Elektronik ASUS ROG Strix Scope RX RED Switch - 1306TL

Hocam üst seviye hangi klavyeleri kullandınız da sizleri mahcup etti merak ettim. Scope RX'de ABS tuş takımı ve ASUS'un ürettiği Red Switch kullanılmış. Switch'leri güzel ve RGB'si de harika. Ama yokluğu anlaşılacak bir klavye değil.

Bu fiyata bence bedava orası ayrı.

Önceki kampanya konusunda yazdığıma benzer olacak ama yazayım gene. Hocam mahcup etmek değil de bunun kadar memnun eden olmadı diyelim.

Ben Corsair K95'ten geçtim sonrasında fark ettim K95'in fiziki olarak ne kadar hantal olduğunu. Bir de solunda makro tuşları vardı başka klavyede yazı yazayım desen elin otomatik bir sıra kayıyordu onun düzelmesi normal klavyeye alışmam bile uzun sürdü. Son zamanlarda bilek desteği kafamda hep olmazsa olmaz olarak geçiyordu fakat hiç aramadım.

ASUS claymoreyi satın alacaktım öncesinde gittim denedim ama aynı Switch olmasına rağmen klavye çok etkilemedi ve gereksiz pahalıydı. Logitech ve Razer markasının üst modellerini son birkaç senedir satın alarak deniyorum. MX ve Nx olarak denemediğim Switch kalmadı diyebilirim sadece RX Blue deneme fırsatım olmadı. Onu da sadece ASUS'un görsel standından tek tuşa basarak deneyebildim oda bayağı iyiydi.

Klavyeyi överken klavyenin yazma hissiyatından, görselinden falan bahsediyorum. Hani öyle oyunda 30 kill alıyordum bu klavyenin tepkileri sayesinde 50 oldu gibi bir şey değil. Eski klavyem K95 de MX Speed olduğundan tepkileri hızlıydı muhtemelen o yüzden tepkiler anlamında fark hissetmedim. Arada tepki olarak kıyaslama yapacak olursam K95'te elim kendi kendine tuşa basmıyordu ama bazen bunda istemsizce Tab tuşuna falan basmış buluyorum kendimi.

Bunun yanında ASUS Armoury Crate ile eşleşmesi tüm sistemin rengini tek programdan değiştirmek çok avantajlı. Zaten ilk klavye kulaklık arayışına girme sebebim iCUE programından kurtulmaktı. Şu an klavye için extra program kurmadım mouse ve kulaklıkta da Logitech'e geçtim. Oyun olarak genelde Battlefield 5 oynayan biri olarak son yıllarda beni en memnun eden 3'lü oldu.
 
Dostum incelemelerde belli renk profilleri var deniliyor, yazılım üzerinden mi tek tek renk ataması yapılıyor?

Efektler bunlar. Ben aldığım günden beri gökkuşağını kullanıyorum renk ayarları konusunda çok bilgim ve ilgim yok.

Screenshot_2.png
 
Efektler bunlar. Ben aldığım günden beri gökkuşağını kullanıyorum renk ayarları konusunda çok bilgim ve ilgim yok.

Eki Görüntüle 1529597
Siz yazılımsız kullanırken standart efekt olarak mı kullanıyorsunuz? Daha doğrusu benim merak ettiğim mesela bütün ışıkları kapatıp sadece A tuşuna renk atayıp, onu kaydettikten sonra yazılım kapalıyken de o şekilde kullanabiliyor muyum?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı