştirin. En sağdaki slotta teker teker deneyin RAM'ları. Görüntü yokken ekran kartının fanları dönüyor mu?
Evet işlemciyi hatta bir kaç kez çıkar tak yaparak kontrol ettim. Ramleri de tek tek denedim. Ekran kartının fanları dönüyor hatta başka eski bir ekran kartı da denedim yine de görüntü yok.

@umcopodearroz

IMG_20240724_161202.png

RAM'ları burada deneyin. PSU kablolarını ellediniz mi? Kablolarda eksik, takmayı unuttuğunuz kablo var mı onu kontrol edin. İşlemci güç kablosunu takmayı unutmuş olabilirsiniz belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı