Asus ROG Swift PG27UCDM Alınır mı?

Bu büyük mü gelir hocam.
32 Inc monitörlere vatanda bakmıştım hocam ama TV gibi his verdi bana benim için çok büyük.

32 Inc monitörlere vatan da bakmıştım hocam ama TV gibi his verdi bana benim için çok büyük.

Zamanla alışıyor insan. Tek tavsiyem bu olur. Bende OLED 8 var. PC kapattığım zaman kumandasıyla Netflix falan filan güzel oluyor. İyi ki almışım dediğim ürün oldu.

Zamanla alışıyor insan. Tek tavsiyem bu olur. Bende OLED 8 var. PC kapattığım zaman kumandasıyla Netflix falan filan güzel oluyor. İyi ki almışım dediğim ürün oldu.
CS2 gibi oyunlarda sıkıntı oluyor mu hocam 32 inc? Bir de 32 incte oyunları 4k dan 2k'ya alınca görüntü bulanıklaşıyor mu? Ekran kartının yetmediği durumlarda bunu yapmam gerekecek çünkü.

CS2 gibi oyunlarda sıkıntı oluyor mu hocam 32 inc? Bir de 32 incte oyunları 4K'den 2K'ya alınca görüntü bulanıklaşıyor mu? Ekran kartının yetmediği durumlarda bunu yapmam gerekecek çünkü.

Hayır hocam bulanık olmuyor biraz tabii 4K gibi de olmuyor. Parlaklığı biraz zayıflıyor o kadar. Çok takmanıza gerek yok şu ana kadar en çok grafiği 16 GB VRAM Resident Evil 4 remake yedi. Bakmadım ama 2077 bile bu kadar VRAM yemez. 12-13 arası genelde VRAM gider fazlasıyla söylüyorum. 2K da pek sorun olmuyor. 1080P'ye çekince 2077'yi biraz bulanık oldu o kadar. Hele bir 4090'ın 4K yetmediği günler gelsin bakarız. 24 GB dolacakta FPS düşecekte:)CS 2 gibi oyunlarda pek sıkıntı olmuyor. Ben genelde Valorant oynuyorum. Kafamı gezdirmiyorum. Odak sorunumuz yok. Frostpunk gibi oyunlarda da iyi ki var diyorum. Yıllardır 22 inç kullandığım için. Ferahladım. Üründe bu.

Son düzenleme:
Stok bekleyin isterseniz Samsung çok ucuza koydu sitesinde
Dün stok yoktu, ben monitör aldıktan sonra stok gelmiş.😂 Yine de kargolanma tarihi 28 mayıs diyor hocam. O kadar bekleyemem 1 haziranda memlekete gideceğim bayramdan önce halletmem lazım biraz aciliyeti var.

Merhaba.

Ben PG27UCDM'yi bir aydır kullanıyorum. Monitör için söylenecek söz yok. Ama bir durum var, canınızı sıkabilir.

Bu monitörden tam verim alabilmek için DP 2.1 UHBR20 80 GBPS bir kabloya ihtiyacınız var. Bu kablo, kutudan çıkıyor. Fakat boyutu 1 metre.

VESA standartlarına göre 80 GBPS veri aktarımı yapabilecek bir kablo, maksimum 1-1.2 metre uzunluğunda olabilir. Bakır kablolar kullanıldığı için mesafe arttıkça sinyal kopmaları yaşanabilir.

Ben bu kablonun gerekliliğini fark etmeden DP 1.4 kablosunu kullanıyordum. Herhangi bir oyuna girince sinyal kopuyordu ve monitör RGB renklerde test sinyalleri göndermeye başlıyordu. Bu kabloyu fark edince sorun çözüldü.

Neyse ki, VESA sertifikalı 2 metre bir kablo bulabildim ama Türkiye'de satışı yok. Bu kablo, VESA sertifikalı olarak 80 GBPS bant genişliği sunan ilk 2 metrelik kablo. Amerika Postam gibi aracı sitelerle temin edilebilir.

Ürün Linki: Amazon.com

Bu arada ben bu monitörü RTX 3070 ile kullanıyorum. Ekran kartının desteklediği maksimum bant genişliği 32 GBPS. Burada DSC devreye giriyor ve 80'lik veriyi 35-38 civarına sıkıştırma yaparak düşürüyor. Bu kaybı gözle fark etmeniz pek mümkün değil. Yeni çıkan 50 serisi tüm ekran kartları 80 GBPS hızı destekliyor.

3070'le kullanmama rağmen 14600K ve DLSS sayesinde 4K'da akıcı bir oyun deneyimi var. İlla 4090, 5090 olacak diye bir kaide yok. Çözünürlük değiştirmeden yaptığım birkaç ayarla 60-120 FPS arası alabiliyorum. Assassin's Crees Shadows 60 FPS, Assassin's Creed Mirage 90 FPS, God of War Ragnarok 120 FPS, Valorant 550 FPS, CS2 ise 220 FPS ortalama alabiliyorum.

Monitörün diğer özelliklerinden bahsetmeme gerek yok. Başyapıt.

Sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı