ASUS TUF FA506IV-AL064 vs. GameGaraj Fenix 10TN

Ama daha iyi ekran kartı var içinde. RTX 2070 kartını bu bütçede bulamazsın. Ha dersin ki render yapıyorum, YouTube geziyorum dersin tercih etmezsin Fenix'i. Ama bunlar oyuncu laptop'u olduğu için ekran kartı öncelik.
Evet ben de yukarıda aynı şeylerden bahsettim zaten, arkadaş render veya oyun ne amaçla kullanacağını yazmamış ikisinin de artı eksilerini yazdım. Beni rahatsız eden şey tecrübemi ve düşüncelerimi aktardığım yerde zeki bi kardeşimizin çıkıp da fanboy diye bizi etiketlemesi 😄ilginç.

Evet ben de yukarıda aynı şeylerden bahsettim zaten, arkadaş render veya oyun ne amaçla kullanacağını yazmamış ikisinin de artı eksilerini yazdım. Beni rahatsız eden şey tecrübemi ve düşüncelerimi aktardığım yerde zeki bir kardeşimizin çıkıp da fan boy diye bizi etiketlemesi 😄ilginç.
Monster mı kullanmaktasınız?

Ama daha iyi ekran kartı var içinde. RTX 2070 kartını bu bütçede bulamazsın. Ha dersin ki render yapıyorum, YouTube geziyorum dersin tercih etmezsin Fenix'i. Ama bunlar oyuncu laptop'u olduğu için ekran kartı öncelik.
Genel olarak çok ekran kartı gerektiren oyunları oynamıyorum. Önceliğim kalite ve uzun ömürlü olması.

İkisinde de ısınma kaynaklı şikayetler okudum. Tuf serisi attığınız cihazın farklı bir versiyonunu kullanıyorum ve gayet memnunum, ikisi arasında kalsam asusu alırdım. Fenixi de f/p ürünü olarak övüyorlar ve ekran kartı daha iyi fakat ciddi sıcaklık şikayetlerini onda da okudum. Sorunuz varsa asusla ilgili bildiğimce cevaplarım.
Hocam sıcaklık ya da başka sorun kaynaklı fps drop oluyor mu, hiç mavi ekran aldınız mı ve son olarak genel plastik kalitesi nasıl ?

Buyrun. Dahası var elbette ama ben üşendiğim için devamını getirmediğimi söylemek isterim.
Eski monster gerçekten rezaletti. Son nesli gerçekten böyle değil. Çevremdeki çoğu insan ben dahil gayet memnunuz cihazlardan. Huma Tulapr Abra hepsini bizzat gördüm ve Tulpardan da çok memnunum. Uzatmanın alemi yok.
1610536578791.png

Görsel bizzat bana ait i7 10875H işlemcim. Ortlama 4Ghz seviyesinde çalışıyor %100'de. Bu haliyle maks 80 ortalama 74 76 arası görüyorum. Laptop soğutucu yok. @jax teller fanboyu

Son düzenleme:
Ya neden Monster kavgası çıktı anlamadım ben Monster'ın çok kalitesiz olduğunu düşünüyorum ve seçeneklerim arasında Monster yok zaten. Hiç 3 5 aydır Fenix kullanan yok mu yaşadığı sorunlardan ve genel kalitesinden bahsetsin.

Hocam sıcaklık ya da başka sorun kaynaklı fps drop oluyor mu, hiç mavi ekran aldınız mı ve son olarak genel plastik kalitesi nasıl ?
Malzeme plastik, klavye falan traşlanmış görünüme sahip ve çok hoş duruyor. Bilgisayar kaliteli hissettiriyor, bundan önce msi kullanıyordum asustan da memnunum fakat asusta yazılımsal olarak bir takım sorunlar çıkabiliyor. Mesela bi ara kapanırken geç kapanma sorunu vardı güncelleme ile düzelttiler. Mavi ekran vesaire bir sorunla karşılaşmadım, bu donanımda cihazla zaten üretim hatası yoksa böyle bir şey yaşatmaz kolay kolay, cyberpunk harici oyunların çoğunu denedim ve gayet güzel oynatıyor. Sıcaklık da turbo modda olmazsa zaten sıkıntı yok fakat turbo mod açıkken 80-85 gördüm. Altına kaliteli bir soğutucu aldım öyle kullanıyorum şu an 80 dereceyi geçmiyor kolay kolay, bir videoda görmüştüm CPU turbosunu kapatarak 70 derecelerde çok rahat oyun oynatır hale getirebiliyorsunuz cihazı isterseniz videoyu da atarım. Ek olarak 8gb daha Ram alırsanız oyun performansı güzel olacaktır bilhassa yeni oyunlarda şart.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı