ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP052 nasıldır?

Tekrar görüşme yaptım, bu sefer de donanım yükseltme de sorun olmadığını anakart'a zarar vermediğiniz süre garanti devam eder dedi.


Termal değişim sorun sadece şaunlık.
:) Bu ASUS ta komikmiş. İşimiz düşmez inşallah yoksa uğraşırız heralde.

Termal değişim istiyorsanız macununuzu alıp servise götürebilirsiniz servis yapsın eğer yakınlarınızda servis varsa.

Cihazım bilgisayarcıda şu an akşam olması için sabırsızlanıyorum. Windowsunu kurması bile heyecanlı olacak. Lisans keyi şimdiden internetten satın aldım bile :). Bu arada 8 in üstüne 16 RAM aldığımı söylemiştim takip eden arkadaşlar görmüştür mesajlarda. Araştırdım ve takılan RAM ler aynı değilse DUAL CHANNEL i tam veremiyor sistem yani hangisini kullanacağını şaşırıyor çok inceleme yaptım. 8 ila 16 birleşirse FLEX MODE Oluyor ve Dual Mode tadını vermiyor. Uygulamalı videolarını izleyerek tecrübe ettim. Dual Mode un yani anlık bant genişliğinin gerçek anlamda iki katına çıkması için iki RAM'inde aynı Hafızaya sahip olması gerekiyor.
Bu yüzden daha gelmemiş olan 16 DDR5 i iade ederek 8 DDR5 sipariş geçtim.
Şimdi İkinciyi takıcam ve 2x8 GB olarak kullanıcam.
 
Son düzenleme:
Bütün forum ahalisi bu 4050'li Asus'u aldık, sonumuz hayrolsun. Kağıt üzerinde bu fiyata gayet iyi, kullanıcılardan gelen ilk yorumlar gayet iyi, umarım uzun vadede kronik bir sorun çıkmaz da herkes keyifle kullanır.
İnşallah, bütün isteğimiz o yöne. Uzun vadede de sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.
İçerisindeki bileşenler çok da sıradan değil yani kaliteli komponentler kullanılmış.
Doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum.
 
Ben bu akşam bilgisayarcıdan gittim aldım cihazı alırken arka kapağı sökerek diğer 8 ramide taktık. Soğutucu çubuk sayısı 5. İşlemci ve gpu nun her tarafını sarmışlar soğutucularla. Ssd ve ramin üzerini sıcaklıktan etkilenmesin diye ambalajla kapatmışlar. Diğer arkadaşların bahsettiği fan çıkışlarındaki ızgaralarda bende herhangi bi kırık veya eğilme yok. Yani TUFF yıllar sonra bişeyler yapmış diyebilirim
 
ASUS kontrol merkezinden hangileri seçili hocam? Turbo / Ultimate falan mı?
Ben Performans / Standart mod ile PUBG 1080p her şey Ultra denedim ortalama 95-115FPS aldım. İşlemci 85-90 ekran kartı 70-75'lerde gezdi. İşlemci ve ekran kartıda ortalama 35-40watt çekti. Tek kanal 8 GB RAM olduğu için FPS düşük kaldı 16 olsa üstüne 50 daha koyar diye düşünüyorum.

Hocam pubg hepsi very low, işleme ölçeği %100 de test yapabilir misiniz rica etsem?
 
Hocam PUBG hepsi Very Low, işleme ölçeği %100 de test yapabilir misiniz rica etsem?

RAM 8 GB olduğu için farkı ortaya çıkmıyor hocam. 16 GB yaptığımda deneyeyim haber edeceğim.
Düzenleme: Arkadaşlar içinden çıkan Samsung marka 8 GB RAM'i satıyorum ihtiyacı olan arkadaş varsa uygundan bırakabilirim.
 
Son düzenleme:
RAM 8 GB olduğu için farkı ortaya çıkmıyor hocam. 16 GB yaptığımda deneyeyim haber edeceğim.
Düzenleme: Arkadaşlar içinden çıkan Samsung marka 8 GB RAM'i satıyorum ihtiyacı olan arkadaş varsa uygundan bırakabilirim.
Tamamdır, bende sipariş verdim ayrıca ram de aldım bekliyoruz bakalım.
 

Geri
Yukarı