ASUS Strix GTX 1070 ısınma sorunu

Öner_5500

Kilopat
Daha fazla  
STRİX GTX 1070 ekran kartımı Valley Unugine'de test ettim sıcaklık değeri maximum 72 dereceyi gördü, bu normal mi? Bir de fan devri 1700 ile 1900 RPM arasında gezinip durdu. Bu değerler nasıl sizce kartta bir problem var mı?

Bir de kart MSI AFTERBURNER ile bakıyorum gaming modda 1835 MHz'de çalışması gerekirken 1960 MHz'lere kadar çıkıyor, neden acaba?

Battlefield 1 oynarken ise 71-72 dereceleri görüyor ve fan devride % 50-55 arasında, fan devri ise 2000 RPM'lere kadar çıkıyor. Kartta herhangi bir problem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar çok güç çeken kartların %60 fan hızında 40 derecede falan çalışmasını bekliyorsunuz herhalde, normal tabi 72 derece.
Kart yeteri derecede soğutulduğunu düşünüp Mhz'sini yükseltiyor ve bunun sayesinde daha fazla FPS alıyorsun. Sorun yok kartta.

Ben kartı ikinci el aldım daha 20 aydan fazla garantisi var kullanan arkadaş grafikerdi, kartı yormamış desem yeridir. Ama şu ısı olayı kafama takıldı. Youtube'da bakıyorum hep 66 derece civarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartları için 75-76 dereceye kadar normaldir. Genellikle amaç 80 i geçmemekdir. 3 Fanlı modeller bile bazı oyunlarda 78-79 dereceleri görüyor. 72 Derece çok iyi bir değer. Gördüğünüz 66 derecelerin kış aylarında veya klimalı odalarda çekilip çekilmediğini bilemeyiz siz yinede için rahat etsin diyorsanız ASUS GPU Tweak II indirin. Ekran kartınızın fan modunu ayarlayacak bir grafik bulursunuz orada atıyorum ekran kartı 60 derece olduğunda fan hızını %75 yaparsanız siz de 66-67 derecelerde oynarsınız. 60 derecede %75, 70 derecede %90 fan hızı şeklinde bir grafik çizerseniz siz de 65-67 arası değerler alırsınız ama şuan olduğu gibi kullansanız da bir sorun yaşamazsınız.

Sıcaklık normal 75 Dereceye kadar zaten hiç bir problem olmadan çalışır 75'ten sonra fan hızı arttırır fan hızını %70'e çekersen sıcaklığın düştüğünü görürsün Youtube videolarında çekilen oda sıcaklığı çok önemli etken ve genelde yan panel açık çekiyorlar ki kart gözüksün.

Youtubede genellikle objektif testler yapılmıyor gerçekten ya. Technopat, donanım arşivi gibi kanallar objektif bu konuda yurt dışında da linustechtips gibi kanallar hariç kenardan köşeden 3-5 test ile çıkan kanallar odada klimayı 18 derecede çalıştırıp. Kasanın yan kapağını açıp. Testler yapıyor kart oluyor 60 derece sonra da ulan acaba benim kart çok mu ısınıyor diye içimize kurt düşürüyorlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı