Rehber ASUS TUF A15 Isınma Sorunu çözümü

Hocam işlemci güç yönetimi ile ilgili birşey vardı onuda yaptım dengelide 65 dereceydi performance alınca nedensiz bir şekilde 78 çıktı

Acaba işlemci güç yönetiminden dolayımı

Hocam işlemci güç yönetimi ile ilgili birşey vardı onuda yaptım dengelide 65 dereceydi performance alınca nedensiz bir şekilde 78 çıktı

Acaba işlemci güç yönetiminden dolayımı
G-helper ile windows ayarlari senkronize calisiyor. Turbo modda en iyi performans ayarina gelecektir. Dengelide ise Windows'taki dengeli ayarina gelecektir. İstersen onu da degistirebilirsin.

Windows power mode kismini best performance yap dengeli modunu ayarlarken. Baska da bir sey yapmana gerek yok. Sadece g-helper yeterli olacaktır.

20-25 bin bütçe bandında herkese önerdiğim ve de kendim de aldığım ASUS TUF A15 7535HS RTX 4050 cihazının ısınma sorunu hakkında çözümünü yazmak istedim. Herkese bunu al, ısınma sorunun çözümü basit demesi kolay. Şimdi ise bunu nasıl çözeceğinizi anlatayım. Umarım eksik bir yer kalmamıştır. Kalırsa bildirin.

Öncelikle Armoury Crate ve onun hakkında ne varsa silin ve linkteki uygulamayı indirip açın. G-helper, Armoury Crate yerine kullanacağımız daha hafif, işlevli ve basit bir araç. Sonrasında dengeli ve Turbo modları için görseldekileri yapın. 30W veya 45W TDP değerleri idealdir. Boost kapatmaya tam olarak gerekli olduğunu düşünmüyorum zaten TDP değerini kısıtlıyoruz ve CPU artışını aggresive yapmak cihazınızı biraz daha ısındıracaktır. Bunlar hiçbir işe yaramadıysa şu videoyu izleyerek işlemci Boost'unu kapatın.

Not: GPU modlarına aldırış etmeyin. Rehberi pilde yazdığım için bu şekilde.

@SlayerTurtle dengeli ve Turbo modlarını görseldeki gibi yapmalısın.

Hocam aynı olayı bu cihaz içinde yapabilir miyiz?
CS'de 90 dereceleri görüyor normalde bu ayarları yaparsak nasıl olur?

Hocam aynı olayı bu cihaz içinde yapabilir miyiz?
CS'de 90 dereceleri görüyor normalde bu ayarları yaparsak nasıl olur?
Yap hocam mis gibi olur turbo modda 80° ustunu gormezsin. Ben de 7535hs 4050 modelinde kullaniyorum zaten. Yukarda da @SlayerTurtle 3050 ve amd islemcili cihazında yapti bayağı farketti.

Yap hocam mis gibi olur Turbo modda 80° ustunu gormezsin. Ben de 7535HS 4050 modelinde kullanıyorum zaten. Yukarıda da @SlayerTurtle 3050 ve AMD islemcili cihazında yapti bayağı fark etti.

Daha almadım hocam cihazı almayı düşünüyordum tek korkum yüksek sıcaklıktı onun haricinde sorunu olmayan bir laptop eğer sıcaklık sorunuda düzeliyorsa aklımda cihazla alakalı başka soru işareti kalmadı alacağım cihazı.
Size de sormuş olayım sizce cihaz nasıl iyi mi?

Daha almadım hocam cihazı almayı düşünüyordum tek korkum yüksek sıcaklıktı onun haricinde sorunu olmayan bir laptop eğer sıcaklık sorunuda düzeliyorsa aklımda cihazla alakalı başka soru işareti kalmadı alacağım cihazı.
Size de sormuş olayım sizce cihaz nasıl iyi mi?
Hocam cihaz için yeni bir konu açınız. Bu fiyatta daha iyisi ve sorunsuza yakin bir model bulunur.

Gormemisim pardon. Su an mobildeyim burdan sana tarif edecegim.

Fan donus hizini yukseltmek ister misin ? sicakliga etkisi olur bir nebze ancak ucak gibi calisir.

Hocam bende yakın zamanda bi laptopu en fazla ne kadar güçlendirebiliriz testi yapacaktım bu ısınma şeyinide testin içine katacağım

Hocam cihaz için yeni bir konu açınız. Bu fiyatta daha iyisi ve sorunsuza yakin bir model bulunur.

Gormemisim pardon. Su an mobildeyim burdan sana tarif edecegim.

Fan donus hizini yukseltmek ister misin ? sicakliga etkisi olur bir nebze ancak ucak gibi calisir.
Olabilir

Yada yok ya

Hocam bende yakın zamanda bi laptopu en fazla ne kadar güçlendirebiliriz testi yapacaktım bu ısınma şeyinide testin içine katacağım

Olabilir

Yada yok ya
Hocam turbo modu tamamen aaa oyunlar veya gerektigi zaman kullanin bence. Dengeli yeterli olacaktir.

Güç sinirlarini isaretleyin. İşlemciniz nedir ? ona gore etkili bir tdp değeri soyleyeyim.

IMG_20240816_224033.png

Bir de cpu artisi kisminda aggresive ve disabled farkini kendin karsilastir hangisi daha memnun ediyorsa onu kullan ancak ben aggresive olani turbo modda kullanmani oneriyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı