ASUS ROG X570 - E vs Gigabyte Aorus Ultra

• Konuyu başlatan Unknowable
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.367
U

Unknowable

Ziyaretçi
x570e.png
Aorus.png

Son düzenleyen: Moderatör:
VRM kalitesi Gigabyte modelinde daha iyi. İleride hız aşırtma düşünüyorsanız daha iyi olabilir.

Fiyat açısından Gigabyte X570 Aorus Pro Wi-Fi modelini göz önünde bulundurabilirsiniz. Ultra modeli ile aynı VRM kullanıyor. Fiyat olarak daha ucuz.

Bunlar dışında iki model arasında birbirini aratacak farklar yok. İkisi de orta üst segment anakart modelleri. İkisi de sizi üzmez. Bu noktada fiyatlarını göz önünde bulundurmak şahsi olarak daha mantıklı geliyor.

VRM kalitesi Gigabyte modelinde daha iyi. İleride hız aşırtma düşünüyorsanız daha iyi olabilir.

Fiyat açısından Gigabyte X570 Aorus Pro Wi-Fi modelini göz önünde bulundurabilirsiniz. Ultra modeli ile aynı VRM kullanıyor. Fiyat olarak daha ucuz.

Bunlar dışında iki model arasında birbirini aratacak farklar yok. İkisi de orta üst segment anakart modelleri. İkisi de sizi üzmez. Bu noktada fiyatlarını göz önünde bulundurmak şahsi olarak daha mantıklı geliyor.
Vrm dediğiniz şey ne oluyor ? Bu modeller overclocklu olarak gelmiyormu ?

Vrm dediğiniz şey ne oluyor ? Bu modeller overclocklu olarak gelmiyormu ?
Overclock anakart üzerine bağlanan bileşenlere yapılıyor. Tabi bunun kontrolü anakart üzerinden olduğu için anakart bileşenlerinin de kaliteli olması önem arz ediyor. VRM Türkçe meali voltaj kontrolcüsü. İşlemcinize gidecek olan voltajı en doğru şekilde ayarlayan modüller basitçe.

Gigabyte modelinde 40 ampere kadar akım çekebiliyor ama bileşen kalitesi olarak daha kaliteli.

Asus modeli ise 50 ampere kadar akım çekebiliyor.

Yani bu noktada iki anakartta birbirini aratmaz. Daha önce ASUS anakart kullandım şuanda da Gigabyte kullanıyorum. Tercihim Gigabyte olur. Kalitesine daha çok güvendim diyebilirim.

Sizi burda anakart tercihine yönlendirecek şey, USB çıkış sayısı, bellek desteğinin geniş olması gibi şeyler olabilir ancak. İki anakartta güzel. Ama bana hangisini alırdın derseniz Gigabyte.

Bu noktada çekebilecekleri maksimum akım değerleri yazılmış. Çok uçuk örnek olacak ama ixah edebilmek açısından, şahinlede 200 km/h yapmak var, C180 lede.

Gigabyte IR3553 kullanırken ASUS modeli Sic639 kullanıyor. IR3553 40 A olsada kalite olarak IR daha başarılı.

Son düzenleme:
Unknowable, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı