ASUS ROG STRIX G513QM-HN081 alınır mı?

Hocam Rog Strix’in 2020 modellerinde de 2021 modellerinde de kolay kolay olumsuz yorum göremezsiniz. Ekran menteşesinin kırıldığından bahsediliyor ama ben bunu biraz ürünü hor kullanmaya bağlıyorum. Bir de tek tük duyduğum klavye problemleri var, onun dışında her yönden tatmin edici.


5800H 3600X’ten net bir şekilde daha performanslı, ekran kartı yönünden bir yorum yapmak sağlıklı olmaz ancak 5700 ile aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum.
Dostum bu driverlari nasil yüklendin benim cihaz internete baglanmiyor.
 
Dostum bu driverlari nasil yüklendin benim cihaz internete baglanmiyor.
Hocam Windows’u kurduktan sonra kendiliğinden internete bağlandı benim ki, bağlanması da lazım bence. Ama yine bağlanmazsa “G513QM drivers” gibi bir şeyi Google’da aratıp Asus’un kendi sitesinden indirebilirsiniz.
 
Hb de laptopun özellikleri düzeltilmiş.

Evet baktım şimdi düzeltmişler. Bence foruma bu konuya bakmışlar çünkü önceden olmayan ses kısmını da eklemişler. Önce Dolby Atmos falan olsaydı sormazdım zaten öyle bir şey olmadığı için merak ettim. SSD'yi de 1TB olarak düzeltmişler. Fotoğraf da eklemişler güzel olmuş. Klavyenin 4 bölgeli olması kalmış ama. Güzel PC yahu kim ne derse desin. Eğer bunu da okursalar ASUS abiler 1 tane bana da ayırmalarını rica edeceğim ;D
 
@xbea teşekkürler bilgiler için, kasayı açıp yükseltme işlemi yapamayacak olmama üzülüyordum, ben de arayıp sesli teyit alacağım yine ASUS'dan ama sizden duymam şimdiden içimi rahatlattı.

RAM'larin fiyatı da uçmuş maşAllah, 32 GB Dual kit RAM alamam sanırım şu anda.
Herhangi bir marka DDR4 16 GB CL22 3200MHz bir RAM alsam, bunun ne gibi olumsuz etkileri olabilir? Dual kit almanın kısa/uzun vadede avantajları mı mevcut?

Bir şey değil hocam 😁. Hocam öncelikle herhangi bir 16 GB 3200MHz DDR4 CL20 RAM alırsanız uyumsuzluk sorunu çıkabilmektedir. Hatta size şöyle bir örnek vereyim: Arkadaş cihazı aldığında içine 8 GB RAM alıyor sonra yükseltirim diye (daha önceki 4 GB satıyor), daha sonra 6 ay geçince aynı marka ve özellikteki RAM'den bir tane daha alıyor ama o da ne! Arkadaş mavi ekranı yiyor. Neden? Çünkü o RAM'lerin üzerinde çipler var ve üretim tarihleri mevcut. Biri 6 ay önce diğeri 6 ay sonra üretilmiş ve çiplerin seri numaraları farklı olduğundan uyumsuzluk oluşturuyorlar. Sonuç ne; mavi ekran.
Bundan dolayı size ya kit alın ya da aynı anda 2 adet alın tavsiyesinde bulunuyoruz. Yoksa bizimde hoşumuza gitmiyor ama mevcut durum bu ne yazık ki...
Size tavsiyem ya elinizdekini satın yerine öyle uçuk kaçık olmayacak 2 X 16 GB 3200MHz RAM alın ya da ileride değiştiririm deyip 2 X 8 GB RAM takın ama bu ikisinden birini yapın yoksa mavi ekran yersiniz boşu boşuna canınız sıkılır hocam.

Hocam çok güzel anlatmışsın ama bu ürünü dün bende satın aldım bahsettiğin FPS problemi yaşayan laptopların hepsi Intel işlemciye sahip ama ASUS ROG G15 modeli Ryzen 7 5800h kullanıyor aynı problemi yaşar mıyım aynı zamanda Tecnhopat'ın laptoplarda işlemci ekran kartını kapatma diye bir videosu var onu kullanmalı mıyım? RAM alacak bir bütçem şu anlık yok farklı bir çözüme ihtiyacım var.

ASUS ROG STRIX G513qm​


Hocam Intel'ya da Ryzen fark etmiyor. Bu genel bir sorun, hatta Intel oyunlarda bir tık daha önde ama AMD işlemcilerin render ve çoklu çekirdek performansı bunu göz ardı etmemizi sağlıyor. Bundan dolayı çift kanal RAM şart.
Bunun dışında o "ekran kartı devre dışı bırakma" videosu MUX Switch bulunan cihazlarda geçerli hocam. Eğer MUX Switch "yok" ise o zaman hiçbir işe yaramaz ki zaten MUX Switch dediğimiz şey anakart üzerinde bulunan "fiziksel bir çip" bundan dolayı da yazılım ile çözülemez ne yazık ki...
Farklı çözüm olarak size HDMI kablosu ile var televizyon ya da monitöre bağlamanızı tavsiye ederim. Eğer MUX Switch nedir adlı rehberi okuduysanız HDMI girişinin direkt NVIDIA ekran kartına bağlı olduğunu öğrenmiş olmalısınız. Bu sayede MUX varmış gibi monitör üzerinden oyun oynayabilirsiniz, bu konuda aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım elbette😇.

Çoğu yerde, cihaza Windows kurulumu yaptığım için 14 gün iade politikasından yararlanamayacağım hakkında şeyler okudum, şayet yararlanabilseydim 4800H'lı 2060'lı Legion 5 modelini tercih edecektim. Bu konu hakkında bilgi sahibi misiniz?

Evet maalesef öyle bir sorun var ama faydalanmak "imkansız" değil, sadece süreci biraz zorlayabilirler o kadar. Bunun dışında söylediğiniz Lenovo Legion 5 cihaz ile elinizin altında bulunan cihaz karşılaştırılırsa; eliniz de bulunan cihaz "çift kanal RAM" ile çok rahat Lenovo cihazı geçecektir. Neden mi? İşlemci olarak çok daha güçlü ve a kalite oyunlar işlemci kullanmayı oldukça severler (bakınız: LoL, Valorant, CS:GO), aynı zamanda çift kanal RAM sayesinde RTX 3060 performansı oldukça yükselecektir ve RTX 2060 hayliyle geçecektir. İyi forumlar, saygılar.

Uzun lafın kısası benim için çok kötü bir sürpriz oldu, Path of Exile oyununda Ultra ayarlara yakın bir seviyede ~100 FPS ile oynuyorum, hatta yer yer FPS düşmesi (stutter) yaşıyorum. Hepimiz biliyoruz ki böyle bir donanımla böyle bir tecrübe yaşamak çok saçma.

Hocam doğrudur, ne yazık ki bende PUBG Lite ile 190 FPS üst limit görünce çok şaşırdım ama durum bu... Bende o yüzden her konuda sizin gibi arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum, hatta genelde FPS sorunlarında beni etiketler bende sistemin tek mi, yoksa çift mi olduğunu sorarım.

Eğer iade edemeyeceksem de ne yazık ki RAM konfigürasyonunu değiştirmem gerekecek ve bana hoş olmayan bir masraf çıkartacak.

Bu yazıyı okuyan ve cihazı almayı düşünen arkadaşlara ayrıca bir not da bırakayım: RAM yükseltmesi veya Dual-Channel'a geçiş masrafını ve zahmetini yaşamak istemiyorsanız bu modelden kaçının, çünkü oyun performansı olarak sizi hiç tatmin etmeyecek.

Öldürücü bir performans sorunu yok hocam. Özellikle AAA kalite oyunlarda (Cyberpunk 2077, RDR2 gibi) FPS değerleri, aynı özellikteki MUX Switch olan cihazlardan sadece 3-4 FPS düşük oluyor. Yani siz bu cihazla sadece Valorant, CS:GO, LoL oynamayacaksanız bir problem yok 😇.

Hocam Monster'da olduğu gibi dGPU ayarı bulunmakta mı, denediniz mi? Bu sorunun benim bildiğim bir iki tane daha çözümü var direk kötü çalışıyor deyip geçmeyin bence.

Hocam o ayarın ismi "MUX Switch" oluyor yukarıda MUX Switch nedir adlı rehber bıraktım bakabilirsiniz. Çözümü de basit arkadaşlar; ya çift kanal RAM'ya da monitör gibi bir cihaza bağlayıp oradan kullanmak. Ayrıca cihaz kötü çalışmıyor, AAA kalite (Cyberpunk 2077, RDR2) sistem zorlayan oyunlarda, aynı özellikte MUX Switch bulunan cihazlardan sadece 3-4 FPS düşük alıyor o kadar. Bu dediğim performans düşüşü sadece a kalite oyunlarda geçerli (LoL, Valorant, CS:GO).

STRIX g modelleri 4 bölge olur, Scar'lar perkey.

Evet STRIX serisi 4 bölge RGB oluyor genelde.

3200MHz herhangi bir SO-DIMM modül iş görmez mi?

Görmez hocam. Neden mi? Size şöyle bir örnek vereyim: Arkadaş cihazı aldığında içine 8 GB RAM alıyor sonra yükseltirim diye (daha önceki 4 GB satıyor), daha sonra 6 ay geçince aynı marka ve özellikteki RAM'den bir tane daha alıyor ama o da ne! Arkadaş mavi ekranı yiyor. Neden? Çünkü o RAM'lerin üzerinde çipler var ve üretim tarihleri mevcut. Biri 6 ay önce diğeri 6 ay sonra üretilmiş ve çiplerin seri numaraları farklı olduğundan uyumsuzluk oluşturuyorlar. Sonuç ne; mavi ekran.
Bundan dolayı size ya kit alın ya da aynı anda 2 adet alın tavsiyesinde bulunuyoruz. Yoksa bizimde hoşumuza gitmiyor ama mevcut durum bu ne yazık ki...
Size tavsiyem ya elinizdekini satın yerine öyle uçuk kaçık olmayacak 2 X 16 GB 3200MHz RAM alın ya da ileride değiştiririm deyip 2 X 8 GB RAM takın ama bu ikisinden birini yapın yoksa mavi ekran yersiniz boşu boşuna canınız sıkılır hocam.

Arkadaşlar sanırım cihazdaki RAM'in aynısından buldum, daha bilgili arkadaşlar teyit edebilir mi?


Hocam bende bunun buldum ama "boss bilişim" sitesi bu forumda "yasaklı site". Neden mi? Kendileri çok kişiyi dolandırmıştır, süründürmüştür. Bundan dolayı tavsiye etmiyorum.

Ben hb ürün açıklamasındaki şu ifadeye istinaden yazmıştım;
Eki Görüntüle 992855
Neyse eline ulaşanlardan öğrendik doğrusunu :)

Hocam genelde markalar açıklama kısmına temel şeyleri doğru girer, ayrıntıları üst cihaz özellikleri ile aynı girerler ki kullanıcı ürünü alsın 🙂.

Siz performansından memnun değilsiniz galiba ama şu an çok ikilemde kaldım sonuç olarak 16 GB RAM'e sahip daha çok rekabetçi oyunlar oynuyorum laptopta da öyle yapacağım kesinlikle drop yiyeceğimi düşünüyor musunuz hızlı cevap verirseniz sevinirim daha kargoya verilmemiş.

Hocam drop yemek nereden çıktı 😀. FPS düşüşü olur, drop olmaz. Drop denen şey RAM "miktarı" yeterli gelemez ise olur. Örneğin siz 8 GB RAM ile gidip CoD oynarsanız drop yersiniz, neden? Çünkü CoD denen oyun 14 GB RAM miktarına çıkan bir oyun, siz ise 8 GB ile oynamayı deniyorsunuz 😃. Bu durumda sistemin çalışması (Windows 10) gereken RAM bile kalmaz ve başlasın droplar...
Drop olmaz ancak FPS düşük kalabilir (50-60 FPS de olmaz merak etmeyin 150 FPS civarı alırsınız, CoD için konuştum). Yani öldük bittik demeyin sakin 🙂, aklınıza takılan bu konu hakkında başka bir sorun olursa etiket atın oradayım 😇.

Hocam kesinlikle fark edecektir, iki farklı Laptop'ta yaşadım bu sıkıntıyı. Eğer cihazı şu haliyle kullanmayı düşünüyorsanız, 4800H'lı 2060'lı Legion 5'te daha iyi performans alacağınızı düşünüyorum.

Başka arkadaşlar da teyit edebilir bu söylediğimi. Sadece benim lafıma istinaden pişman olacağınız bir şey yapmanızı istemem. Ama ben cihazın hak ettiği performansı alamıyorum şu an bu RAM konfigürasyonu sebebiyle.

Hocam yukarıda Legion 5 ile ROG karşılaştırmasını yaptım:
Evet maalesef öyle bir sorun var ama faydalanmak "imkansız" değil, sadece süreci biraz zorlayabilirler o kadar. Bunun dışında söylediğiniz Lenovo Legion 5 cihaz ile elinizin altında bulunan cihaz karşılaştırılırsa; eliniz de bulunan cihaz "çift kanal RAM" ile çok rahat Lenovo cihazı geçecektir. Neden mi? İşlemci olarak çok daha güçlü ve a kalite oyunlar işlemci kullanmayı oldukça severler (bakınız: LoL, Valorant, CS:GO), aynı zamanda çift kanal RAM sayesinde RTX 3060 performansı oldukça yükselecektir ve RTX 2060 hayliyle geçecektir. İyi forumlar, saygılar.
Öldürücü bir performans sorunu yok hocam. Özellikle AAA kalite oyunlarda (Cyberpunk 2077, RDR2 gibi) FPS değerleri, aynı özellikteki MUX Switch olan cihazlardan sadece 3-4 FPS düşük oluyor. Yani siz bu cihazla sadece Valorant, CS:GO, LoL oynamayacaksanız bir problem yok 😇.

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ben 6 ay kullanır daha sonra 16 GB bir adet laptop RAM satın alıp takarım sonuç olarak Full bütün gücünü 6 ay almasam da olur daha sonra yükseltmesini yapıp uzun yıllar kullanabileceğimi düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur.

Bu şekilde de yapabilirsiniz, mesela ben 3 ay 8 GB tek kanal RAM ile kullandım 😀. Düşünün zaten Windows 10 Pro kullanıyorum 4 GB RAM kendisi yiyor, üzerinde oradan 10 tarayıcı sekmesi açtığım zaman 7.5 GB RAM kullanılıyordu sistemde. Yani "al cihazı çöpe at ya da iade et" durumu yok, hatta siz benden daha iyisiniz 16 GB RAM var içinde hayli hayli siz dayanırsınız diye düşünüyorum.

Doğru gözüküyor ama onay mührü için: @xbea :D

Hocam yukarıda cevapladım:
Hocam bende bunun buldum ama "boss bilişim" sitesi bu forumda "yasaklı site". Neden mi? Kendileri çok kişiyi dolandırmıştır, süründürmüştür. Bundan dolayı tavsiye etmiyorum.
Paranız çöpe gidebilir ve geri gelmeyebilir.

Yanılmıyorsunuz hocam, ama Dual-Channel'a geçene kadar performans düşüşünü kabullenmeniz gerekmekte :)

Dual-Channel'a geçtikten sonrası bayır aşağı deyim yerindeyse, modelin termal değerleri de çok iyi, işlemci ve ekran kartından çok randıman alacaksınız bu sebeple.

Katılıyorum bence sabredilebilir bir durum yukarıda anlatmıştım zaten 😇.

Yaklaşık ne kadar bir performans düşüşü yaşadınız.

Hocam açıkçası bu sizin oynadığını oyuna bağlı, ancak genel bir formül vermek gerekirse:
A kalite oyunlar işlemci kullanmayı oldukça severler (bakınız: LoL, Valorant, CS:GO), aynı zamanda ekran kartını da kullanılırlar. Bu durumda bu oyunlarda FPS değerleriniz 150-200 FPS civarında gidip gelecektir 🤓.
Öldürücü bir performans sorunu AAA oyunlarda yok hocam. Özellikle AAA kalite oyunlarda (Cyberpunk 2077, RDR2 gibi) FPS değerleri, aynı özellikteki MUX Switch olan cihazlardan sadece 3-4 FPS düşük oluyor. Yani siz bu cihazla sadece Valorant, CS:GO, LoL oynamayacaksanız bir problem yok 😇.

Hocam yazdıklarınızda genel hatlarıyla haklısınız ancak Single-Channel RAM kullanırken düşük FPS dışında ani FPS dropları da yaşanıyor sıklıkla. Asıl can sıkıcı olan nokta bu, ve bu droplara sebep olan şeylerin detayları hakkında bilgi sahibi değilim ne yazık ki.

İnternetten yaptığım karşılaştırmaların gösterdiği kadarıyla %25-30 kadar bir performans düşüşü oluyor, ama bu fark daha ağır oyunlarda, yani zaten aldığınız FPS'in düşük olacağı oyunlarda %3-5'e düşüyor. Ayrıca anlık FPS droplar da yaşayabilirsiniz.

Hocam FPS düşmesi sebebi acaba sizin daha önceki cihazınızda (TUF) 8 GB RAM bulunduğundan olabilir mi? Çünkü yukarıda kendim de yaşadıklarımı kısaca anlattım ve FPS düşmesi olması sizin için çok normal 😇. FPS düşmesi'a sadece "yetersiz RAM" miktarı yol açar, çift kanal RAM değil.
Kendim yaşadıklarım:
Mesela ben 3 ay 8 GB tek kanal RAM ile kullandım 😀. Düşünün zaten Windows 10 Pro kullanıyorum 4 GB RAM kendisi yiyor, üzerinde oradan 10 tarayıcı sekmesi açtığım zaman 7.5 GB RAM kullanılıyordu sistemde. Yani "al cihazı çöpe at ya da iade et" durumu yok, hatta siz benden daha iyisiniz 16 GB RAM var içinde hayli hayli siz dayanırsınız diye düşünüyorum.

Peki drop yaşanırken RAM'i meşgul edecek arkada başka uygulamalar açık oluyor mu ben bilgisayar kasamın da aynı şekilde 8 GB Single Channel kullandım evet şu an bir 8 daha ekleyince 15 20 FPS fark etti ama drop yemiyordum aynı şekilde eski HP laptopum 16 GB Single Channel'dı 950M ile drop yemiyordum ASUS'un laptop ı gelince de testlerini yapacağım ama laptop a böyle bir para harcadıktan sonra FPS düşmesi olması çok sıkıcı bir durum olur.

Katılıyorum, yukarıda da sizin düşüncenizle aynı şeyleri yazdım. FPS düşmesi = yetersiz RAM.

Hocam sadece Heroes of the storm ve Path of Exile'da test edebildim. Heroes of the Storm'da en son ayarlarda bir sıkıntı yaşamadım, ancak Poe'de FPS düşmesi yaşadım, anlık 30'lara düştüğü bile oldu. Evet, poe optimizasyonu kötü bir oyun belki ama bundan 5-6 ay önce 3600X'li RX5700'lü masaüstü sistemimde hem daha fazla FPS alıyordum hem de drop yaşamıyordum çok ekstrem durumlar haricinde.

Hocam zaten masaüstü cihazda drop yemezsiniz ki 😀. Yani masaütsü sisteminiz gayet kuvvetliymiş ancak sonuç olarak burada masaüstü değil dizüstü bilgisayarlardan konuşuyoruz. Yani masaüstünde zaten MUX Switch gibi bir sorununuz yok ki 30 FPS alasınız. Yani bu durum sizin yorumladığınız gibi değil...

Tek oyunla tam olarak anlayamayız keşke YouTube da düzgün bir videosu olsa ama ben ilk başta Monster alacaktım ama ürünün malzeme kalitesi işlemcisi hoşuma gitmişti umarım umduğum gibi çıkar ama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim en kötü bir adet RAM daha alacağız ama ben ASUS'a güveniyorum zaten soğutması da belli bu fiyata başka bir ürün daha olmadığı için her şeyini test edeceğim geldiğinde.

Katılıyorum 👍.

Hocam 3600X 5700 çok sağlam bir kombinasyon ama almanız normal yüksek FPS. Ben 3600 5600 yapacaktım geçen sene. 240Hz 1080p monitör dahil 10k idi şaka gibi :D bu ASUS'un muadili R5 3600 ile 5600 olabilir mi acaba performans açısından pek bilgim yok açıkçası.

Hocam masaüstü ile MUX Switch olmayan cihazı boşuna kıyaslamayın. MUX Switch olmadan ya da çift kanal RAM (çakma MUX Switch) olamadan kapışamazlar ki olsa bile masaüstü ağır basacaktır.

Hocam ROG STRIX'in 2020 modellerinde de 2021 modellerinde de kolay kolay olumsuz yorum göremezsiniz. Ekran menteşesinin kırıldığından bahsediliyor ama ben bunu biraz ürünü hor kullanmaya bağlıyorum. Bir de tek tük duyduğum klavye problemleri var, onun dışında her yönden tatmin edici.

5800h 3600X'ten net bir şekilde daha performanslı, ekran kartı yönünden bir yorum yapmak sağlıklı olmaz ancak 5700 ile aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum.

Hocam yukarıda masaüstü-dizüstü karşılaştırması hakkında yorumumu belirttim 👆.

Ben herhangi bir markadan 2x8GB 3200MHz DDR4 CL22 alıp taksam olur mu? CL22 olması şart mı? Önerdiğiniz 2x8GB RAM varsa bendeki 16 GB yerine çok sevinirim.

Olur hiçbir fark olmaz yeter ki 2 tane aynısından alın. Önerdiğim var ama tuzlu hocam, onun dışında bana CL22 olur fark etmez derseniz marka olarak Corsair ve Kingston bu işi yapıyor tavsiye ederim 👍.

Hb de laptopun özellikleri düzeltilmiş.

Mantıklı olan da buydu zaten.

Dostum bu driverlari nasıl yüklendin benim cihaz internete bağlanmıyor.

Hocam sürücüler için öncelikle Windows Update bayağı bir sürücüyü kendi yüklüyor. Bunun dışında olanlar için akşama doğru size bir video çekeceğim. Bu videodan geri kalan her şeyi öğrenirsiniz. Aramız hoş geldiniz ben ROG cumhurbaşkanı memnun oldum 😇

Hocam Windows'u kurduktan sonra kendiliğinden internete bağlandı benim ki, bağlanması da lazım bence. Ama yine bağlanmazsa “G513qm drivers” gibi bir şeyi Google'da aratıp ASUS'un kendi sitesinden indirebilirsiniz.

Daha kolay yolları da var hocam akşama paylaşacağım sizlerle, aramıza hoş geldiniz ben ROG cumhurbaşkanı memnun oldum 😇.

Evet baktım şimdi düzeltmişler. Bence foruma bu konuya bakmışlar çünkü önceden olmayan ses kısmını da eklemişler. Önce Dolby Atmos falan olsaydı sormazdım zaten öyle bir şey olmadığı için merak ettim. SSD'yi de 1TB olarak düzeltmişler. Fotoğraf da eklemişler güzel olmuş. Klavyenin 4 bölgeli olması kalmış ama. Güzel PC yahu kim ne derse desin. Eğer bunu da okursalar ASUS abiler 1 tane bana da ayırmalarını rica edeceğim ;D

Hocam onlarda işlerini biliyorlar. Okuyorlarsa beni de alsınlar; ASUS ROG Technopat yetkilisi.


Arkadaşlar hepinizin sorularını elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım, beklediğiniz için teşekkür ederim 😇. Aklınıza takılan başka bir ROG konusu olursa beni etiketleyebilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 🤓😁. İyi forumlar, saygılar.
 
Adamsın be hocam, helal olsun bukadar soruya cevap veriyorsun.

Gönül ister cl16 veya cl18 almak ama şimdilik biraz zor.

Bu attığım ram'dan 2 tane buldum adam eski rami verip üstüne 20$ koymamı istiyor 2x8gb için, ne dersiniz hocam? Yine teşekkürler bizlere yardım ettiğin için 👍
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20210426-180342_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20210426-180342_WhatsApp.jpg
    64,3 KB · Görüntüleme: 52
Adamsın be hocam, helal olsun bu kadar soruya cevap veriyorsun.

Gönül ister CL16 veya CL18 almak ama şimdilik biraz zor.

Bu attığım RAM'dan 2 tane buldum adam eski RAM'i verip üstüne 20$ koymamı istiyor 2x8GB için, ne dersiniz hocam? Yine teşekkürler bizlere yardım ettiğin için 👍

Hocam öncelikle RAM'in tam kodu nedir? Yani RAM özellikleri nedir? CL22 muhtemelen, bir problem olmaz ki zaten piyasada 3200MHz hızında DDR4 RAM'lerin hepsi CL22 değerinde sadece Kingston HyperX ımpact RAM modülleri 20 CL değerinde. Bunun dışında hepsi aynıdır. Bunun dışında Adata güzel markadır üzmez, alabilirsiniz. Fiyat konusunda ise o kısmı size bağlı. Yani ben olsam kafadan 32 GB eklerdim ki zaten öyle yaptım 😁. Bundan dolayı tekrar söylüyorum size bağlı. Günümüzde CoD gibi oyunlar 14 GB RAM seviyelerine çıkmaya başladılar, ben artık 32 GB öneriyorum. Ancak şu anda bütçeniz yok ise 168 TL verip 2 X 8 GB RAM takmak mantıklı geliyor...
@xbea Hocam elinize emeğinize sağlık, devamını bekliyoruz :)
Müsait olduğum her zaman, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hocam 😁. Videoyu da çekeceğim inşAllah hem başkaları da faydalanır.
 
Hocam öncelikle RAM'in tam kodu nedir? Yani RAM özellikleri nedir? CL22 muhtemelen, bir problem olmaz ki zaten piyasada 3200MHz hızında DDR4 RAM'lerin hepsi CL22 değerinde sadece Kingston HyperX ımpact RAM modülleri 20 CL değerinde. Bunun dışında hepsi aynıdır. Bunun dışında Adata güzel markadır üzmez, alabilirsiniz. Fiyat konusunda ise o kısmı size bağlı. Yani ben olsam kafadan 32 GB eklerdim ki zaten öyle yaptım 😁. Bundan dolayı tekrar söylüyorum size bağlı. Günümüzde CoD gibi oyunlar 14 GB RAM seviyelerine çıkmaya başladılar, ben artık 32 GB öneriyorum. Ancak şu anda bütçeniz yok ise 168 TL verip 2 X 8 GB RAM takmak mantıklı geliyor...

Müsait olduğum her zaman, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hocam 😁. Videoyu da çekeceğim inşAllah hem başkaları da faydalanır.
hocam bu kadar soruya cevap vermişsiniz helal olsun çok teşşekür ederiz bilerek bu yazıyı yanıtladım diğeri gerçekten uzun ama elinize emeğinize sağlık içimi rahatlattınız sağlıklı güzel günler dilerim çok teşekkür ederim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı