ASUS TUF A15 MUX açıkken düşük FPS veriyor

Nyks58

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
ASUS TUF A15 AMD 7735HS, RTX 4060 140W+MUX, 8x2 DDR5 4800MHz laptopa sahibim. Laptopu almadan önce araştırdığıma göre MUX Switch'in özellikle Online oyunlarda %15-20 FPS fayda ettiğini okumuştum fakat bende durum tam tersi.

League of Legends'de laptopta MUX Switch açıkken 130-140 FPS alırken MUX Switch kapatınca 235-270 FPS alıyorum. Bu durum normal gelmiyor bana. Sizce sorun nedir?

Arkadaşlar sizlerde de ASUS TUF A15 laptop vardı. Siz nasıl sonuçlar alıyorsunuz acaba? @tnasteel @Losive @matco @dracaryslulw @batiwankenobi @melodyns @hollister @arslanrecep @SorryMyLife @laurits @ilhami Yeşil

Biraz değişik olacak ama, MUX'u açıyorum sanıp kapatıyor olabilir misin?

Yanlışım olabilir ama LoL işlemci tabanlı oyun belki Turbo Boost ayarını devre dışı bırakmış olabilirsiniz.

Yanlışım olabilir ama LoL işlemci tabanlı oyun belki Turbo Boost ayarını devre dışı bırakmış olabilirsiniz.
Turbo boost aktif hocam. Ayrıca doğru söylüyorsunuz. LoL, Valorant, CS:GO CPU tabanlı oyunlar ama Mux switch açınca hem latency düştüğü hem de normal kullanıma göre %15-20 FPS artışı olduğunu söylüyorlardı bu tarz oyunlarda. Bende ise tam tersi durum söz konusu. Nedenini çözemedim.

Tüm oyunlarda mı böyle?
Her oyunu denemedim. Laptopu yeni aldım sayılır. Sadece LoL'de denemiş bulunmaktayım şuanda.

Bi oyun daha deneyin.

GTA 5, MUX kapalı 45-60 FPS, MUX açık 80-100 FPS.
Tamamdır, Epic Games'den indiriyorum.

Bu arada 235-270 FPS aldığımda kullandığım mod Eko modu. Yani harici GPU'yu(RTX 4060) tamamen devre dışı bıraktığımda bu FPS'i alıyorum. MUX Switch'de zaten GPU tamamen RTX 4060'da oluyor.

@Haluk Albayrak Hocam rica etsem bi bakar mısınız?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…