ASUS TUF FX506HE-HN011t alınır mı?

400TL'ye aldım ben, 200TL fazla vermeye gerek yok bence. bir M2 daha ekleyeceğim bir de, 512GB yetmez şahsen
Kasa bambaşka bir güzellik, üniversite için 4 senelik emeğim olan kasamı sattıran hayat utansın :(
Peki hocam bekliyoruz heyecanla testleri.

Çoğu kişi alt kapağı açarken zorlanmış o yüzden servisi düşünmüştüm.

Daha önce başka laptoplar açtım o yüzden gözüm pek korkmuyor. 4 gün önce bir arkadaş içini açıp RAM eklemesi yapmış ve FPS farklarını eklemiş. Bence gayet tatminkar bir fark. Fark olmayan oyunlarda VRAM yetersiz kalıyor :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@RunnerRunner ilk önce Hc model alırsan sana He'lerden daha çok yardım edebilirim :D artı Windows 10 ile gelmesi güzel bence 10500 edecek bir laptop. Ben aldığımda en iyi hc model vardı ve piyasa çok sessizdi. Satıcı Hepsiburada'ydı ve 9000'e geliyordu laptop. Şimdilik 9600tl soğutucu ile ram aldıktan sonra. Ben onu 10k'ya yuvarlıyorum :D He modellerden daha fazla performans ve sorunsuz olduğunu fark ettip laptopun. Mesela bazı arkadaşlarda işlemci hızı ile alakalı sorunlar vardı. Bende yok. 2 tane film izledim aşağı yukarı bir buçuk saatlik. Şarjı anca filmler sonundan sonra bitti. Laptopun hazır ayarları da çok iyi geldi. Ben çoğunlukla şu anlık CS ve Valorant oynuyorum. CS'nin fps değerleri hızlı yenilendiğinden tam sayı veremiyorum ama en kötü 260 oluyor. Valorant çok değişken, benim ortalama 190-200 civarı oluyor. Tabi yer yer azalıp artıyor. Isı olarak CS Valorant gibi oyunlarda 60-70 civarı oluyor. Sormak istediğin bir soru olursa seve seve cevaplarım. Ray bir grup oluşturalim demişti ama sanırsam yasak :D son baktığımda cezalıydı çünkü. Konular aracılığıyla konuşuruz en kötü :)
Bir de alan arkadaşlar şarjı %60'a alsın.

Son düzenleme:
@RunnerRunner ilk önce Hc model alırsan sana He'lerden daha çok yardım edebilirim :D artı Windows 10 ile gelmesi güzel bence 10500 edecek bir laptop. Ben aldığımda en iyi hc model vardı ve piyasa çok sessizdi. Satıcı Hepsiburada'ydı ve 9000'e geliyordu laptop. Şimdilik 9600TL soğutucu ile RAM aldıktan sonra. Ben onu 10K'ya yuvarlıyorum :D He modellerden daha fazla performans ve sorunsuz olduğunu fark ettip laptopun. Mesela bazı arkadaşlarda işlemci hızı ile alakalı sorunlar vardı. Bende yok. 2 tane film izledim aşağı yukarı bir buçuk saatlik. Şarjı anca filmler sonundan sonra bitti. Laptopun hazır ayarları da çok iyi geldi. Ben çoğunlukla şu anlık CS ve Valorant oynuyorum. CS'nin FPS değerleri hızlı yenilendiğinden tam sayı veremiyorum ama en kötü 260 oluyor. Valorant çok değişken, benim ortalama 190-200 civarı oluyor. Tabi yer yer azalıp artıyor. Isı olarak CS Valorant gibi oyunlarda 60-70 civarı oluyor. Sormak istediğin bir soru olursa seve seve cevaplarım. Ray bir grup oluşturalim demişti ama sanırsam yasak :D son baktığımda cezalıydı çünkü. Konular aracılığıyla konuşuruz en kötü :)

Bilgiler için çok teşekkürler. Başlık ters oldu HC düşünüyorum, zaten HC model ile HE arasında 1000 TL fark gözüküyor, HE de Windows olmamasına ve ikisi de Ti olmamasına rağmen sebebini anlayamadım.

Şu an beni en tedirgin eden şey 48wh pil, bazı yerlerde 90 la değiştirilebileceğini gördüm ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. 90whlik versiyonunuda satışta bulamadım maalesef.

Bilgiler için çok teşekkürler. Başlık ters oldu HC düşünüyorum, zaten HC model ile HE arasında 1000 TL fark gözüküyor, HE de Windows olmamasına ve ikisi de Ti olmamasına rağmen sebebini anlayamadım.

Şu an beni en tedirgin eden şey 48wh pil, bazı yerlerde 90 la değiştirilebileceğini gördüm ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. 90whlik versiyonunuda satışta bulamadım maalesef.
Senin kararın tabiki. Nasıl kullanacağına bağlı.

@RunnerRunner ilk önce Hc model alırsan sana He'lerden daha çok yardım edebilirim :D artı Windows 10 ile gelmesi güzel bence 10500 edecek bir laptop. Ben aldığımda en iyi hc model vardı ve piyasa çok sessizdi. Satıcı Hepsiburada'ydı ve 9000'e geliyordu laptop. Şimdilik 9600TL soğutucu ile RAM aldıktan sonra. Ben onu 10K'ya yuvarlıyorum :D He modellerden daha fazla performans ve sorunsuz olduğunu fark ettip laptopun. Mesela bazı arkadaşlarda işlemci hızı ile alakalı sorunlar vardı. Bende yok. 2 tane film izledim aşağı yukarı bir buçuk saatlik. Şarjı anca filmler sonundan sonra bitti. Laptopun hazır ayarları da çok iyi geldi. Ben çoğunlukla şu anlık CS ve Valorant oynuyorum. CS'nin FPS değerleri hızlı yenilendiğinden tam sayı veremiyorum ama en kötü 260 oluyor. Valorant çok değişken, benim ortalama 190-200 civarı oluyor. Tabi yer yer azalıp artıyor. Isı olarak CS Valorant gibi oyunlarda 60-70 civarı oluyor. Sormak istediğin bir soru olursa seve seve cevaplarım. Ray bir grup oluşturalim demişti ama sanırsam yasak :D son baktığımda cezalıydı çünkü. Konular aracılığıyla konuşuruz en kötü :)

Şurada anlayamadığım bir nokta var 2 filmi izledikten sonra mı bitti şarj yani 3 saat sonra, umarım öyledir😁

Evet gerekli testleri yaptım.

Öncelikle Kingston RAM alanlar MHZ'nin 2933MHZ'ye düştüğünden şikayetçilerdi. Çünkü 1Rx8 olan KVR32S22S8/8 modelini aldı çoğu kişi fakat atlanılan şöyle bir durum var; içindeki Samsung 1Rx16 :)
Bu sebeple KVR32S22S6/8 model Kingston 8GB 3200MHZ CL22 RAM aldım ve taktım. Direk çift kanal ve 3200MHZ olarak çalıştılar.
Oyun performans farkına gelirsek:
Valorant'da 70-110FPS arası alırken 160-220FPS arası aldım aynı ayarlarda ve aynı haritada. Ranch Simülatör'de ise 40-60 arası alıyordum, 60 altına düşmedi, 70-80 derece civarı FPS aldım. 90'a çıktığım bile oldu. Gerçekten özellikle Valorant'ın düzelmesine çok sevindim. Sıcaklık olarak (sanırım RAM'in önü açılınca diğer parçalar daha fazla kullanılmaya başlandı) işlemci 92'yi, GPU 86'yı gördüm. Yavaştan bir soğutucu almam gerekecek gibi.

Öncelikle Kingston RAM alanlar MHZ'nin 2933MHZ'ye düştüğünden şikayetçilerdi. Çünkü 1Rx8 olan KVR32S22S8/8 modelini aldı çoğu kişi fakat atlanılan şöyle bir durum var; içindeki Samsung 1Rx16 :)
Bu sebeple KVR32S22S6/8 model Kingston 8GB 3200MHZ CL22 RAM aldım ve taktım. Direk çift kanal ve 3200MHZ olarak çalıştılar.
Valorant'da 70-110FPS arası alırken 160-220FPS arası aldım aynı ayarlarda ve aynı haritada. Ranch Simülatör'de ise 40-60 arası alıyordum, 60 altına düşmedi, 70-80 derece civarı FPS aldım. 90'a çıktığım bile oldu. Gerçekten özellikle Valorant'ın düzelmesine çok sevindim. Sıcaklık olarak (sanırım RAM'in önü açılınca diğer parçalar daha fazla kullanılmaya başlandı) işlemci 92'yi, GPU 86'yı gördüm. Yavaştan bir soğutucu almam gerekecek gibi.
Bios ile çözüldü :) 1rx16 ile alakalı değil. Hotfix gelmeden önce onu alan da vardı yine 2933'tü. Ben de ondan sanıyordum önceden.

Öncelikle Kingston RAM alanlar MHz'nin 2933MHz'ye düştüğünden şikayetçilerdi. Çünkü 1RX8 olan KVR32S22S8/8 modelini aldı çoğu kişi fakat atlanılan şöyle bir durum var; içindeki Samsung 1RX16 :)
Bu sebeple KVR32S22S6/8 model Kingston 8 GB 3200MHz CL22 RAM aldım ve taktım. Direk çift kanal ve 3200MHz olarak çalıştılar.
Valorant'ta 70-110FPS arası alırken 160-220FPS arası aldım aynı ayarlarda ve aynı haritada. Ranch Simulator'de ise 40-60 arası alıyordum, 60 altına düşmedi, 70-80 derece civarı FPS aldım. 90'a çıktığım bile oldu. Gerçekten özellikle Valorant'ın düzelmesine çok sevindim. Sıcaklık olarak (sanırım RAM'in önü açılınca diğer parçalar daha fazla kullanılmaya başlandı) işlemci 92'yi, GPU 86'yı gördüm. Yavaştan bir soğutucu almam gerekecek gibi.

Yani RAM ilaçtır diyebilir miyiz hocam?
Valorant'ta daha yüksek alırız bence daha.
Teşekkürler. En yakın zamanda RAM takılsın o zaman

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı