Asus Strix RX 570 Isınma Sorunu

eeburak11

Kilopat
Katılım
25 Şubat 2015
Mesajlar
1.027
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi 40 dk'lık bir oyundan sonra dereceler 80-85 civarını görüyor sizce bu değerler normal mi?
 
Bence o kadar güçlü bir ekran kartı için hiç normal değil bu ısınma değerleri tabiki oyunları ultra grafik ayarlarında oynamadığınız sürece sanmıyorum ultra ayarlarda oynadığınızı ama ben 1050ti kullanıyorum bu ısınma değerlerini görmedim bile tabiki bunlar grafik ayarlarınada bağlı birşey olabilir ya grafik ayarlarınızı düşürmeyi deneyin yada temiz bir format atmanızı tavsiye ederim tabiki driver gibi önemli şeyleri güvenilir programlar yada aygıt yöneticisinden güncellenmenizi tavsiye ederim bu ısınma değerleri yanlış bir kurulmuş driver`dan olabilir. (Aygıt yöneticisinden temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ederim 2.plan programlar çoğu zaman yanlış driver kurabiliyor.)
 
Gigabyte Aorus RX 570 modelini kullanıyorum en fazla 75 dereceyi gördüm o da Metro Exodus oyununda. Kasanın havalandırması yetersiz ya da yanlış olabilir, kart toz tutmuş da olabilir bize daha fazla bilgi verebilir misin?
 
Normal değil. Aynı kartı kullanıyorum ve 70 dereceyi nadiren görüyorum. Kasanın hava akışıyla alakası olabilir. Kartın donanımsal bir sorunu da olabilir.
 
Kasa Thermaltake v200 modeli kasanın hava akışı olmasa CPU'nun sıcaklığının'da çok olması lazım ancak CPU 55 derecelerde geziyor. Birde bu modelde fanların ikiside aynı yöne doğrumu üfleme yapıyor.
 
Aynı yönlere derken nasıl acaba.
Aşağıdaki gibi olması gerekiyor.
08-38-15-9af6bd8b1188c00e253e3e157cfac9f6.jpeg
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı