ASUS TUF F15 FX507zc Turbo Boost kapatılmalı mı?

missy5566

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bir laptopum var ASUS TUF F15 FX507ZC4 Turbo Boost açıkken işlemci dereceleri yüksek oluyor ama kapatınca bayağı bir düşüyor. Valorant'ta FPS'te çok düşmüyor gibi. Bir de GPU sıcaklıklarından pek anlamıyorum ama Ultimate mod yaptım GPU performansını Armoury Crate'ten.

Dosya Ekleri

• açıkkene.png
    açıkkene.png
    30,3 KB · Görüntüleme: 25
  • gpu.png
    gpu.png
    60,9 KB · Görüntüleme: 18
  • kapalıykene.png
    kapalıykene.png
    29,3 KB · Görüntüleme: 25
Ne yapmalıyım virüslü falan dğeildir değil mi limit falan mı koyacağım.

Açık kaynaklı olduğu için virüs olmaz Armoury Crate'i silip G-Helper'ı yükleyin oradan da iyileştirilmiş veya Ultimate modu seçin, isterseniz işlemciye watt sınırı koyabilirsiniz birkaç FPS kaybedip daha serin çalışır cihaz.

1756128121970.png

Açık kaynaklı olduğu için virüs olmaz Armoury Crate'i silip G-Helper'ı yükleyin oradan da iyileştirilmiş veya Ultimate modu seçin, isterseniz işlemciye watt sınırı koyabilirsiniz birkaç FPS kaybedip daha serin çalışır cihaz.

Eki Görüntüle 2562476

Bunu yapsam Valorant da CPU dereceleri tahminen kaça düşer bir de 250FPS alıyorum diyelim kaö fos e düşer tahminen?

Hocam pek güvenemedim şimdi ya.

Eki Görüntüle 2562476
g helperi kurarkene böle oldu virüstotal d
total.png
e arattım birtane tehdit buldu kaspersky bulmadı ve açarkenede böyle dedi.

Bunu yapsam Valorant da CPU dereceleri tahminen kaça düşer bir de 250FPS alıyorum diyelim kaö fos e düşer tahminen?

g helperi kurarkene böle oldu virüstotal d
total.png
e arattım birtane tehdit buldu kaspersky bulmadı ve açarkenede böyle dedi.
windwos.png

Son düzenleme:

G-Helper'i kurarkene böyle oldu VirusTotal DEki Görüntüle 2562515e arattım bir tane tehdit buldu Kaspersky bulmadı ve açarkenede böyle dedi.

Eki Görüntüle 2562516

Hangi linkten indirdiniz?

Hangi linkten indirdiniz?

Oradan indirdim hocam. Yüklerken bir de site açıldı. Microsodt'un sitesi imiş. Bir şey yüklüyordu. Ben de iptal edip sildim. AC yükledim yeniden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oradan indirdim hocam. Yüklerken bir de site açıldı. Microsodt'un sitesi imiş. Bir şey yüklüyordu. Ben de iptal edip sildim. AC yükledim yeniden.

Microsoft'un sitesi ise gerekli bir programdır ne indirdi?

Bir şeyler indiriodu hatırlamıyorum ama ChatGPT'ye de sorudm oda grrekli birşeylerdir dedi ama ben endişelenip sildim.
Acaba kursammıki hocam G-Helper'i

Size siteyi bir atsam baksanız olur mu?
Şimdi bir daha indireceğim.

Kurdum hocam şimdi ne yapmalıyım programda?

CPU wattını kaça sınırlandırmalıyım?

@Astiva Hocam, GPU sıcaklığı bazen gözüküyor, bazen gözükmüyor. Bir de işlemci W'sını kaç yapmalıyım? Valorant'ta CPU kullanımı %41 iken GPU kullanımı %51. Sanırım kısıtladığım için CPU'yu 30'a kısıtladım. Normalde GPU'nun az kullanılması gerekmiyor mu Valorant gibi bir oyunda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şeyler indiriodu hatırlamıyorum ama ChatGPT'ye de sorudm oda grrekli birşeylerdir dedi ama ben endişelenip sildim.

Acaba kursammıki hocam G-Helper'i

Size siteyi bir atsam baksanız olur mu?
Şimdi bir daha indireceğim.

Kurdum hocam şimdi ne yapmalıyım programda.

CPU Wını kaça sınırlandırmalıyım?

@Astiva hocam GPU sıcaklığı bazen gözüküyor bazen gözükmüyor bir de işlemci W'sını kaç yapmalıyım Valorant da CPU kullanımı %41 iken GPU kullanımı %51 sanırım kısıtladığım için CPU'yu 30'a kısıtladım normalde GPU'nun az kullanılması gerekmiyor mu Valorant gibi bir oyunda.

Eğer işlemci sıcaklığınız 85'i geçmiyorsa sınırlamaya gerekyok şahsen 45W kullanıyorum zaten o değerlere çok çıkmıyor. Tabii 20-25W'lık bir sınırla 10-20 derece sıcaklık düşebilir kendiniz denemeniz lazım onu.

Eğer işlemci sıcaklığınız 85'i geçmiyorsa sınırlamaya gerekyok şahsen 45W kullanıyorum zaten o değerlere çok çıkmıyor. Tabii 20-25W'lık bir sınırla 10-20 derece sıcaklık düşebilir kendiniz denemeniz lazım onu.

Normalde hep 85'i geçiyordu şimdi sanki 85'e sınırlanmış gibi 84 85 oluyor geçmiyor üstüne bir de nedense CPU kullanımı GPU kulllanımından daha az Valorant da.

1756155191890.png

1756155218464.png

1756155235645.png

GPU sıcaklığı bazen böyle gözükmüyor bazen gözüküyor.

Hocam GPU gözüktüğündede Valorant oynarkene GPU sıcaklığı çok oluyor 80 85'lere çıkıyor 75'e sınırlandırıyorum o hedef sıcaklığı 85 yaptığımda falan 85'e çıkıyor GPU sıcaklığı.

Son düzenleme:
Normalde hep 85'i geçiyordu şimdi sanki 85'e sınırlanmış gibi 84 85 oluyor geçmiyor üstüne bir de nedense CPU kullanımı GPU kulllanımından daha az Valorant da.

Eki Görüntüle 2562742

Eki Görüntüle 2562746

Eki Görüntüle 2562747

GPU sıcaklığı bazen böyle gözükmüyor bazen gözüküyor.

Hocam GPU gözüktüğündede Valorant oynarkene GPU sıcaklığı çok oluyor 80 85'lere çıkıyor 75'e sınırlandırıyorum o hedef sıcaklığı 85 yaptığımda falan 85'e çıkıyor GPU sıcaklığı.

Turbo ve Ultimate modda kullanın fan sesi rahatsız etmiyorsa 80 dereceden sonra fulleyin fanları.
Pil limitini 80 yapın.
Örnek ayarlar:

1756209378984.png

1756209400154.png

1756209415468.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı