ASUS ROG STRIX G15 alınır mı?

Bütçe
13000
MSI Alpha ve bravo modelleri AMD ekran kartından dolayı sorunlu diyebilir miyiz?

Alternatif olarak diğer MSI serilerine mi yönelmeli yoksa ASUS mu tercih edilmeli?

Yıllardır ASUS kullanıyorum MSI 1 kere kullandım çok sorun çıkarttı arkadaşlarımda pek memnun olmamışlardı.
 
Öncelikle RTX 3000'li serileri bekleyin diyen arkadaşı kesinlikle dinlemeyin hatta o mesajı görmediniz sayıyorum çünkü hayatımda bu kadar saçma bir mesaj görmedim. 12 bin bütçeyle 2030'da alır artık o arkadaş RTX 3060'lı laptopunu. Ek olarak MSI da düşünülebilir evet fakat AMD ile ilgili 5 yıl boyunca türlü türlü sorun yaşayan birisi olarak asla ama asla önermiyorum. Ne olursa olsun isterse Intel'den kat kat üstün olsun fiyatı pahalı olsun yine Intel olsun. Bende ROG STRIX G17 modeli var. Turbo'ya alınca vantilatörden daha fazla hava üflüyor ne oynarsan oyna zaten 2 dakikaya serinliyor bilgisayar. Sıcaklık konusunda o yüzden bir sıkıntın olmaz ki zaten AAA oyunlar dahil hiçbir oyunu performans modunda oynamıyorum. Her oyunu en yüksek grafiklerde ve sessiz modda oynuyorum. Klavyesi de ışıklandırması da oldukça şık. Benim ROG STRIX'deki en sevdiğim özellikler hoparlör kalitesi ve touchpad yüzeyi oldu. Evde 5+1 ses sistemi kullanıyorum ama bu keyfi vermiyor diyebilirim. (kalite açısından) ve sesi oldukça yüksek. Menteşeleri sağlam (bunu yazma sebebim MSI laptoplarının bazılarında menteşe sorunu çıkması). Ayrıca kasası bayağı sağlam ve kaliteli malzame. Laptopun tasarımından söz etmek bana düşmez o dünya harikası zaten. Aldığımdan beri tek tek her şeyini inceliyorum tek sıkıntı(!) ışık sızması oldu ki o da geceleri ışık kapalı film izlemediğim sürece farkedilmiyor. Farkedilince de siyah ekranda farkediliyor zaten, siyah bir sahne çıkmadığı sürece fazla bir belirginlik yok. Ek olarak bilgisayar Gaming laptop olduğu için haliyle ağır dizde taşımak gibi bir düşünceniz varsa 1-2 saat anca dayanabilirsiniz. Bir de bu modellerde 1x16 GB RAM takılı oluyor. Yani ekran kartı tam beslenemiyor işlemci bazlı oyunlarda ( CS:GO, Valorant, LoL) FPS sıkıntısı yaşayacaksınız. 2x8 RAM'e sahip insanlar 300 FPS alırken siz 150'de gezeceksiniz. Fakat ekran kartı bazlı oyunlar için hiçbir sıkıntı yaratmayacak (Ark, Fortnite, Cyberpunk) sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplarım.
 
Son düzenleme:
Matlab ve işyerinde kullanım için laptop alacağım. 4 ay önce Asus x412da aldım ancak fan sesi ve ısınma sebebiyle 4 ay süren servis macerasından sonra iade edebildim. Asus servisi gibi ürüne zarar veren başka servis var mıdır bilemiyorum. Asus ve Acer servisleri aynı yer. Haliyle Asus ve Acer konusunda karasızım. Öte yandan 7 yıl Asus n56 kullandım ama hiç servis gereksinimim olmadı.

MSI Bravo ve Alpha 3200 MHz ram olması program kullanımı açısından avantajlı. Ancak amd ekran kartı problemli şeklindeki mesajlardan dolayı ikilemde kalmama sebep oldu. Diğer yandan 2666 MHz ram G serisi laptoplar soğutma konusunda iyi gibiler.

Sonuç olarak karasızım.​
 
Matlab ve iş yerinde kullanım için laptop alacağım. 4 ay önce ASUS X412'da aldım ancak fan sesi ve ısınma sebebiyle 4 ay süren servis macerasından sonra iade edebildim. ASUS servisi gibi ürüne zarar veren başka servis var mıdır bilemiyorum. ASUS ve Acer servisleri aynı yer. Haliyle ASUS ve Acer konusunda karasızım. Öte yandan 7 yıl ASUS N56 kullandım ama hiç servis gereksinimim olmadı.

MSI bravo ve Alpha 3200 MHz RAM olması program kullanımı açısından avantajlı. Ancak AMD ekran kartı problemli şeklindeki mesajlardan dolayı ikilemde kalmama sebep oldu. Diğer yandan 2666 MHz RAM g serisi laptoplar soğutma konusunda iyi gibiler.

Sonuç olarak karasızım.​

Hocam Radeon driverları sorun çıkarabilirler ancak çıkardıkları sorunlar hemen patch ile düzeltilir. Yani sorun yaşama ihtimaliniz az.
Buna çıkabilirseniz bu da olur, RAM 3200MHz Ryzen 7 4800h ve RTX 2060. ancak Alpha seviyesi kasa kalitesi beklemeyin.
 
Hocam Radeon driverları sorun çıkarabilirler ancak çıkardıkları sorunlar hemen patch ile düzeltilir. Yani sorun yaşama ihtimaliniz az.
Buna çıkabilirseniz bu da olur, RAM 3200MHz Ryzen 7 4800h ve RTX 2060. ancak Alpha seviyesi kasa kalitesi beklemeyin.

Bakır soğutuculu mu Legion 5?
 
Yanlış bilmiyorsam Legion modellerinde RAM desteği 16 GB'a kadar ve haliyle ileride yükseltmek mümkün değil.

MSI Intel ve NVIDIA ikilisi ile tercih edilebilir diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı