ASUS ROG Strix RX 5700 XT GAMING OC nasıl?

@LeFeyn RX 5700 XT almanıza gerek yok aslında. RTX 2070 zaten eşdeğer bir kart.
Dostum mevcut kartımda çok fazla stutter yaşıyordum servise verdim ve ücret iadesi veya değişim kararı çıkmış. Forumda bu sorunu yaşayan arkadaşlarla konuştuk ve değişim alarak aynı kartı alan arkadaşlarda sorun devam etmiş ve bazıları bu sorunu 5700XT alarak çözmüş. O nedenle değiştirmek istiyorum.

Rog Strix 5700 XT'yi 2 aydır kullanıyorum. Sorunsuz durumda şuan. Tavsiye ederim.
Merhaba kardeşim, hâlâ memnun musun? Almayı düşünüyorum ancak, uzun kullanımda sıcaklık değeri maximum kaç oluyor? Oyundan atma devam ediyor mu ve rahatsız edecek durum var mı? Adana da yaşıyorum, havalar çok sıcak oluyor. Tereddüt ediyorum, aydınlatırsanız çok memnun olurum, saygılar.🙂

@Vizard
Merhaba. Alalı yaklaşık 7 ay oldu. İlk zamanlar yazılım sorunu vardı. Mevcut yazılımla beraber uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. Hata ve oyundan atma hiç yaşamadım(Sadece ilk zamanlar wattman adı altında bir hata ile 1 2 kez atmıştı). Adana sıcak memleket. Kart ne yalan söyleyim ısınıyor. Hava sirkülasyonu iyi bir kasa tercih etmeni tavsiye ederim. Yoğun kullanımda 78 dereceye kadar çıktığını gördüm. Kullanım açısından bir sorun oluşturmuyor bu durum ama o sıcaklıklar "yüksek" olarak kabul edildiği için hak veriyorum insanlara. Muadili Nvidia kartlar daha az ısınıyor bu bir gerçek. Fakat muadilleri ile arasında güzel fiyat farkı var ve oldukça yakın performans veriyor. Henüz herhangi bir oyun ya da uygulamada performans sorunu yaşamadım. Kaldı ki aşırı profesyonel bir kullanıcı değilim. (Mhz, watt ve voltaj değerlerine hiç bakmadım ve anlamam bile)

O zaman, ROG Strix.
Neye göre ROG Strix? Kartın mühendislik hatası var biliyorsunuz değil mi? Vidaların kısalığından dolayı soğutucu blok GPU ile tam temas etmiyor. Yeni üretim serilerde düzelttiler sanırsam fakat forumda 2 gün önce açılan konuda arkadaşın kartı sorunlu çıkmıştı. Kart beklemede bile 60-80° arası. Sapphire Nitro+, Sapphire Pulse, XFX Thicc serisi alınabilecek en iyi seriler.

@Vizard
Merhaba. Alalı yaklaşık 7 ay oldu. İlk zamanlar yazılım sorunu vardı. Mevcut yazılımla beraber uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. Hata ve oyundan atma hiç yaşamadım(Sadece ilk zamanlar WattMan adı altında bir hata ile 1 2 kez atmıştı). Adana sıcak memleket. Kart ne yalan söyleyim ısınıyor. Hava sirkülasyonu iyi bir kasa tercih etmeni tavsiye ederim. Yoğun kullanımda 78 dereceye kadar çıktığını gördüm. Kullanım açısından bir sorun oluşturmuyor bu durum ama o sıcaklıklar "yüksek" olarak kabul edildiği için hak veriyorum insanlara. Muadili NVIDIA kartlar daha az ısınıyor bu bir gerçek. Fakat muadilleri ile arasında güzel fiyat farkı var ve oldukça yakın performans veriyor. Henüz herhangi bir oyun ya da uygulamada performans sorunu yaşamadım. Kaldı ki aşırı profesyonel bir kullanıcı değilim. (MHz, Watt ve voltaj değerlerine hiç bakmadım ve anlamam bile)

Bilgi için teşekkür ederim. Hava sirkülasyonundan yana bir sorun olmaz ancak muhtemelen burada 85 dereceleri görürüm. Artık AMD kartların sıcaklık değerlerini çözdüğü zaman 5800 5900 sürümlerinde şansımı deneyeceğim. 5 ay önce aldığım ASUS ROG STRIX RX 580 T8G Modelinde maximum 63 derece görüyordum, muazzamdı. İşim ve hobi gereği bilgisayarım uzun süre açık ve yoğun kullanımda oluyor, bu defa NVIDIA yöneleceğim.

Bilgi için teşekkür ederim. Hava sirkülasyonundan yana bir sorun olmaz ancak muhtemelen burada 85 dereceleri görürüm. Artık AMD kartların sıcaklık değerlerini çözdüğü zaman 5800 5900 sürümlerinde şansımı deneyeceğim. 5 ay önce aldığım ASUS ROG STRIX RX 580 T8G modelinde maximum 63 derece görüyordum, muazzamdı. İşim ve hobi gereği bilgisayarım uzun süre açık ve yoğun kullanımda oluyor, bu defa NVIDIA yöneleceğim.

Bence öyle yapma o arkadaşın hava sürkilasyonu kötü öyle dedi kendisi ve kasa kapağını çıkardığında 10 derece soğuyor bende ASUS ROG stix RX 5700 XT alamyı düşünüyorum 3700X ile 1080P'de dar boğaz yapar mı yoksa 1440P monitör gerekli mi ayırca birkaç kişiye sordum 61-62 dereceyi geçmiyor diyorlar fanların ayarını attırdığınızda daha da düşecektir ses yok ama gerek de yok tavsiye ederim almayı düşünüyorum 3600MHz RAM alacağım bir de Aorus Pro X570 güzel bir sistem olur diye düşünüyorum.

Bence öyle yapma o arkadaşın hava sürkilasyonu kötü öyle dedi kendisi ve kasa kapağını çıkardığında 10 derece soğuyor bende ASUS ROG stix RX 5700 XT alamyı düşünüyorum 3700X ile 1080P'de dar boğaz yapar mı yoksa 1440P monitör gerekli mi ayırca birkaç kişiye sordum 61-62 dereceyi geçmiyor diyorlar fanların ayarını attırdığınızda daha da düşecektir ses yok ama gerek de yok tavsiye ederim almayı düşünüyorum 3600MHz RAM alacağım bir de Aorus Pro X570 güzel bir sistem olur diye düşünüyorum.

Merhaba, şu an yeni 3000 seri NVIDIA - AMD 5800 5900 seri ekran kartlarını bekleyeceğim. Henüz almadım, ancak RDNA2 Ray Tracing teknolojisinde NVIDIA kadar başarılı olacağını sanmıyorum. NVIDIA 2000 seri kartları ile testlerini ve hatalarını görebildi bir nevi RTX geçiş kartıydı. 3000 serisi iyileştirilerek daha yüksek performansta gelecek. AMD ilk kez deneyecek, bilgi ve tecrübelerini sonraki serilerinde performans artışına gidecektir, bunlar benim düşüncelerim, bakarsın AMD işlemcileri gibi devrim yaratır ancak düşük bir ihtimal. Heyecan ile bekliyorum. Ryzen 3700X ve RX 5700 XT gayet çok güzel stabil çalışır, darboğaz yapmaz ancak 1080P'de çok az da olsa arada iniş çıkışlar olabilir, 2K olması tavsiye edilir. İlerleyen zamanlarda oyunların grafik ve boyut artışından dolayı 1080P'de sorunsuz olmaya başlayacaktır.

Merhaba, şu an yeni 3000 seri NVIDIA - AMD 5800 5900 seri ekran kartlarını bekleyeceğim. Henüz almadım, ancak RDNA2 Ray Tracing teknolojisinde NVIDIA kadar başarılı olacağını sanmıyorum. NVIDIA 2000 seri kartları ile testlerini ve hatalarını görebildi bir nevi RTX geçiş kartıydı. 3000 serisi iyileştirilerek daha yüksek performansta gelecek. AMD ilk kez deneyecek, bilgi ve tecrübelerini sonraki serilerinde performans artışına gidecektir, bunlar benim düşüncelerim, bakarsın AMD işlemcileri gibi devrim yaratır ancak düşük bir ihtimal. Heyecan ile bekliyorum. Ryzen 3700X ve RX 5700 XT gayet çok güzel stabil çalışır, darboğaz yapmaz ancak 1080P'de çok az da olsa arada iniş çıkışlar olabilir, 2K olması tavsiye edilir. İlerleyen zamanlarda oyunların grafik ve boyut artışından dolayı 1080P'de sorunsuz olmaya başlayacaktır.

Cevabınız için sağ olun hocam ama AMD 5800-5900 eminim fiyatları tuzlu olacaktır yani onları da beklemeyi düşünmüyorum 5750'de çıkcakmış galiba onu düşünebilirim 5700'deki hatalar kaldırılmış olur ve güzel bir kart olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı