ASUS TUF RTX 6900XT top Edition nedir ve neden ucuz?

Kagıt üzerinde çok çok güçlü AMD kartlar gerek Texturefilrate gerek pixelfilrate fakat ilerde yeni çıkacak oyunlarda performans olarak hep rtx30 serisi kartların gerisinde kalacakmış gibi geliyor geçmişte çıkan ekran kartlarına nazaran. Aynı devran dönüp dolaşıp aynı seviyede karşımıza çıkıyor farkındaysanız. Yani konu burada daha iyi olup olmadığı değil zaten iyi bir kart, konu neden bu fiyat bandlarında bile satılamadığı? Konu Nvidianın piyasayı domine etmesi değil konu AMD kartların insanlar tarafından neden tercih edilmediği?!
Pazarlama işte hocam nvidia insanların beynini ele geçirmiş adeta işte dlss ray tracing falan derken insanlar amd almıyor. Kendiler kaybediyorlar.

Merhaba iyi Sosyal'ler arkadaşlar. Öncelikle 2 ekran kartı fiyatı beni şaşırtıyor ve aralarında kağıt üzerinde özellik olarak fark yok gibi. Yani bu kadar güçlü bir ekran kartı neden bu fiyatta ve düz RX 6900XT fiyatı olması gereken yerde iken bu kartın saf gücünü gerçek anlamda test eden var mı aranızda.
Rx 6900xt
Rx 6900xt top edition
Yeni toplayacağım sistem için 3080 12gb alacaktım, TUF olan versiyonu 24 bin TL gibi bir fiyata geliyordu, onun yerine daha yüksek veya eşit diyebileceğimiz performansta olan bu modeli itopya üzerinden 18.999 TL'ye aldım. Aradaki fark 300-400 değil tam 5 bin TL olunca Nvidia almak bana da mantıksız geldi. Sistemi daha kurmadım, diğer parçaların kargodan gelmesini bekliyorum. Geldikten sonra kurup testlerini de yapacağım, ben de önyargıyla yaklaşanlardanım, göreceğiz.

Ayrıca VRAM bakımından 3080 olan modelin geleceğe yönelik çok yetersiz kalacağını düşündüğümden dolayı huzursuz oldum. Bu modeli tercih etmemin sebeplerinden birisi de buydu.

Yeni toplayacağım sistem için 3080 12 GB alacaktım, TUF olan versiyonu 24 bin TL gibi bir fiyata geliyordu, onun yerine daha yüksek veya eşit diyebileceğimiz performansta olan bu modeli İtopya üzerinden 18.999 TL'ye aldım. Aradaki fark 300-400 değil tam 5 bin TL olunca NVIDIA almak bana da mantıksız geldi. Sistemi daha kurmadım, diğer parçaların kargodan gelmesini bekliyorum. Geldikten sonra kurup testlerini de yapacağım, ben de önyargıyla yaklaşanlardanım, göreceğiz.

Ayrıca VRAM bakımından 3080 olan modelin geleceğe yönelik çok yetersiz kalacağını düşündüğümden dolayı huzursuz oldum. Bu modeli tercih etmemin sebeplerinden birisi de buydu.

Testlerinizi merakla bekliyorum hocam, zamanı gelince özelden paylaşabilirseniz müteşekkir olurum🙏
Konu kilit

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı