ASUS ROG STRIX 3080 OC vs Gigabyte Aorus 3080 Xtreme

• Konuyu başlatan zizi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 69
  • Görüntüleme 6.935
Sıstemım şu an komple ASUS ve corasır oldugu için ve bu markaları aynı arayüzden kontrol edebıldıgımden dolayı bozmayıp ASUS almayı düşünüyorum o yüzden Vatan ıle konusup ısmımı yazdırdım ASUS ROG STRIX OC modelı için. Artık beklemek kaldı. Ilk sıradayım, gelen ılk modelı alacagımı umuyorum.
Anladım hocam, hadi hayırlısı olsun bakalım, bende ilk sıradaydım iptal ettirdim ama başka bir yerde buldum kartı, ordan aldım. Hadi sizde alırsınız en kısa zamanda inş. 😊
Aorus 3080 Xtreme'mi aldınız, hayırlı olsun. Nereden buldunuz ve ne kadar'a aldınız? Sanırım yurtdışından aldınız?
Teşekkür ederim. Hayır Asus Rog Strix 3080 OC Edition aldım. 11.6k'ya Türkiye'den aldım.
Ben Evga aldınız dıye düşündüm. Sız Aorus 3080 Xtreme'mi aldınız? Eger öyleyse soracak çok sorum var. 😁
Asus aldım hocam. Komple Asus ekosistem kurdum, başka marka alsam ayıp olurdu. 😁

Anladım hocam, hadi hayırlısı olsun bakalım, bende ilk sıradaydım iptal ettirdim ama başka bir yerde buldum kartı, ordan aldım. Hadi sizde alırsınız en kısa zamanda inş. 😊

Teşekkür ederim. Hayır Asus Rog Strix 3080 OC Edition aldım. 11.6k'ya Türkiye'den aldım.

Asus aldım hocam. Komple Asus ekosistem kurdum, başka marka alsam ayıp olurdu
Sıstemınızı merak ettım. Bıleşenlerı nedır acaba?

Sıstemınızı merak ettım. Bıleşenlerı nedır acaba?
E.kartı...: Asus Rog Strix 3080 OC Edition
İşlemci.: Intel i9 10850k
Ramler.: Gskill 3600Mhz Cl16 16x2
SSD.......: Samsung Evo Plus 1tb
PSU.......: Asus Rog Thor 1200W Plat
Anakart: Asus Rog Strix z490-e
Kasa......: Asus Rog Helios
Klavye...: Asus Rog Claymore
Mouse..: Asus Rog Gladius II Origin
Sıvı soğ: Asus Rog Strix LC 360mm RGB
Kulaklık: Razer Kraken Tournament Edition (Önceden kalma Asus ile değiştircem 😁)
Monitör: Samsung Odyssey G7 32" 1ms 240hz

Benim sistem bu hocam komple. Sadece şuan Sıvı soğutmam kaldı. Onu hala bulamadım. Bir firma var ondan haber bekliyorum. Kısmetse onuda bu hafta alıcam.

Sistemi tamamlayınca bir paylaşım yaparım zaten diye düşünüyorum. 😁

İşlemci.: Intel i9 10850k
Ramler.: Gskill 3600Mhz Cl16 16x2
SSD.......: Samsung Evo Plus 1tb
PSU.......: Asus Rog Thor 1200W Plat
Anakart: Asus Rog Strix z490-e
Kasa......: Asus Rog Helios
Klavye...: Asus Rog Claymore
Mouse..: Asus Rog Gladius II Origin
Sıvı soğ: Asus Rog Strix LC 360mm RGB
Kulaklık: Razer Kraken Tournament Edition (Önceden kalma Asus ile değiştircem 😁)
Monitör: Samsung Odyssey G7 32" 1ms 240hz

Benim sistem bu hocam komple. Sadece şuan Sıvı soğutmam kaldı. Onu hala bulamadım. Bir firma var ondan haber bekliyorum. Kısmetse onuda bu hafta alıcam.

Sistemi tamamlayınca bir paylaşım yaparım zaten diye düşünüyorum. 😁

Monıtorörü kullandınız mı hıç? Ben de aynısını aldım, ölü pıksel var mı dıye kontrol ettım ve kutusuna koydum. Baya begenerek aldım ama . ^^

Monıtorörü kullandınız mı hıç? Ben de aynısını aldım, ölü pıksel var mı dıye kontrol ettım ve kutusuna koydum. Baya begenerek aldım ama . ^^
Henüz kullanmadım. + garanti uzattım ben ne olur ne olmaz diye. Ölü pixel çıksın çıkmasın herhangi bir sıkıntıda garantiye girecek.

Tüm kutular elime ulaşınca deneyeceğim. Daha hiçbirini denemedim. Aldım kutularında köşelerinde bekliyorlar. Son sıvı soğutma kaldı işte, onu da halledebilirsem bu hafta kurucam sistemi inş. 😁

- Bayağı beğenilecek bir monitör ama beğenmemek mümkün değil. 😂

Sızın de ıcınızde ya calısmazsa ya bır parca agırzalıysa nasıl bulucam onu nasıl tespıt edıcem dıye bır korku var mı?

Sızın de ıcınızde ya calısmazsa ya bır parca agırzalıysa nasıl bulucam onu nasıl tespıt edıcem dıye bır korku var mı?
Vallahi yok hocam. Bilgisayar donanımlarından az çok anlıyorum. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kaliteli parçalar. Ama sıkıntı çıkarsada geri göndercem mecbur, ona yapılacak birşey yok. Sıvı soğutmayı da bulup, sistemi kurup testlere başlayacağım direk. Sizde aynı şekilde yapın.

Her parçayı ayrı ayrı teste sokun. İşlemci, ekran kartı, ramler, anakartta çalışmayan fonksiyonlar var mı yok mu, SSD sağlık ve vaadettiği hız testleri ( bunu ara ara programdan takip edin, haftada 1 felan ).

Vallahi yok hocam. Bilgisayar donanımlarından az çok anlıyorum. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kaliteli parçalar. Ama sıkıntı çıkarsada geri göndercem mecbur, ona yapılacak birşey yok. Sıvı soğutmayı da bulup, sistemi kurup testlere başlayacağım direk. Sizde aynı şekilde yapın.

Her parçayı ayrı ayrı teste sokun. İşlemci, ekran kartı, ramler, anakartta çalışmayan fonksiyonlar var mı yok mu, SSD sağlık ve vaadettiği hız testleri ( bunu ara ara programdan takip edin, haftada 1 felan ).
Kendınız montajlayacaksınız ozaman. Bunları test etmek ıcın programları bılıyor musunuz?

Kendınız montajlayacaksınız ozaman. Bunları test etmek ıcın programları bılıyor musunuz?
Evet kendim montaj yapacağım.
SSD; CrystalDiskMark ve Crystaldiskinfo alternatiflerine var, HD Tune Pro gibi.
E.kartı; Furmark testi.
İşlemci; tam hatırlamıyorum şuan.
Ramler; Memtest.
Anakart; bios güncel değil ise son sürüme güncelleyin, tüm satıcılar güncel göndermiyorlar. Sonrasında ben tüm USB leri tek tek kontrol ediyorum. Tüm giriş çıkışları tek tek deniyorum çalışıyor mu çalışmıyor mu diye.

Bu tarz testler için bir sürü video da internet üzerinde bulunmakta. Onlarıda izleyerek veya forumlardan da destek alabilirsiniz.

Evet kendim montaj yapacağım.
SSD; CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo alternatiflerine var, HD Tune Pro gibi.
E. Kartı; FurMark testi.
İşlemci; tam hatırlamıyorum şu an.
RAM'ler; Memtest.
Anakart; BIOS güncel değil ise son sürüme güncelleyin, tüm satıcılar güncel göndermiyorlar. Sonrasında ben tüm USB'leri tek tek kontrol ediyorum. Tüm giriş çıkışları tek tek deniyorum çalışıyor mu çalışmıyor mu diye.

Bu tarz testler için bir sürü video da internet üzerinde bulunmakta. Onları da izleyerek veya forumlardan da destek alabilirsiniz.

Çok teşekkürler. Ben de kendım montajlayacagım. Becerebılırsem ılk olacak vıdeo ızleye ızleye.^^

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı