ASUS ROG STRIX RX580 TOP Edition BIOS nasıl atılır?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RX6700XT
Dostlar belki bileniniz vardır elimde bir kart var ve kartın BIOS'u modlu BIOS. Ya da farklı bir BIOS atılmış artık bilemiyorum ne olduğunu tam olarak şu anki BIOS'un durumu nedir onu da bilmiyorum kart serviste. Benim, bu kartı kullanan, ilk sahibi olan ve BIOS ayarlarıyla oynamamış birisinin BIOS dosyasına ihtiyacım var.

İnternette 3 adet BIOS gözüküyor biri diğerlerinden farklı ikisi birbirine çok benzer ben de emin olamadım. Karttaki BIOS ayarlarını dosya olarak çıkarma şansımız varmış sanırım. Bu BIOS bilgileri nasıl çıkarılır, nasıl atılır karta yardımcı olursanız sevinirim. Bir de tabii bu modeli kullanıyor olan birisi de bana yardımcı olursa bu dosyayı bana yollayarak, sevinirim. İnternette biraz baktım birkaç KB büyüklüğünde bir dosya olarak oluşturuluyor. Basit bir işlem sanırım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostlar belki bileniniz vardır elimde bir kart var ve kartın BIOS'u modlu BIOS. Ya da farklı bir BIOS atılmış artık bilemiyorum ne olduğunu tam olarak şu anki BIOS'un durumu nedir onu da bilmiyorum kart serviste. Benim, bu kartı kullanan, ilk sahibi olan ve BIOS ayarlarıyla oynamamış birisinin BIOS dosyasına ihtiyacım var.

İnternette 3 adet BIOS gözüküyor biri diğerlerinden farklı ikisi birbirine çok benzer ben de emin olamadım. Karttaki BIOS ayarlarını dosya olarak çıkarma şansımız varmış sanırım. Bu BIOS bilgileri nasıl çıkarılır, nasıl atılır karta yardımcı olursanız sevinirim. Bir de tabii bu modeli kullanıyor olan birisi de bana yardımcı olursa bu dosyayı bana yollayarak, sevinirim. İnternette biraz baktım birkaç KB büyüklüğünde bir dosya olarak oluşturuluyor. Basit bir işlem sanırım. Şimdiden teşekkürler.

Dostum konuyu biliyorum ne oldu satın aldığın eleman geri almıyor mu kartı? Bios dosyası GPU-Z programı ile çıkarılıyor o kolay. Senin aynı karttan kullanan birini bulman lazım. Yada tech power up sitesinden indirip flashlaman lazım.

Dostum konuyu biliyorum ne oldu satın aldığın eleman geri almıyor mu kartı? Bios dosyası GPU-Z programı ile çıkarılıyor o kolay. Senin aynı karttan kullanan birini bulman lazım. Yada tech power up sitesinden indirip flashlaman lazım.
Yok hocam o iş yatış. BIOS atıldıysa ne olmuş falan diyorlar. Ben de BIOS 'u orijinal sürümüne çevirip, fanı da yaptırıp kullanmaya devam edeceğim yapacak bir şey yok. Tech Power Up sitesine baktım ben orada zaten 3 tane BIOS sürümü çıktı ben de emin olamadım.

Bulduğum BIOS sürümleri bunlar. Fark olarak en altta bellek frekanslarına karşılık gelen sayılar değişiyor, bir de birinde Samsung bellek yazarken diğerinde Hynix yazıyor. Hangisi benim kartıma ait olan nasıl anlayacağım?
Teşekkürler.
@Shadow Ryzen hocam kart yarın elime ulaşıyor tekrar ben de ulaştığı zaman orijinal BIOS sürümün tekrar atacağım. Biliyorsunuz bu ASUS modellerinde bir O8G bir de T8G modelleri var. Bendeki T8G modeli. Yukarıda bulduğum BIOS sürümlerinde 2 farklı bellek markası var. İki tanesi Samsung, diğeri Hynix. YouTube 'de izlediğim bir T8G modelinde Samsung marka olduğu gözüküyor. Ben de Samsung marka olanı atacağım ancak atmadan önce ben de bir uygulama yardımıyla bakıp kontrol edeceğim Samsung mu yoksa Hynix mi diye. Merak ettiğim olay şu, bu karta farklı bir BIOS atılarak bellek markasının da farklı gözükme gibi bir ihtimali var mı? Yani bu işlemi tek seferde en doğru BIOS sürümün atmaya çalışıyorum sosyalde de birkaç arkadaş buldum bu kartı kullanan, onlardan yardımcı olabilecek varsa daha iyi olur aslında, kartın BIOS dosyasını benimle paylaşmak gibi. Yukarıda anlatılan rehberde yedekleme yapılıyor, o yedek dosyasını bana ulaştırmanız yeterli diye düşünüyorum. Doğru muyum hocam? @Shadow Ryzen

@Tortue , @invalidid , @Hakkı OPAK , @Rin
Ustam konuya bir bakma şansın var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı