Asus Prime X570-Pro vs Gıgabyte X570 AORUS Elite

Asus vs Gıgabyte

• Asus X570 Prıme-Pro

Oy: 5 17,9%
  • Gıgabyte X570 Aorus Elite

Oy: 23 82,1%

• Oy verenlerin toplamı
    28
Anladım fakat Ryzen 4000 serisinde soket değişmeyeceğine emin miyiz? Bu konuyla ilgili net bir bilgim yok. AMD AM4 soketi 2020 yılına kadar destekleyeceğini açıklamıştı, eğer soket değişirse X570 anakart alsanız dahi Ryzen 4000 serisi bir işlemciyi takamazsınız. Bu bilgi teyide muhtaç.

Size tavsiyem SSD'yi M.2 SSD ve 1TB kapasiteli alın, XPG SX8200 Pro 1TB şuan 1000 TL civarında ve bende 512 modelini kullanıyorum, lakabı Samsung katili. EVO serisiyle neredeyse aynı, hiç bir şikayetim yok. PSU ekran kartı seçiminize göre yetersiz kalmasın bir kere 750W 80+ modüler bir şey alın(Be Quiet, Corsair vs) uzun yıllar götürür. Gold sertifikalı alırsanız çok iyi olur. Ram olarak Ryzen sistem topluyorsanız şu bellekler 3600Mhz ve CL16 değerleriyle size yüksek performans sağlar;

Tüm parçalar sizin söyledikleriniz zaten.😀Birebir tutturdunuz neredeyse. Kasa ve anakart konusunda karar veremedim sadece. Kaliteli fazla gösterişli yanarlı dönerli olmayan,750-800 liraya kadar bir kasa da arıyorum.😀

Tüm parçalar sizin söyledikleriniz zaten.😀Birebir tutturdunuz neredeyse. Kasa ve anakart konusunda karar veremedim sadece. Kaliteli fazla gösterişli yanarlı dönerli olmayan,750-800 liraya kadar bir kasa da arıyorum.😀

Sevindim, aklın yolu bir işte :) Fazla düşünmeyin X570 Gigabyte Aorus Elite veya Asus TUF Gaming X570 PLUS Wi-Fi alın derim, biz zaten gayet kaliteli anakartları söylüyoruz. Prime Pro veya Rog Strix ihtiyacına göre değişir, 10 tane USB bağlayacak mısın? 2 ekran kartı alıp SLI yapacak mısın(ki önermem)? Cevap hayırsa, gerek yok. İllede 1700 TL verecem diyorsan X570 Prime Pro alabilirsin.

Kasa olarak ön tarafı mesh olan ısınma sorunu yaratmayacak, Aerocool Airhawk Duo, Phanteks P400A RGB, Cooler Master MB511 RGB, Phanteks P360X kasalarına bakabilirsin, hepsi tavsiyemdir. Piyasada fazla yok ama NZXT ve Fractal Design kasaları da gayet kalitelidir.

Son düzenleme:
Merhaba 5 ay sonra yazıyorum biliyorum ama :) şimdi şöyle arkadaşlar ben Corsair vengenance Pro 3200MHz RAM aldım CL 16 16 GB 3700X işlemci düşünüyorum RX 5700XT düşünüyorum (ASUS ROG strix) Dark Guardian Pro kasa düşünüyorum PSU Corsair RM750 2019 modeli 1 adet MP510 960GB 1 adette o modelin aynısından 120 ya da 240 GB düşünüyorum Windows'u kurmak için ve de programlarımi 240 cok olur 120'de az olur diye korkuyorum sonra ısınır yavaşlar vesayri fakat anakart da bulamıyorum 2 M.2 SSD yeri olsa dediğim olabilir fakat 1 adet M.2 olursa da olur SSD olarak takarım sıkıntı olmaz ama 2 olursa daha iyi olur bu sisteme anakart. Önerir misiniz? Bu arada sistemim nasıl olmuş aklımdaki X570 Aorus Pro ama bilemedim 5 tane ekran kartı takma yeri falan kullanmayacağım onlarda fiyat yükseltiyor cevaplarıniz için şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı