ASUS ROG STRIX G17 vs Monster Abra A7 v11.5

Hocam normalde rahat 11 12 küsur puan görmeli çoklu çekirdekte. Ekran kartı wattına Afterburner'dan bakabilirsiniz. Düşük performans sorunu kronik sanırsam.



Kasa giriş segmenti olduğu için kurtayor. Tabi 11 12 üstüne alınmamalı, performans açısından da kronik düşük performans problemi var gibi şimdilik. Sorun çözülene kadar almayın.



Hocam 3.8 kadar görmesi lazım.
üstat madem sorunlu ben neden aldım :) iade edeyim o zaman. şimdi bu adamlar dönüş yapacaklar ve sorun gözükmüyor diyecekler o vakit :) bu kasa tongfang diye aldım güya ;)
 
Üstat madem sorunlu ben neden aldım :) iade edeyim o zaman. Şimdi bu adamlar dönüş yapacaklar ve sorun gözükmüyor diyecekler o vakit :) bu kasa tongfang diye aldım güya ;)

Hocam ben sadece bende olan bir durum sandım, sende ve birkaç kişide daha aynı durum çıkınca kronik olduğuna emin oldum.
 
Hocam ben sadece bende olan bir durum sandım, sende ve birkaç kişide daha aynı durum çıkınca kronik olduğuna emin oldum.
Ben araştırdım baya bi üstat. Referans aralığı içerisindeyiz multide. Yukardaki mesajda yazmıştım. Multiler bi tık düşük. Fakat single performanslarımız diğerlerinden daha iyi. Bu durum çok da kötü değil sanırım.. Sence ne yapmalıyım? İade şansım var. Genel olarak cihazı sevdim. Sadece valorant da denedim. 150-230 arası fps alabildim en yüksek ayarlarda. Sence ne yapayım?
Bu arada, lol valorant csgo denedim şu ana kadar, oyun deneyimim gayet iyi. şimdi 3dmark ile test yapacağım. sonuçları yollarım buraya
 
Son düzenleme:
Ben araştırdım bayağı bir üstat. Referans aralığı içerisindeyiz multide. Yukarıdaki mesajda yazmıştım. Multiler bir tık düşük. Fakat Single performanslarımız diğerlerinden daha iyi. Bu durum çok da kötü değil sanırım. Sence ne yapmalıyım? İade şansım var. Genel olarak cihazı sevdim. Sadece Valorant da denedim. 150-230 arası FPS alabildim en yüksek ayarlarda. Sence ne yapayım?
Bu arada, LoL Valorant CS:GO denedim şu ana kadar, oyun deneyimim gayet iyi. Şimdi 3DMark ile test yapacağım. Sonuçları yollarım buraya

İade et hocam, bunda sonra da hiçbir Abra tavsiye etmeyeceğim.
 
İade et hocam, bunda sonra da hiçbir Abra tavsiye etmeyeceğim.
bi dönüş yapsınlar bakalım üstat. ekran görüntülerini aldım yolladım mail yoluyla. iade etmesi çok kolay da yerine ne alacağız sorun o :) 17.3 bu ayarda herhangi başka bir markaya yönelsem dünyanın parası.. ben jelatinleri vs söktüm. bunlar bu şekilde iade alıyor mu bu arada?
 
@Radeon RX 5500M üstadım timespy skorlarına bi bakar mısın ne durumda.. teşekkür ederim
bu arada warzone oynarken gpu 75w da çalışıyor
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Skorlar düşük hocam:/ Monster yine yapmış yapacağını...
arayıp uzaktan bağlandı birisi. 100 yıllardır yaptığımız klasik güncellemeler, gpu üzerinden maksimum performans seç vs.. diyorum sorunum işlemci ile, eleman inatla gpu üzerine hareketler :) toplayıp yollayın teknik servise, bir de not yazın bakalım dedi şimdi.. bunların bişey yapacağı yok. iade edip kararsız kaldığım asusu alacak gibiyim.. iade mi servis mi sizce? bu arada iade etmek istesem, jelatinlerini sökmem bir sorun teşkil eder mi?
Beyler! bu monster'ın control center uygulamasında saçma sapan bir mantık varmış. Kendim bakarken gördüm. Ekran görüntüsünü paylaşacağım. 80w olması gereken işlem hacmini 65w olarak görüyordu. Neden bende bilmiyorum. 80w'a çıkardım, ısılarda da çok bir oynama olmadı, 70-75 den 80-85'e çıktı ve aldığım skorlar şimdi gayet tatmin edici.

CB20 de:
Multi: 3869'dan ---> 4526'ya

CB22 de:
Multi: 100034'den --> 11.300'e

çıkmış durumda.. bu arada bir sürü 3050 laptop sonuçlarına baktım, timespy'da 5.100-5.200 arası hep skorlar.. bendeki cihaz 5.314 vermiş ki averaj skor zaten 5.232.. Ben kesinlikle iade den vazgeçtim. Adamların yaptığı aptal bir uygulamanın aptal bir kısıtlaması söz konusuymuş... Kesinlikle sorunumu çözdüğümü düşünüyorum. Gerçi zaten oyunlarda hiçbir etkisi yoktu arkadaşlar.

Valorant'da 150-230 arası en yüksek ayarlarda aldım, şimdi de 10-20 fps fark etti ki 144 hz bir monitöre sahip bu cihazda 500 fps alsamda ben 144 e bir şekilde sabitlemem lazım. Bu yırtılmalarla oyun moyun oynanmaz.

Warzone'da: yüksek ve orta ayarlarda loby'de 80-90 fps arası almıştım ilkinde. Oyun için 70 ila 100-110 arası değişti. Gayet onanabilir seviyede idi. Şimdi ise ortalama 5-10 fps daha yüksek alıyorum.

Bu farkların düşük olma sebebi ise single core zaten ilk testlerimden bu yana piyasadaki tüm cihazlardan daha yukarlarda çıkıyordu -hala öyle (sebebini bilmiyorum), oyunların bir çoğu da tek çekirdek üzerine abandığını biliyoruz..

Hasıl-ı kelam ben iade den vazgeçtim :) gönlüm rahat bir şekilde kullanacağım inş. Bu arada ne değişti bilmiyorum ama hwinfo64 WZ oynarken az evvel GPU'yu 75w sabit gösteriyordu, şimdi 79w'ı hatta 80w'ı rahat gördü. Yine de 90w demişlerdi, neden halen göremedim bilmiyorum. Bu rakamlar kesinlikle almak istediğim cihazlardan (başlıktaki kıyaslama cihazı, hp ürünler ve bu bütçede bazı msi cihazlar) çok daha iyi performans veriyor. Kasasından da çok memnun kaldım bu arkadaşın bu arada.

Ben ara ara hissiyatımı yazacağım buraya dostlar. Tek anlamadığım neden bu monster control panel kurduğumda 65w'dı bu işlemci? Bilen yazarsa çok sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (12).png
    Ekran Görüntüsü (12).png
    336 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Görüntüsü (13).png
    Ekran Görüntüsü (13).png
    420 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı