ASUS PSU patladı

Hocalarım bana 150₺'yi geçmeyecek PSU lazım kalitesiz anakarta pazla para vermek istemiyorum, (dg33fb intel).

Dün gece bilgisayar çalışırken Switch'i başka bir tarafa çevirdim, içindeki kondansatör patladı. Sizce anakart zarar görmüş müdür? Görünürde bir şey yok. PSU'yu tekrar yaptırabilir miyim?
ASUS marka PSU kullanıyordum.

Bunu alsam sıkıntı çıkar mı? Beni 2 yıl götürür mü?

Verdiğiniz linkten de anlaşılan PSU'larla aranız pek iyi değil sanırım. 80Plus sertifikası olan bilindik marka PSU'lara bakmanızı öneririm. Paraya kıymazsanız bu ilk ve son sefer olmayabilir.

Madem patlayacak, neden koyuyorlar o şalteri?

Amerika'da prizlerden 220V değil de 110V geliyor. Olur da bilgisayarını Amerika'ya götürürsen hemen prize takıp açabilesin diye koyuyorlar onu. Türkiye'de ve Avrupa'da 220V geldiği için PSU'yu 110V moduna alırsan zarar görebilir.

Amerika'da prizlerden 220V değil de 110V geliyor. Olur da bilgisayarını Amerika'ya götürürsen hemen prize takıp açabilesin diye koyuyorlar onu. Türkiye'de ve Avrupa'da 220V geldiği için PSU'yu 110V moduna alırsan zarar görebilir.
Ülkelere göre Volt değerleri değişebiliyor. Biz 220 kullanıyoruz. Ama 110 ise o şalter çevriliyor. Dönüştürücü gibi.
Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Nasıl patlıyor diye merak ettim. 😊
Hadron PSU aldım umarım beni 1 yıl idare eder.

Hocam lütfen iade edin. Kendinizce amaaan patlarsa patlasın ucuzdu zaten demeyin. Sisteminizin bir bileşeni zarar görebilir ve 200TL'lik masraf 500 600TL olabilir. Hadron güç kablosu kullandım şarj aleti yandı, kulaklığı vardı kablosu bozuldu. Hadron alınmaz.
Aşamazsanız mecbur bunu alacaksanız.
Hadron'u iade edin.
Şu konuyu ekleyeyim.

Hocam lütfen iade edin. Kendinizce amaaan patlarsa patlasın ucuzdu zaten demeyin. Sisteminizin bir bileşeni zarar görebilir ve 200TL'lik masraf 500 600TL olabilir. Hadron güç kablosu kullandım şarj aleti yandı, kulaklığı vardı kablosu bozuldu. Hadron alınmaz.
Hadron'u iade edin.

Hadron'u iade edin.
Hocam sistemin kendisi kalitesiz zaten dg33fb anakart kullanıyorum siz düşünün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı