Asus R7 370 ısınma sorunu

Önay Bilgen

Hectopat
Katılım
1 Mart 2015
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
60 dereceyi geçene kadar fan dönmüyor. 60 dereceden sonra ise fan hızı 22 olup yavaş biçimce dönüyor ve 60-65 derecede sıcaklık gelip gidiyor. Ve bunların hepsi boştayken oluyor ekran kartı. @Recep Baltaş

Ekran Alıntısı.PNG
 
Şuanki durum. Buarada bişey farkettim soldaki gpu kullanımı düştü.

Buarada hayırlı geceler yardımlarınız için çok teşekkürler belkide kartı bugün aldığım için değişik şeyler oldu. :D
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    157,9 KB · Görüntüleme: 594
Kartınız boşta da, yükte de 70 dereceyi geçmiyor. E sorun nerede o zaman? Ha 40 derece, ha 60 derece olmuş, ne fark eder? Eğer sıcaklık konusunda çok takıntılı iseniz fanları sürekli belli devirlerde çalıştırırsınız olur biter. Mesela kartınızın fanları en fazla %70 de sessiz oluyorsa siz de fanları bu devirde tutun, olsun bitsin. Veya sürekli %100 de tutun. Tabi süpürge sesi gibi sese katlanmak zorundasınız.
 
3.PNG
Artık bu derecelerde seyrediyor boşta gpu ya binen yük çok azaldı ekran kartının ilk günü olduğu için aşırı yüklenmiş olabilirmi. İlk gpu kullanımı ile şimdiki arasında devasa fark var.
 
Fan speedinyanında vida gibi gri yer var ona tıkla ve programı her pc açtığında açık kalsın alta koy programı ekran kartın oyundayken bile en fazla 50 derece çıkar otomatik ısı sensörünü devre dışı bırakıyor ve programın kendi desteklediği fan sistemi kullanılıyor.
 
s.a. abı ben rızeden mustafa ılk once sızlerı cok sevıyorum ve vıdeolarınız sureklı takıp edıyom abı benım bır sorum olacaktı yaklasık 3 ay once kasa topladım i7 k serısı ıslemcı msı r7 260 4gb ekran kartı bulunan bır kasam var powerım yandı gecen ve tamıre yolladım sımdı geldı power ve ekran kartım alısılmadıgın uzerınde fanları cok hızlı donuyor sızce bu neden olabılır ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı