ASUS ROG SWIFT PG279Q oyuncu monitörü incelemesi

Bende arkadaşın cevaplamasını bekliyorum

Panel tepki süresinin 4 ms olması seni şaşırtmasın. 4 ms GTG tepki süresidir ve çok da fazla bir önem yoktur. Önemli olan input lag (Giriş Gecikmesi) dir. Oynadığın online veya offline oyunlarda ghosting dediğimiz (Hayaletleşme) gibi sorunlarla karşılaşmadı. İstersen PG278Q yu satın alabilirsin. Dikkat etmen gereken nokta ise; PG278Q nun ilk seri üretimleri sorunlu olduğu için, satın alırken ürün seri numarasını sorgulayarak en yeni üretim serisinden çıktığını bulman gerekiyor.

Monitörü bu salı aldım. Daha ekran kartım stoklarda olmadığından daha 60hz deyim. Fakat renkler olsun görüş açısı olsun gerçekten çok beğendim ürünü. Vatan Bilgisayar Topkapı şubesindeki son bu model monitördü bu. Şansıma kimse gelip almamış.

shooters001
Bu tür incelemelerde kişisel fotoları ön planda bulundurursanız daha etkili olur, diğer türlü internette bir çok benzer incelemeler var...
Diğer yandan bu serilerde en çok rastlanan sorunlara değinmemişsiniz, belki bilmiyorsunuz veya sizinkinde yoktur ama BLB(kenarlardan ışık sızması), IPS GLOW(ekranda açı değişimine bağlı olarak beyaz veya sarımsı yansımaların olması) göz ardı edilebilecek sorunlar değil ve bu serilerde çok sık çıkıyor. Uygun şartlarda bunun testlerini yapmanız ve burda paylaşmanız, ürünü alacak arkadaşlara daha çok faydası dokunur.
Bu durumdaki monitöre sahip olmanızda ayıp edil, neden kaçtır ekleyip, sormama rağmen dönüş yapmadınız anlamadım? Hani bilmiyorsan öğrenip, deneyerek gene sonuçlara ulaşabilirsin, sadece cezbedici yanlarını sunarak insanları yanlış yönlendirmemelisin.

@emrah_8 arkadaş sorunuzu görmemiş yada müsait olmamış olabilir.
Dediklerin doğru incelemede ışık sızma probleminin olup olmadığının da incelenmesi ürünü alacak arkadaşlar için iyi bir bilgi olurdu. Bu monitörü almadan önce çelişkide kalmıştım ışık sızma problemi çıkar mı diye. Araştırmalarım sonucu Asus'da ışık sızma problemi ilk çıkan F seri numaralı ürünlerde daha çok rastlandığı ve bu problemin ikinci serilerde düzeltildiğini öğrendim. İkinci seriler şuan piyasada G seri numaralı ürünler olarak mevcut alırken G seri numarasıyla başlayan ürünleri tercih etmek doğru seçim olacaktır. Bende sizin gibi bu problemden dolayı almaktan vazgeçmiştim. İkinci partlarda bu sorunun çözüldüğünü görünce kararımı Asus'tan yana kullandım. Hiç bir sıkıntısı çıkmadı. Elektronik ürünler biraz da şans işi. Aldığım Asus PG279Q backlight bleed (ışık sızma) testini de aşağıdaki linkte paylaştım. Daha önce formda da paylaşmıştım. Şuan burda da paylaşıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Asus PG279Q backlight bleed (ışık sızma) testim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…