ASUS ROG STRİX GTX 1660 Ti vs Sapphire Pulse RX5700

Ahmet HIDIR

Decapat
Arkadaşlar merhabalar ben sistem toplayacağım iki setup arasında kaldım ilk sistem;
-R5 3600.
-ASUS Prime B450 PLUS.
-ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti.
-Corsair Carbide spect 05(böyle yazılmıyor olabilir)
-Corsair 650W 80+ PSU.
-Corsair venagenge 8×2 3000 MHz RAM (single Channel)
İkinci setup;
-R5 3600.
-ROG STRIX B450-F.
-8×2 Dual Channel RAM (usttekinin aynısı marka ve model olarak fakat bu RAM 3200MHz)
-Sapphire Pulse RX5700.
-Cooler Master MB511 600W 80+ PSU bulunduran kasa.

Aynı modelden iki tane alırsa Dual çalışır.
Birbirinden alakasız iki modülün bile Dual çalışma ihtimali var iken aynı modelin üretim zamanlarında farklı cipelrden dolayı olmayabiliyor.

Abi modelden alırsa sorun olmayacaktır.

İki aynı RAM Dual Channel çalışır. Ben de öyle kullanıyorum. Kit almanın mantığı yok.
Bu tarz bir sistem de alınabilir.

İki aynı RAM Dual Channel çalışır. Ben de öyle kullanıyorum. Kit almanın mantığı yok.
Bu tarz bir sistem de alınabilir.
Kullanılan ürünlerinin marka modelini nerden ogrenebilirim. Modeli var da marka çok önemli benim için bende bir takıntı oluştu artık.

Kullanılan ürünlerinin marka modelini nerden ogrenebilirim. Modeli var da marka çok önemli benim için bende bir takıntı oluştu artık.
Bence markaya çok takmamak lazım. Markanın tek farkı ekran kartlarındaki soğutucu ve anakarttaki tasarım. Attığım sistemdeki parçalar sitenin altında detaylıca yazıyor.
2. bir öneri olarak bütçeyi 5100TL yaparak Ekran kartını Asus TUF 5700XT yaparak bunu alın. Asus seviyorsanız bu daha mantıklı ama diğer sistem de gayet iyi.

Bence markaya çok takmamak lazım. Markanın tek farkı ekran kartlarındaki soğutucu ve anakarttaki tasarım. Attığım sistemdeki parçalar sitenin altında detaylıca yazıyor.
2. bir öneri olarak bütçeyi 5100TL yaparak Ekran kartını Asus TUF 5700XT yaparak bunu alın. Asus seviyorsanız bu daha mantıklı ama diğer sistem de gayet iyi.
Bu setup da aklıma çok yatmıştı fakat buradaki islemci ve anakart kutusuz hadi anakarti degistiriz de işlemci kutulu seçeneği yok.

Kutu olunca bir şey değişmiyor ki sadece taşıması kolay olduğu için ucuz oluyor. Neden kutulu istiyorsunuz ?
Bence kutudur markadır çok fazla takmayın yoksa bu parayı daha kötü bileşenlere harcayıp sistem zamanla yetersiz kalınca da keşke iyisini alsaydın demeyin. Hiç takmayın demiyorum ama bu kadar önem vermeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı